Ronaldo na prekretnici...!

Nagodba, uslovna kazna i veliki penali! Španska Poresska uprava razmatra da oslobodi zvezdu Reala Kristijana Ronalda za jedan od četiri finansijska prekršaja, ali se CR7 suočava sa ozbiljnim kaznama.

Fudbal 08.04.2018 | 12:00
Ronaldo na prekretnici...!
Ronaldo bi morao da prizna malverzacije i prihvati određene penale.

Portugalcu bi tada sankcija, za navodne prevare sa porezima od fotografija, bila prepolovljena. "El Mundo" piše da bi Ronaldo morao u tom slučaju da plati oko deset miliona evra i odsluži kraću uslovnu kaznu zatvora.

Isti medij piše da bi finansijski najbezbolnije bilo da Ronaldo prizna sve malverzacije od oko 6.25 miliona evra i da se slučaj zatvori.

Nagodbom bi CR7 ostao bez sume od 20 do 30 miliona evra. Ako nagodba propadne, odlučivao bi sud i u tom slučaju bi španska Poreska uprava tražila 14.7 miliona, optužila ga za sva četiri prekršaja što bi ga presudom "olakšalo" za oko 100 miliona evra.

Čak i da Ronaldo dobije na sudu, oslobodio bi se zatvorske kazne, ali bi na ime administrativnih sankcija mogao da plati nekoliko desetina miliona evropskih novčanica.

Fudbaler je prošle godine na saslušanju rekao da je "uvek radio stvari na pravi način i da je uvek plaćao ono što je trebalo da se plaća, te da će nastaviti da radi tako".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar