TUR: Višća i Adebajor, čuvari Bašakšehirove nade!

Osmanli vodio na poluvremenu, ali je na kraju ubedljivo poražen!

Fudbal 29.04.2018 | 18:30
TUR: Višća i Adebajor, čuvari Bašakšehirove nade!
Bašakšehir se ne predaje. Ekipa Abdulaha Avždija nije dozvolila kiks koji bi značio i definitivni oproštaj od šampionske titule. Posle preokreta u drugom poluvremenugosti iz Istanbula su stigli do tri boda protiv Osmanlija i makar na nekoliko sati preuzeli prvo mesto na tabeli od Galatasaraja – 1:2 (1:0).

Otpor domaćina je srušen na početku drugog poluveremena zahvaljujući golovima Edina Višće i Emanuela Adebajora, posle čega je gostima bilo daleko laše da upišu sva tri boda.

Gosti su bili neprepoznatljivi u prvom poluvremenu, što je domaćin iz Ankare uspeo da iskoristi i dođe do vodećeg gola preko Numana Čuruksua u poslednjim trenucima prvog dela igre, ali se situacija na terenu promenila u nastavku.

Miljenik Bašakšehirove publike Edin Višča odlično se snašao na početku drugog poluvremena i izjednaio na 1:1, dok je za potpuni preokret bio zaslušan Adebajor 15 minuta pre kraja utakmice. Tada je Žunior Kaišara ostvario svoju drugu asisteenciju i pronašao sjajnog napadača na ivici peterca.

To je defintivno otvorilo prostor gostima da se rastrče i do vrha napune mrežu Osmanlija. Golove su u finišu postizali Epureanu i Mosoro.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar