Čempionšip: Aston Vila osigurala plej-of!

Četa Stiva Brusa tukla Lids. . .

Fudbal 13.04.2018 | 23:35
Čempionšip: Aston Vila osigurala plej-of!
Svaka čast Fulamu na svemu što je uradio poslednjih nedelja, ali ni Aston Vila ne odustaje od borbe za drugo mesto i direktan plasman u Premijer ligu. Ekipa Stiva Brusa tukla je u premijernom meču 43. kola Lids (1:0) pred svojim navijačima i prišla na samo dva boda u druge pozicije. Doduše, Vila ima meč više od Fulama i dva od Kardifa, koji je trenutno treći, no to navijače nekadašnjeg šampiona Evrope ne sprečava da se nadaju. 

Aston Vila je imala veći posed, više šuteva u okvir gola, više pokušaja ukupno i sasvim zasluženo slavila minimalan trijumf. Trenutak odluke dogodio se u 29. minutu. Dugo su domaći opsedali gol Lidsa, kružili oko šesnaesterca, da bi se akcija završila centaršutem sa boka i odličnim udarcem glavom iskusnog Luisa Grabana sa nekih sedam, osam metara. 

Vila je bila bolja i u posle tog pogotka, ali do promene rezultata nije došlo. 

Četi Stiva Brusa preostalo je da odigra još tri meča, da pokuša da uzme svih devet bodova protiv Ipsviča, Derbija i Milvola, te da sačeka eventualne kikseve Kardifa i Fulama. Šanse nisu velike, plej-of je s ova tri boda osiguran i predstavlja realnost, ali nada će tinjati sve dok bude matematičkih šansi...

ČEMPIONŠIP - 43. KOLO:

Petak

Aston Vila - Lids 1:0 (1:0)
/Graban 29/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar