“Bingo" pomaže SOS dječijem selu

Već petu godinu kompanija Bingo podržava rad SOS dječijih sela BiH. Potpisivanjem donatorskog ugovora u vrijednosti od 40 hiljada maraka ozvaničena je još jedna godina partnerstva.

Bosna i Hercegovina 27.04.2018 | 14:01
“Bingo" pomaže SOS dječijem selu
Kompanija Bingo finansiraće ukupne godišnje troškove jedne SOS porodice i za tu namjenu izdvojiće 32 hiljade maraka. Dodatnih osam hiljada biće usmjereno za godišnje troškove školskog materijala za još 30-oro djece koja odrastaju u SOS porodicama.

„SOS Dječija sela su za nas posebno važna, a pažnja koju im pružamo ne ogleda se samo u finansijskoj podršci. Ukazivanje na potrebe ove djece i usmjeravanje projekata naših poslovnih partnera na SOS Dječija sela je nešto što je neizostavan dio našeg poslovanja. Raduju nas novi projekti SOS Dječijih sela, kao što je „Yes“ projekat za mlade, gdje imamo priliku ukazati na potrebe tržišta rada iz perspektive realnog sektora i time pomoći mladima pri opredjeljenju ka njihovom obrazovanju i ličnom i profesionalnom usavršavanju“, istakao je izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Edin Ibrahimović.



Potpisivanje donatorskog ugovora između kompanije Bingo i SOS Dječijih sela BiH upriličeno je u Centru za razvoj kompetencija mladih.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović zahvalio se na podršci kompanije Bingo koja već petu godinu pomaže SOS Dječija sela.

„Kvalitet brige po kojem je organizacija SOS Dječija sela BiH prepoznata dugujemo i prijateljima kakav je Bingo. Opredijeljenost na dugoročnu i nesebičnu podršku, spremnost da zajedno pravimo promjene koje će dodatno unaprijediti život djece i mladih, otvorenost i dobronamjernost su ključne odlike prijateljstva sa Bingom“, istakao je Omanović.

Uz finansijsku podršku radu SOS Dječijih sela BiH, kompanija Bingo na različitie načine osigurava srećno i bezbrižno odrastanje djece, kroz pozicioniranje donatorskih kućica, redovno slanje poklona djeci, kampanja u saradnji sa partnerima i kupcima, prodaju novogodišnjih čestitki, promovisanje partnerstva i motivaciju drugih donatora za saradnju.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar