Milojevićev jubilej u utakmici koja odlučuje sve!

Strateg crveno-belih u dosadašnjih 49 utakmica u svim takmičenjima ima skor od 34 pobede, 10 remija i pet poraza.

Fudbal 08.04.2018 | 21:20
Milojevićev jubilej u utakmici koja odlučuje sve!
Došao je u stanju opšte melanholije i razočaranja nakon ispuštene titule na stadionu Rajko Mitić, a 10 meseci kasnije svi na tom istom mestu, ovenčanom evropskim uspesima u ovoj sezoni, od njega očekuju da donese 28. šampionski trofej u klupske vitrine. Vladan Milojević je za nepunih godinu dana uspeo da prodrma zidove najvećeg srpskog stadiona, a naredne subote (18.30) biće u prilici da 50. put sedi na klupi Crvene zvezde i to u najvažnijoj utakmici sezone. Meču koji bi mogao da reši šampionsku borbu - 157. večitom derbiju.

Milojević je u junu prošle godine krenuo od nule, imao je svega tri nedelje do početka kvalifikacija za Ligu Evrope i prilično utučen igrački kadar. Sve je moralo da funcioniše ekspresno, kako odlasci, tako i dolasci igrača, ali je za razliku od nekih drugih prelaznih rokova u Crvenoj zvezdi, svaki deo slagalice pronalazio svoje pravo mesto na ukupnom mozaiku. Milojević je promenio odnos prema igri i treninzima, uspostavljen je sistem igre koji je unapređivan iz utakmice u utakmicu. Težilo se ka automatizmu, da svaki igrač u svakom trenutku zna šta se od njega očekuje na terenu. Na kraju se uspelo u tome, iako će Milojević uvek reći da ima još prostora za napredak.

„Ovde se fudbal često gleda pod emocijama, navijački... Ja sam drugačiji, kada nešto uradim, napravim malu analizu i retrospektivu i onda moram da se okrenem novim obavezama. U fudbalu ne postoje prolazna vremena, mada je naše prolazno vreme dobro. Na kraju se podvlači crta...“, rekao je Milojević u jesenas intervjuu za MOZZART Sport i objasnio suštinu shvatanja posla kojim se bavi.

Marakani i Zvezdinoj publici nije bilo potrebno mnogo vremena da prepozna pravi pristup trenera i ekipe, a od dvomeča sa Spartom iz Praga ušlo se u stanje potpune euforije, koje je dostiglo vrhunac ulaskom u grupnu fazu Evrope. Počelo se sa Florijanom, a završilo eliminacijom od CSKA iz Moskve. Na kraju - rekordnih 16 evropskih utakmica u jednoj sezoni, sedam pobeda, šest remija i tri poraza. Dve pobede nad Kelnom, remi u Londonu sa Arsenalom...

Paralelno sa evropskim podvizima išli su i dobri rezultati u Superligi, koja je od početka do danas ostala osnovni prioritet Zvezdine struke. Crveno-beli su od početka do kraja prethodnog dela sezone imali konstantne rezultate, što je na kraju rezultiralo najboljom startnom pozicijom pred početak plej-ofa. Zvezda je pod Milojevićem vođstvom nakon 30 odigranih mečeva u najvišem rangu srpskog fudbala ostvarila skor od 25 pobeda, četiri remija i jednog poraza, što je na kraju bilo dovoljno da se posle podele bodova krene sa šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Danak pada forme i samopouzdanja, odnostno izostanka nekolicine standardnih prvotimaca, plaćen je u Kupu Srbije, gde je lider Superlige neočekivano eliminisan od Mačve u četvrfinalu, pa neće biti u mogućnosti da u finišu sezone napadne duplu krunu. Na kraju, Milojević je najmanje mečeva kao trener crveno-belih u ovoj sezoni odigrao u nacionalnom kupu i ostvario dve pobede i jedan poraz.

Ipak, ta eliminacija pomogla je stručnom štabu crveno-belih da razdrmaju ekipu, koja se ubrzo podigla i počela da se vraća u prepoznatljivu formu. Milojevićev ukupan učinak nakon 49 odigranih utakmica u svim mečevima glasi - 34 pobede, 10 remija i pet poraza. Crvena zvezda je postigla 104 gola, a primila 25. To dovoljno govori i o timskoj odbrani crveno-belih, koja predstavlja osnovni pokretač svih ostvarenih evropskih rezultata u ovoj sezoni. Odbrana bi mogla da drži ključ i jubilarne utakmice stratega crveno-belih, s obzirom da Crvena zvezda, za razliku od Partizana nije prinuđena da po svaku cenu juri pobedu u najvažnijem meču srpskog fudbala. Milojević je ove sezone već bio u prilici da vodi svoj tim u večitom derbiju i oba su završena nerešenim rezultatom. Prvo je na stadionu Rajko Mitić bilo 0:0, dok je u poslednjoj utakmici jesenjeg dela sezone u Humskoj bilo 1:1.

Još jedan bi omogućio crveno-belima da zadrže kapitalnu razliku u odnosu na večitog rivala i naprave korak ka osvajanju šampionske titule, ali sa druge strane stoji i nepobitna činjenica da se u derbijima pamte samo pobede i njeni heroji, dok se svaki drugi rezultat brzo zaboravlja.

REZULTATI CRVENE ZVEZDE POD VLADANOM MILOJEVIĆEM:

Superliga:

Radnički Niš (D) 3:0

Rad (G) 2:0

Čukarički (D) 3:0

Radnik (G) 5:0

Bačka (D) 3:1

Partizan (D) 0:0

Javor (G) 2:0

Voždovac (G) 2:0

Borac Čačak (G) 2:0

Vojvodina (D) 2:0

Napredak (G) 0:1

Mačva (D) 4:0

Mladost (D) 2:1

Spartak (D) 1:0

Zemun (D) 1:0

Radnički (G) 4:0

Rad (D) 6:1

Čukarički (G) 2:1

Radnik (D) 5:0

Bačka (G) 2:2

Borac Čačak (D) 3:0

Partizan (G) 1:1

Javor (D) 3:0

Spartak (G) 2:1

Voždovac (D) 2:1

Vojvodina (G) 2:1

Napredak (D) 1:1

Mačva (G) 2:0

Mladost (G) 2:0

Zemun (D) 3:1

Ukupno: 30 utakmica - 25 pobeda, četiri remija, jedan poraz.

Kup Srbije:

Dinamo Vranje (D) 5:0

Borac Čačak (G) 4:0

Mačva (G) 0:0, penalima 4:5

Ukupno: tri utakmice - dve pobede, jedan poraz.

Kvalifikacije za Ligu Evrope:

Florijana (D) 3:0

Florijana (G) 3:3

Irtiš (G) 1:1

Irtiš (D) 2:0

Sparta Prag (D) 2:0

Sparta Prag (G) 1:0

Krasnodar (G) 2:3

Krasnodar (D) 2:1

Ukupno: osam utakmica - pet pobeda, dva remija, jedan poraz

Liga Evrope:

BATE Borisov (D) 1:1

Keln (G) 1:0

Arsenal (D) 0:1

Arsenal (G) 0:0

BATE Borisov (G) 0:0

Keln (D) 1:0

CSKA Moskva (D) 0:0

CSKA Moskva (G) 0:1

Ukupno: osam utakmica - dve pobede, četiri remija, dva poraza.

UKUPAN SKOR: 49 utakmica - 34 pobede, 10 remija, pet poraza.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar