Sumnjivo: Mrtva usta ne govore?!

Vrlo je mučno čitati optužbe na račun mrtvog Davida Dragičevića, kojeg je MUP RS optužio javno da je opljačkao neku kuću u Banjaluci. Tim mučnije, jer “Mrtva usta ne govore”, pa se Dragičević ne može braniti.

Republika Srpska 26.03.2018 | 14:53
Sumnjivo: Mrtva usta ne govore?!
piše: Slobodan Vasković

Na pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Ilić je naglasio da je iz te kuće ukraden laptop, 200 KM, memori stik, švajcarska crvena čakija ali i ključevi. Naglasio je da su u džepovima Dragičevića pronađeni ključevi, memori stik, 180 maraka i čakija, dok se za laptopom traga u rijeci Crkvena. (Nezavisne novine).



To što su navedene stvari pronađene u džepovima Dragičevića ne znači da ih je on i ukrao; Mogao ih je dobiti od nekog, a što se tiče novca, na osnovu kojih forenzičkih dokaza su operativci MUP-a RS utrdili da je baš tih 180 KM dio od onih 200 koji su navodno nestali iz pomenute kuće? I to isto veče kada je nestao i Dragičević!!!

I šta ako se nađe u Crkvenoj neki laptop - na koji način to dokazuje da ga je ukrao Dragičević?! Baš ni na koji.

Riječ je o spekulaciji, a to je najpogubnije po istup visokih funkcionera MUP-a RS; Te njihove spekulacije samo potvrđuju da je mnogo toga sumnjivo u vezi sa utapanjem (još uvijek navodnim) Dragičevića.

MUP RS ne zna kako je Dragičević smrtno stradao.

Dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu. On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno”, potvrdio je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. (NN)

“Vjerovatno” je daleko od “Utvrđeno”, riječ je o pretpostavci; Isto tako se može pretpostaviti i da je Dragičevića neko gurnuo, Vjerovatno, u rijeku Crkvena!!!

Visoki funkcioneri MUP RS znaju razliku između navedenih pojmova, pa je njihov istup tim više zapanjujući.

Nije mi namjera da bilo koga optužim ni za ubistvo, ni za prikrivanje ubistva, ali ponašanje MUP-a RS, njihov zaista nevjerovatno morbidan istup, u kojem su Mrtvog Dečka, koji ne može da se brani od optužbi, okarakterisali kao Provalnika, odvratan je do beskraja. I, što to ne reći, sumnjiv. SUMNJIV BESKRAJNO!

Milan Vukelić je raznesen eksplozivnom napravom (06.11.2007.), ali MUP, na čijem čelu je tada bio Stanislav Čađo, nije istraživao ko ga je raznio i ko je naredio raznošenje, već mrtvog Vukelića; Kojeg su optužili da je sam sebi zapalio kuću i automobile; I utvrdili da nije. Nakon toga nisu utvrdili više ništa, a ubice i nalogodavci su i dalje na slobodi.

Kao što su na slobodi i Oni koji su ubili Nikolu Đurovića (21.08.2011.), u automobilskom sudaru, a nakon toga prikrili prave počinioce, podmećući Nenada Radinkovića.

Ima još nedoslednosti u izjavama na konferenciji za štampu pripadnika MUP RS.

Željko Karan, specijalista sudske medicine u Zavodu za sudsku medicinu RS, još jednom je ponovio da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Dragičevića nastupila utapanjem a da su na tijelu uočene lakše povrede. (NN)

Onda je Karan demantovao sam sebe.

Imao je dvije vrste povreda. Kao prvo, u pitanju su hematomi na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima. To su mehaničke povrede koje su mogle nastati u fizičkom sukobu i one su zaživotne. Druga vrsta povreda su postmotralne a nastale su u kontaktu sa neravninama na dnu rijeke“, rekao je Karan. (NN)

Hematomi na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima, ma šta Karan rekao, nisu Lakše povrede, već ukazuju da je Dragičević brutalno prebijen. I da je udaran po cijelom tijelu!!!

Ilić je istakao da je policija utvrdila kretanje Dragičevića u noći izmeđi subote i nedjelje pretprošle sedmice, odnosno da je bio u više kafića i da se ispred jednog od njih potukao sa tri lica.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da ta tri lica nisu povezena sa Davidovim nestankom što je, uz ostalo, utvrđeno provjerom na baznim stanicama a imaju i alibi.

Ilić nije rekao ništa o tim licima - da li su kriminogena, da li su nekriminogena, ko je koga napao, zašto, da li su ta tri lica “odranije poznata policiji”, da li su ikad opljačkali nečiju kuću, šta im je nađeno u džepovima, ko su, čiji su, zašto su se potukli sa Dragičevićem?! Da li je neko od Tri Lica u rodbinskim vezama sa Nekim iz vrha MUP-a RS?

Bilo bi za MUP RS najbolje da su saopštili sve o ta tri lica, jer mnogo je spekulacija upravo o njihovom identitetu!!!

Iz policije su rekli da im je Dragičević od ranije poznat po nanošenju teških povreda ali ne i po krađama. (NN)

I ovaj dio izjave policije usmjeren je direktno protiv Mrtvog Davida Dragičevića, jer sugeriše da je on izazvao tuču!

Sramno je djelovanje MUP-a RS. Besramno!

MUP RS, svojim istupom, nije otklonio ni jednu jedinu sumnju oko načina smrti Davida Dragičevića, ali je, dodatno, zasijao mnoge; I podjario brojne spekulacije, koje se teško valjaju Banjalukom. I nisu dobre ni za koga.

David Dragičević nestao je 17.03. o.g., a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.

David Dragičević imao je samo 21 godinu, bio je još, defakto, dijete.

Umjesto iskrenog žala za izgubljenim životom mladog čovjeka, mi na djelu imamo njegovo institucionalno blaćenje i pretvaranje u kriminalca. Razloge za to znaju MUP RS i Okružno tužilaštvo Banjaluka! I nije im prvi put.

Dodatak Morbidnosti i Užasu: SRNA - Dragičević se potukao, opljačkao kuću i skočio u rijeku

Kada vidite naslov koji je dala SRNA, nakon pres konferencije MUP RS, jasno je o čemu se ovdje radi; A naslov glasi: Dragičević se potukao, opljačkao kuću i skočio u rijeku!!!

Vijest Srne glasi:



DRAGIČEVIĆ SE POTUKAO, OPLJAČKAO KUĆU I SKOČIO U RIJEKU

BANJALUKA, 26. MARTA /SRNA/ - Policija je utvrdila da se David Dragičević /21/ iz Banjaluke, čije je tijelo pronađeno u Vrbasu, kobne noći, između ostalog, potukao sa tri lica, opljačkao jednu kuću i sa mosta skočio u rijeku, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Darko Ilić rekao je da je utvrđeno da je Dragičević nakon tuče ispred jednog kafića, obišao još tri ugostiteljska objekta, a potom u pekari kupio burek, nakon čega je opljačkao jednu kuću i sa mosta skočio u rijeku Crkvenu koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Ilić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Banjaluka naglasio da je policija nakon ispitivanja više lica, te uvida u video-kamere koje se nalaze na putu kojim se kretao Dragičević došla do svih ovih podataka.

"Dragičević se u nedjelju, 18. marta oko 23.30 časova u kafe baru `Met` verbalno sukobio sa još tri lica da bi se nakon toga ispred lokala sa njima potukao. U tuči nije bilo značajnih posljedica po lica", precizirao je Ilić.

On je naglasio da se nakon ovog kafića Dragičević uputio u kafe bar "988" nakon čega se kretao prema Ulici Velibora Janjetovića-Janje, kada je u 2.50 časova u pekari "Zmijanje" kupio burek te otišao prema preduzeću "MK", nakon čega je opljačkao jednu kuću iz koje je ukrao lap-top, oko 200 KM, takozvanu švajcarsku čakiju i ključeve.

"Dragičević se nakon ovoga uputio ka mostu na rijeci Crkveni gdje se pretpostavlja da je sa njega skočio u rijeku koja ga je odnijela do ušća u Vrbas", rekao je Ilić.

On je na konferenciji pokazao i mapu po kojoj se kretao nestali Dragičević.

Ilić je precizirao da su prilikom izvlačenja tijela iz vode kod Dragičevića u džepovima pronađeni ukradeni predmeti, sem lap-topa, što se materijalno može dokazati.

On je dodao da pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske preteražuju rijeke Crkvenu i Vrbas da bi pronašli i lap-top.

On je rekao da se trenutno ne mogu izjasniti o tome da li je riječ o zadesnoj smrti, niti u ovom momentu postoji bilo kakav dokaz u vezi sa tim.
Ilić je rekao da je Dragičević i od ranije poznat policiji po krivičnim djelima krađa i tjelesne povrede.

Patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan rekao je da je obdukcija potvrdila da je smrt nastupila utapanjem, ali da su od nastradalog Dragičevića uzeti uzorci krvi i urina u slučaju da dođe do dodatnih istraživanja.

Karan je na konferenciji naveo da su nakon vađenja iz vode, na tijelu Dragičevića bile vidljive lake tjelesne povrede u vidu podliva, koji su mogli nastati prije utapanja u kontaktu i tuči sa jednim ili više lica.

Karan je dodao da su nakon identifikacije i obdukcije nastradalog svi predmeti predati policiji.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević podsjetio je na konferenciji da je nestanak Dragičevića prijavljen policiji 18. marta, od kada je trajala potraga sve do pronalaska 24. marta na ušću rijeka Crkvena i Vrbasa.

Spasojević je istakao da je tokom potrage saslušano više lica koja su imala bilo kakva saznanja Dragičeviću, a praćene su i društvene mreže, da bi se došlo do bilo kakvog podatka. 

slobodanvaskovic.blogspot.ba

Komentari / 110

Ostavite komentar
Name

Д

26.03.2018 12:58

Какве су то срамне изјаве шта више рећи о правима и слободи грађана

ODGOVORITE
Name

Danica Mašanović

26.03.2018 14:16

PISMO DAVIDOVE MAJKE NA FB: “Sugrađani moji, stanovnici ove u*rane, propale države..uzmite svoju djecu i bježite. Obraćam se tim našim propalim institucijama koje ništa nisu učinile za moje dijete da osvjetljaju sebi obraz i nađu krivnike koji su ubili mog sina prvenca, moju dobru neiskvarenu dušu! I opet apelujem… neko od te djece nešto zna oni su počinioci!!!!!! Sugrađani moji, pomozite mi da se izvrši pritisak ne zbog mene, moga djeteta više nema, nego zbog vaše djece. Pitam vas da li ćete smjeti svoje dijete pustiti mirne duše u grad?!? A džukelama, bagri koja se drznula uzeti nečiji život. DA LI STE SPAVALI SINOĆ???????”

Name

Gledam

26.03.2018 14:26

Sad gledam gdje je onaj retardirani što se potpisuje "da ciko bonu" . Da li je dobio zadatak da i ovo omalovaži. Svi na trg večeras

Name

Re GLEDAM

26.03.2018 14:38

Onom ČIKO B'ONU je'em mu ja ma'er i sve živo i mrtvo đubre botovsko i huškačko! Neći ćemo mi njegovu IP adresu ma'icu mu jebe'o! Već ga pratimo i đonimo istim nikom duže vrijeme ovdje na portalu! Čitaj ovo ČIKO B'ONU! Uskoro se vidimo ušljo ušljivi go'no jedno iz miletovog čma'a!!!

Name

Re

26.03.2018 14:52

Svi na trg, dati saucesce porodici.

Name

re

26.03.2018 16:24

Zato mi je drago sto postoji RS i sto nivo BIH ne mozete da krivite za ovake, i slicne probleme.

Name

aaa

26.03.2018 20:56

Prosto nevjerovatno, državne institucije se rugaju tragediji. Porodici iskreno saučešće!

Name

Napoleon

26.03.2018 21:57

Malo bi pomogao istrazi. Poznate su te metode da kada se neko ne može optuziti da mu se podmecu razne stvari. Ako je u ubistvo bio umjesan neko blizak policiji ili krim odsjeku onda oni znaju najbolje kako stradalom pidvaliti.

Name

Sanja

26.03.2018 22:01

Skoro svi znamo da u ovom gradu zivi mnogo krvnika, kao i u BiH koji nekaznjeno uzivaju u opljackanom kapitalu i koji kreiraju nase sudbine svojom moći.

Name

ArmaRE

26.03.2018 13:00

Filip Ćulum je bratić Darka Ćuluma, direktora policije RS. To znači da Davidov ubica nikada neće biti pronađen.

ODGOVORITE
Name

Blic

26.03.2018 13:24

Bolje da odgovara sada, ako je kriv, nego da odgovara pred Bogom. Zna se kako takvi prolaze. Opet kažem, ako je kriv.

Name

reT

26.03.2018 14:00

Filip Ćulum nijje bratić Darka Ćuluma...

Name

Realno

26.03.2018 15:42

Trebate zaliti jedan manje za kradzu koliko ste jadni da vas ni bog ne moze zadovoljiti.

Name

Re Realan

26.03.2018 16:23

Ti realno nisi normalan

Name

Re: Naivno

27.03.2018 07:05

Samo naivni ce povjerovati u slike kamere i kradju koji su toliko amaterski podmetnuti.

Name

Vuk

11.05.2018 18:16

Molim sve pravedne advokate da pruže besplatno svu pravnu pomoć porodici Dragičević

Name

Obavjestajac

26.03.2018 13:02

Osumnjiceni za ubistvo je Filip Culum koji je pusten...a on je bratic od Darka Culuma direktora policije RS. Toliko o tome.

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 13:44

Nigdje veze samo prezime isto.

Name

reOb

26.03.2018 14:00

Filip Ćulum nijje bratić Darka Ćuluma...

Name

Botovanje

26.03.2018 16:35

Vidim da je bot konekcija krenula.

Name

!!!

26.03.2018 19:56

Ne vidim šta je sad toliko bitno da li je Filip Ćulum brat, ili bratić Darka ćuluma direktora policije. Skandalozno je to ako je osumnjičen da ima veze sa smrću nesretnog mladića, a da mu nije barem određen jednomjesečni pritvor. Porodici ubijenog mladića najiskrenije saučešće i iskrena vjera i nada da će istina ugledati svjetlo dana.

Name

Истрага

27.03.2018 09:25

Благо нама кад имамо толико форензичара и инспектора. Правда мора бити задовољена. Сасвим сигурно! Замислите да неко било кога од вас оптужи да има нешто са трагичном смрћу овог младића. Ако имате нека истинска сазнања, дужни сте да то пријавите истражним органима. Прозивање Филипа Ћулума, призивање његовог притварања је атмосфера линча која води у нове и врло озбиљен проблеме. Назови испектори из Рестарта требају бити позвани на одоговорност због узнемиравања јавности и изношења произвољних костуркција. Шта ако неко из било ког разлога угрози људе који су овдје прозвни? Ко ће бити одговоран?

Name

Нешо

26.03.2018 13:15

Јадна ли вам мајка. Како се Бога не бојите...стидите се земље којом ходате? Имате ли ви дјецу? Ово је за плакати...

ODGOVORITE
Name

Revolt

26.03.2018 13:20

kako se pljačka kuća u pola tri ujutro bez tipe.Da znaš koja kuća u kojoj nema ljudi gdje stoje pare .Ukraden Kao Top 200km čuj čakiju a još najveća moguća glupost KLjUČEVE ČUJ KLJUČEVE.ko ide u valu onako na horuk i krade ključeve.čakiju,Jel ovo priča Branko Kockica.Onda ode na most i skoči u crkvenu..Još sa Dokazima čakijomnključem Stilom.Aj Laptop i 200km.A potom skoči u crkvenu pa gdje je potrošeno ti 20 km.Pogledajte ko daje izjavu Darko Ilić.Znate ko je on i znati za ubistvo kvazi samoubistvo u koje je upetljan Darko .Podmetanje Dokaza je klasika ove vlasti.kako kažu i Vukelić je sam sebe ubio.Kome prodajete Maglu koja policija RS.Ko prodaje drogu ko Dila ko pljačka banke pa znase policija.Ko namješta Dokaze pa znase.Onda trebamo vjerovati njima a ne sebi i svojim očima.Ko je čovjek kome je kao opljačkana kuća i sad se kao otome priča a 7 dana ni reči.Puno ste se odlučili pazite moglo bi vam se odbiti od glavu.

ODGOVORITE
Name

Replika

26.03.2018 13:37

Nije skočio, kaže pao. Bože svašta. A šta je to za Ilića, pominje se često neka sumnjiva smrt vezana za njega a prikazana kao samoubistvo.

Name

Re

26.03.2018 13:56

Sve je tacno sto ste napisali! Taj momak je najvjerovatnije pretucen na smrt pa su mu podmetnuli te stvari u dzepove i bacili ga mrtvog u rijeku! Pa to svako normalan moze da zakljuci kad procita izjavu policije! Ako je taj Filip Ćulum sin od brata Darka Ćuluma direktora policije Rs svima je ovdje sve jasno o čemu se radi!

Name

Komisar Lukac

26.03.2018 14:22

Nema se vremena za ovakve prekrsaje. Nasa policija je profesionalna i obucena, cekajte malo da postavimo kamerice pa cemo vidjeti dalje..

Name

Cakija

26.03.2018 16:36

Pojavila se ta cakija na olx i prodavao ju je pokojni David. Sta cemo sad ? Ovo smrdi bas dobro.

Name

Комесари из Револта

27.03.2018 09:29

Можда би се комесари из Револта требали сјетити убистава Риста Југовића, Маузера, Бијелог Вука, . . . и све то завршава ни мање ни више него пријетњом. Браво комесаре СзП ће ти купити бурек.

Name

Sike

26.03.2018 13:25

Ma čim se toliko to zataškava, nešto debelo smrdi.Je li taj mali Filip punoljetan?

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 14:53

Svi na trg večeras!

Name

re

26.03.2018 16:31

Nemogu kukavice, moraju odgledati seriju.

Name

salveta

28.03.2018 20:54

Govna zloupotrebljavaju položaj ovlaštenja iz dana u dan prisluškivanje niz gradjana bez zakonskig odobrenja, podmećući izvještaje i dokaze ovo je streašno i nedopustivo.

Name

Gale

26.03.2018 13:31

Ee moji banjalucani e krezani bezmudi!! Dok vam vlast siluje mozak i djecu vam lagano tamane vi zaljubljeno gledate sliku dragog vodje psihopate!!!! Niste vi bolje ni zasluzili!!!

ODGOVORITE
Name

re za Gale

26.03.2018 14:29

Taj isti vođa psihopata se bezbroj puta hvalio kako pravi saobraćajne prekršaje.On koji bi trebao da bude uzor svima nama odskače u bahatosti i sili.Meni se gadi ali šta je sa onima koji ga podržavaju

Name

Владо БЛ

26.03.2018 16:34

Каква си ти кретенчина сељчка.

Name

MK

26.03.2018 18:58

PSIHOPATA JE BLAGA RIJEČ ZA POJEDINCE IZ VLASTI TJ.VLASTODRŽCE.BOBAN BLAGOJEVIĆ KO JE OD TIH PSIHOPATA UBIO BOBANA .UBIJU I NESTANU ILI SE VREMENOM RAZBOLE PA IM BOG PODARI DUG ŽIVOT ALI U VELIKIM MUKAMA.

Name

koliko

26.03.2018 13:39

Kolicina zlonamjernih komentara izazvanih tako huskacki nastrojenim tekstom da prosto ne mogu vjerovati? Kakav crni bratic direktora policije???? Samo prezime dijele, zar su svi Culumi rodjaci direktora???? Zasto takav tekst, da se siri mrznja prema policiji, da sutra neko strada od pripadnika policije kao reakcije nekog bolesnog uma ili prosto lakovjernog a mentalno labilnog sklopa???? Sta god da je istraga utvrdila tekst novinara bi bio usmjeren da diskreditaciju policije kao toboze instrumenta vlasti neka vrsta personifikacije iste. Samo je bitno trovati vrijedjati i huskati da bi se ciljevi postigli

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 14:13

Koga ti ovdje braniš majmune? Mrš stoko botovska! Svako normalan kad pogleda izjavu policije vidi da tu nesto nije u redu! Mrš smradu bolesni ušljo ušljivi botovski! Je'o te onaj ko te napravi da živiš gnjido ljudska!!!

Name

Cakija

26.03.2018 16:37

Zataskavanje je krenulo sa kradjom. Ta cakija se pojavila na olx gdje je pokojni David prodavao. Znaci da je informacija o Filipu Culumu tacna. Pogotovo sto je iznio u javnost jedan od protivnika rezima. Ko bi rizikovao da nije bratic?

Name

Kkk

26.03.2018 16:39

I da je u pitanju bilo ko, svako ima svoj JMBG I odgovara za svoja nedjela.Ne smije se optuzivati dir policije koji je castan i posten covjek!

Name

Re kkk

26.03.2018 17:35

Ne smije se optuzivati covjek koji nas ocigledno laze u oci?! Castan i posten, pa pokusava zataskati ubistvo necijeg djeteta?! Zar je to za tebe cast i postenje? Do sada sam mislio da ste samo glupi i blesavi, a sad je sasvim jasno da ste prave psihopate...

Name

Re: koliko

27.03.2018 07:14

Pa sada bi se i bratica odrekao. I to govori o karakteru direktora policije, a i svima onima koji osumnjicenoga brane. Sama izjave predstavnika policije je toliko amaterska da je ona izazvala ovalkve komentare. Narodu, vlast, ipak nije potpuno isprala mozak-mada se trudi!!!

Name

Zika.

26.03.2018 13:41

Pa narode moj nemogu vjerovati ocima i usima sta citaju i sta cuju u vjestima. Ja sam osto bez teksta ali nadam se da ce pravda pobjediti. Velika zalost.

ODGOVORITE
Name

Турковић

27.03.2018 09:35

Јел то Зика Турковић? Благо нама кад и ти бринеш о Србима.

Name

@Doktor

26.03.2018 14:10

Nismo htjeli policiju kakvu trebamo,sad imamo Dodikovu policiju.Neka i treba nam tako.Kad se trebala stvoriti policija po mjeri ljudima,mi smo Srbovali i govorili ne treba nama mjesovita policija.Sad bi iMakedonsku samo nek je policija onakva kakva treba da bude policija.

ODGOVORITE
Name

ist roud

26.03.2018 15:40

Omere uzmi tabletu!

Name

re

26.03.2018 16:33

Jebote Omer glupsone! Sutra si mozda ti na redu! Stoko!

Name

dragan1990

28.03.2018 20:59

Kako objasniti mojoj babi da dodik nije najbolji kad samo gleda rtrs gledaj ti godinu dana pa cu te pitati za misljenje.

Name

pobro

26.03.2018 14:13

Sramotna izjava policije jako su požurili da nešto kažu mislim da će se zajebat debelo sram ih bilo

ODGOVORITE
Name

Zora

26.03.2018 14:14

Ko zna ciji sin nekog od mocnika je ucestvovao u tome pa optuzuju mrtvog mladica.Tuzno zaista u kakvom drustvu zivimo.Nesigurnost zahvatila sve pore zivota.

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 14:29

Imate na Fb stranicu PRAVDA ZA DAVIDA..tamo se moze naci da otac Filipa Ćuluma kojeg je David pomenuo te noci u sms poruci prije nestanka radi u granicnoj policiji BiH!!!

Name

Svašta

26.03.2018 16:29

Žaomi je mladića koji je stradao, bez obzira na koji način. Žao mi je njegovih roditelja. Nijedan roditelj ne bi trebao tako nešto da doživi. Ali mi je isto muka od hajke koja se napravila i od toga što se od nečije smrti pokušavaju prikupiti izborni poeni. Prozivate policiju, prozivate neke mladiće da su ga ubili bez ikakvih dokaza. Da li se iko pita kako je njima, kako je njihovim roditeljima. Pustite policiju da radi svoj posao i da utvrdi šta se tačno desilo. Takođe, prozivate ljude koji rade u Graničnoj policiji kao da su neke "face", a ne najobičniji službenici. Svi se zapitajte šta biste vi radili da vas neko bez ikakvih dokaza ili valjanih razloga optužuje za nešto i da okrene masu protiv vas ili još gore protiv vašeg djeteta. Shvatam roditelje koji u svom bolu ne mogu razmišljati razumno i po svaku cvijenu traže krivca za smrt svog jedinca, ali ne shvatam masu žednu krvi.

Name

Re SVAŠTA

26.03.2018 17:15

Ma mrš stoko! Koga ti braniš? Roditelje ubica braniš majmune? Što ne napišeš nešto o roditeljima ubijenog smradu smrdljivi gnjido bijedna! Mrš govnaru!!!

Name

ре ре свашта

27.03.2018 09:38

Како ти знаш ко је убица?

Name

petar realni

26.03.2018 14:15

Policija nema zasto da laze tako je kako je

ODGOVORITE
Name

zx

26.03.2018 14:23

Ti si budala kad je mrtva glava nikom se ne vjeruje da je neko tvoj bil vjerovao.

Name

Re

26.03.2018 14:25

Mrš ušljo ušljivi! Smradu zaudaraš ovdje na portalu gnjigo ušljiva paćeniče botovski! Je'o te onaj ko te oteli da živiš majmune!

Name

Svašta

26.03.2018 19:06

Ja ne branim nikoga, samo razumno razmišljam. Nažalost takvi kao vi upravljavljaju masom i javnim mnjenjem. Zato smo tu gdje jesmo i zato nas napuštaju intelektualci, a ostaju jadnici kao vi. Obični šljam, nesposoban da misli, nepismen. Sposobni samo za mržnju, krvoločnost.

Name

miamila

29.03.2018 10:47

Sljam su neobrazovani koji zauzimaju radna mjesta kao ti

Name

za

26.03.2018 14:18

Ljudi pobrinemo se da ovo ispliva na vidjelo pa po bilo kojoj cijeni Dosta je laži.

ODGOVORITE
Name

ČUJ TO

26.03.2018 14:19

Ima povrede koje su nastale struganjem tijela od kamenja po vodi? Pa i budala zna da mrtvo tijelo pluta po povrsini vode! I da 180KM koje su navodno nadjene budu u vodi u dzepu 7 dana i da se ne raspadnu od tolike vode? Fuj smradovi! Ovo toliko smrdi da je momak pretucen i ubijen i da je svakome normalnom jasno da se ovo hoce zataskati!!!

ODGOVORITE
Name

I nestalu osobu traži se 7 dana

26.03.2018 16:54

Sem po obali Vrbasa! "Sigurno"je jadni dečko otišao na obalu smrdljive Crkvene u gluho doba noći, da uživa i svicarskim nožem usijece koju "propupalu" grančicu vrbe! A i da na miru prebroji "opljackane "novce. Velika suma? Sto mu je trebao laptop? I čiji ? Onda se Bog umiješao i kaznio ga utapanjem za pljačku. Koga???!!!

Name

ČUJ TO

26.03.2018 14:26

Ima povrede koje su nastale struganjem tijela od kamenja po vodi? Pa i budala zna da mrtvo tijelo pluta po povrsini vode! I da 180KM koje su navodno nadjene budu u vodi u dzepu 7 dana i da se ne raspadnu od tolike vode? Fuj smradovi! Ovo toliko smrdi da je momak pretucen i ubijen i da je svakome normalnom jasno da se ovo hoce zataskati!!!

ODGOVORITE
Name

hp100

15.07.2019 22:35

Mrtvo tijelo pada na dno rijeke ,jezera ,mora Nakon oko 7 dana zbog gasova se dize na povrsinu vode

Name

bl

26.03.2018 14:30

Hej ljudi ,izađimo na protest

ODGOVORITE
Name

протести

27.03.2018 09:39

Поведи и мектића само нека пази да се по граду не врзма још који ноћни вук

Name

xm

26.03.2018 14:39

Obavezno izaći to jedino može donijet rešavanju slučaja nešto smrdi.

ODGOVORITE
Name

Kogde

26.03.2018 14:39

CEKAJ MALO. A KAKO POLICIJA ZNA DA JE DJECAK OPLJACKAO KUCU??? ILI MU JE MOZDA NEKO PRODAO TE STVARI?? KAKO TO ??ILI JE NEKO DONIO STVARI I BACIO ODNOSNO STAVIO U NJEGOVE DZEPOVE?? KAKVA JE OVO POLICIJA??

ODGOVORITE
Name

Cakija

26.03.2018 16:38

Pojavila se cakija ta iz svajcarske na olx 9 marta koju je prodavao pokojni David. Ta pljacka pada u vodu. Sad imamo dokaze idemo dalje. Filip Culum navodno nije bratic Darka Culuma ?? Ajd i to da cujem - tuzite ko je iznio te informacije.

Name

Biuh

27.03.2018 01:26

A daj link od te čakije?

Name

Laki

26.03.2018 14:58

Zna li neko kad pocinje protest?

ODGOVORITE
Name

Krajina

26.03.2018 15:06

U 18 h na Trgu Krajine. PRAVDA ZA DAVIDA

Name

pitam

26.03.2018 16:35

Haj da vidimo koliko hrabrih ce doci!! Mozda dodje i Dodig!

Name

Xy

26.03.2018 15:06

Svako normalan zna i vidi koliko je ovo sve tesko i mucno citati i slusati posebno za porodicu...ne daj boze nikom...al mis da treba malo smiriti tenzije...daj te citam nekih milion informcija...jel zna neko jel poznaje tog momka Culuma jel zna sig jel u rodu sa direktorom policije...jedni kazu jeste drugi nije...manite nagadjanja jel neko zna sigurno...ima tona nelogicnosti u ovom slucaju...licno mis da se momak nije utopio objasnjenje policije nema logike...nadam se da slucaj nece ostati nerasvijetljen...istinu treba istjerati na vidjelo po bilo koju cijenu...

ODGOVORITE
Name

lauš

26.03.2018 15:53

U BL u zadnjih par godina prezime Ćulum je najviđenije u rubrikama crne hronike... Slaviša Ćulum pljačkao banke, Đorđe Ćulum pucao u Moravca kod hotela Bosna, jedan od petorice učesnika premlaćivanja Gere na Lausu se preziva Ćulum... ne mora ništa da znači ali prozvani Filip vjerovatno nije prozvan zato što nije vratio knjigu u biblioteku na vrijeme.

Name

Re

26.03.2018 16:28

Nije u rodu direktoru policije. 100%

Name

re re

26.03.2018 19:03

Pa dobro i da nije- ali zašto se policija toliko trudi da zataška cijeli slučaj. Najmanje je bitno čiji je Filip rodjak, bitno je što policija očigledno nešto muti.

Name

ћулум

27.03.2018 09:41

Како се тога раније нисмо сјетили. Па очигледно да је доказ да је неко кримос ако се презива Ћулум. Браво!

Name

18 h

26.03.2018 15:09

Banjalucani,izadjite u 18h i podrzite roditelje da dodju do istine.Ovo vise nije borba samo za istinu o Davidovoj smrti,ovo mora postati borba za sadasnju i buduce generacije.Nismo bezbjedni vec odavno,policija je kriminalizovana,sam vrh policije,pljackaju banke,inspektori dilaju drogu,saobracajci pljackaju na ulici,svi to znamo.Gore je nego u provincijama juzne Amerike gdje vladaju karteli!

ODGOVORITE
Name

Desimir

26.03.2018 15:09

Dok se onog konja ne recimo tako ce biti... a moze ga se resiti izlaskom 200-300 hiljadu ljudi a nikako manje.. I Cadjo je ubijo momka na Auto putu i isto tako proslo...

ODGOVORITE
Name

re

26.03.2018 20:14

Desimire! Tog nesretnog dana, a posle te nesreće u kojoj je poginuo mladić u saobraćaju tadašnji ministar Čađo je hitno prebačen na VMA Beograd. Da li je prebačen autom ili helikopterom to i nije toliko bitno. Sumnjam da je on sam imao takve povrede udarivši pješaka. Više mi liči da je se trebalo pripremiti alibi. A ni dan-danas još niko ne položi račune za to ubistvo.

Name

vesna

26.03.2018 15:13

Ova policija nije I od institucije u ovoj bespravnoj drzavi SRAM nek IH bude sve samo me zanima imaju li oni djecu posto ocigledno savjest nemaju mogu se nabrojati na prste ljudi iz policije koji Rade svoj posao ostalo su sve korumpirani olos I sljam .....

ODGOVORITE
Name

W

26.03.2018 15:23

Svaka cast za tekst. Toliko toga smrdi u izjavi policije u vezi sa ovim slucajem.

ODGOVORITE
Name

Cakija

26.03.2018 16:39

CAkija koju je navodno ukrao se pojavila na olx tj piku gdje se prodaju stvari tamo 9 marta. znaci neko je ovo namjerno uradio. Culum sakriva nekoga.

Name

modricanin

26.03.2018 15:23

Gradjani Republike Srpske, sekta se raspada, u bliskoj buducnosti ce izici u javnost svasta. Sektasi ce svjedocit jedan protiv drugog samo da ostanu na slobodi, odreci ce se svega opljackanog. Zivi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

NI

26.03.2018 15:29

OVO JE ŽALOSNO ŠTA RADI NAŠA POLICIJA LAKŠE OKRIVITI MRTVOG MLADIĆA I ZATVORITI SLUČAJ NEGO SE ZAMJERITI HULIGANIMA POLICIJA SA HULIGANIMA I KRIMINALCIMA SURAĐUJE OD NJI DOBIJE SVE VAŽNE INFORMACIJE A OD POŠTENOG NEMA KORISTI.

ODGOVORITE
Name

Trezor

26.03.2018 16:32

Tačno tako znam iz iskustva. Tužioca zanima samo priča koju servira policija.

Name

re trezor

26.03.2018 18:26

Tako je i u slucajevima kod kredita. Sudije samo interesuje i relevantno je sto kazu bankini Advokati. Sprega, Politicara, Sudija, Advokata i Lopova svih fela. Posten covjek trpi i ispasta. Dokle ???

Name

Banja Luka

26.03.2018 16:03

Pogledi ove bagre iz MUP - a dovoljno govore ! Pogledaj te sliku malo bolje i sve će vam biti jasno ! Pametnom dosta !!!

ODGOVORITE
Name

паметњаковић

27.03.2018 09:45

Претпостављам да си баш ти та паметница

Name

Goran

26.03.2018 16:30

Ljudi, shvatite da je Okružno tužilaštvo u B.Luci leglo kriminala. Tužioci su jednostavno u službi moćnih pojedinaca i građevinskih tajkuna iz vladajućeg stranačkog miljea.Čitajte samo Vaskovićev blog i sve će vam biti jasno.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

26.03.2018 17:10

I sudije Osnovnog suda Banja Luka. Kod sudije Dragane Kovačević , sude se i stranke koje su mrtve , a koje se zastupaju od strane advokata putem punomoći, koje su potpisane sa potpisima mrtvaka a koji su skenirani sa kartona ličnih karata mrtvaka , znači ponovo radnici MUP-a u kriminalnim radnjama .

Name

Ducle

26.03.2018 16:32

5 ddo 6000 ljudi..pisham se na banjalucane. Sjede u stanovima i lizu pastete.

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

27.03.2018 21:02

Pisham ti se na majku i oca koji su te tako lijepo vaspitali čobane.

Name

Владо БЛ

26.03.2018 16:32

За СзП никада нећу гласати. Послије овога, ни за СНСД. Изаћи ћу на изборе и поништити листиће.

ODGOVORITE
Name

SamoTi

26.03.2018 16:46

Neka vas ubijaju jednog po jednog. Eno imas cakiju koja je navodno ukradena na olx profilu ubijenog mladica od 9 marta. Kradja navodno prijavljena isti dan kad i nestanak Davida. Samo ti ne glasaj. Doci ce i do tebe.

Name

Istina

26.03.2018 17:31

Nakon prebijanja pod prisilom i prijetnjom smrcu ili pod ucjenom ubistva majke i oca ako ne udje u tudji posjed, cemu se ocigledno surotstavljao, i sada nakon "rekonstrukcije" svima je jasno sve, decko je jednostavno krinosima odbio poslusnost i platio zivotom.

ODGOVORITE
Name

Dokle?

26.03.2018 17:42

Pa djecu nam ubijaju i nikome nista! Ljudi ima li ovome kraja?!!!

ODGOVORITE
Name

@STRAŠNO

27.03.2018 09:47

Naravno, pa policija ide od vrata do vrata i redom sve ubija

Name

Kanada

27.03.2018 03:42

Iz svemira se vidi da je izvjestaj policije neprofesionalan , morbidan u odnosu na nesrecnog mladica I apsolutno isceniran da bi se prikrile ubice. Strasno sta se radi a jos strasnije sto narod cuti cak I u ovom slucaju. Znaci, I djecu su vam skotovi poceli ubijati. Bez obzira sto zivim daleko, roditeljska savjest mi nalaze da apelujem na Banjalucane da izadu ko god moze na protest I da ne odustane of trazenja istine I ubica jer to se moze desiti I vasem djetetu koje ce mirno ici ulicom I slucajno pogledati nekog of tih razularenih bikova a oni I na pogled reaguju silom. I ne samo Banjalucani. Skotova ima u svim mjestima , a njihovo razulareno ponasanje I prosipanje sile I'm upravo tolerise policija pogotovo ako su sinovi onih vecih skotova na vlasti. Prosle godine sam bio na tim prostorima, ispijao mirno svoju kafu u kaficu I slucajno bio svjedokom nasilnickog ponasanja tih hulja . Sokirao sam se kad sam video kako ih policija ponizno moli da se smire. Kasnije sam saznao da su to "tatini sinovi" lokalnih politicara. Znaci, oni mogu I ubiti, zasvisno da li su tog momenta raspolozeni za ubijanje ili samo za prebijanje, I proci nekaznjano jer ce to tatica , ujak , stric , kum sa dva telefonska poziva cas posla srediti. Apsolutno sam siguran da je nesrecni mladic ubijen a koga policija stiti , svim srcem se nadam da ce se saznati I da ce ubice biti kaznjene maximalnom kaznom.A da bi se to desilo , narode moras konacno podici glavu . Kako , zaboga , mozete to trpiti ?Davide, laka ti dijete crna zemlja. Ko zna sta si prezivljavao. Tvojim ubicama I onim koji ih stite iskreno zelim da gore u paklu u najgorim mukama.

ODGOVORITE
Name

šteta

27.03.2018 09:52

Šteta je gosn kanadžanin što se nas napustili jer jedan takav intelektualac bi ovih dana bio dragocjen u utvrdživanju prave istine u vezi tragične smrti ovog mladiča

Name

Kanada Re, Steta

27.03.2018 13:27

E, da znas, doktorirao sam kriminilastiku u Kanadi , radim taj posao I za mene je izvjestaj policije u ovom slucaju nebulozan, da ne kazem smijesan. Moju profesiju nisam zaelio istaci , to je moja privatna stvar , naravno, ali sam u odnosu na tebe sigurno intelektualna gromada. Moj komentar nema veze sa politikom jer tamo je ionako sve unisteno bez obzira ko je na vlasti. Tebi savjet: izadi malo iz te zabokrecine, otputuj u civilizaciju I shvatices sta znaci zivjet u uredenim drustvima.

Name

Imigrant

27.03.2018 20:24

A što se ti zanimaš šta se dešava u ovoj neuređenoj sredini ako živiš u tako sređenoj i bajnoj državi. Il' su ti dosadili grtalice i jeleni pa zaviruješ u naš lonac?

Name

laki je malo nervozan

27.03.2018 15:56

Koja tri lica ko su čim se bave šta rade zašto se ne saopšte njihova imena i prezimena.

ODGOVORITE
Name

ja

28.03.2018 12:53

Ljudi moji pa policija je samo jedno zlo...Moj sin je dobio flasu u glavu .. i znate sta je policija rekla nemojte dalje da kopkate ... pustite neka ostane na tome ... a ocigledno je da ovdje nesto smrdi i lud moze da skonta ..vezani su pupcanom vrpcom svi tako da..daj boze da roditelji istjeraju pravdu...zao mi je mlad momak a porodici Iskreno saucesce....

ODGOVORITE
Name

sudac

28.03.2018 20:49

Koji je konj i magarac ovaj Ilić glupson.... majko moja. Pa da li je ijo viduo momka jel imao povrede koje su kadnije konstatovane jako možete tvrditu nešto na bazi pretpostavki.

ODGOVORITE
Name

bl

28.03.2018 21:16

http://mojabanjaluka.info/infograda/clanak/13584/slobodan-vaskovic-pije-kafu-sa-dodikom toliko o autoru teksta

ODGOVORITE
Name

Bob

29.03.2018 06:23

Vaskovic je davno objavio da je pio kafu sa Milom ..i foto

Name

miamila

29.03.2018 10:45

Sta reci o inspektorima sumnjivog morala, znanja...vidi se po ilicevom licu da je bas potresen...ne moras imat obrazovanje da vidis da su istragu smlatili...cisto neznanje. a kad trebaju platu primiti onda je uvijek malo...sljam

ODGOVORITE