Da vidimo novu Srbiju...!

Orlovi večeras (20. 30, RTS1) u Torinu igraju prvi meč u 2018. godini pod vođstvom novog selektora i novog kapitena. . .

Fudbal 23.03.2018 | 17:00
Da vidimo novu Srbiju...!
Pred Orlovima i novim selektorom Mladenom Krstajićem večeras je prva provera u 2018. godini, a rival će biti Maroko sa kojim se meč igra u Torinu od 20.30 časova. Selekcija Ervea Renara sastavljena je od velikog broja internacionalaca koji igraju u ligama petice i odrasli u Belgiji, Holandiji i Francuskoj, pa će srpski tim definitivno imati zanimljivu i jaku proveru.

Očekuje se da Krstajić izvede na teren kombinovani sastav, a prema informacijama iz tabora našeg tima, ražalovani kapiten Branislav Ivanović prvi put posle mnogo vremena neće biti ni starter u nacionalnom timu, a pod velikim znakom pitanja je čak i njegovo učešće na Mundijalu u Rusiji.

Utakmicu s Marokom sigurno će zbog povreda propustiti Sergej Milinković Savić i Vujadin Savić, a selektor potencira dobru atmosferu u timu bez obzira na odluku da promeni kapitena.

„Igrači su ispunili ono što sam zahtevao od njih, kao što je bio slučaj pred prethodne dve provere u Aziji. Sve je pod kontrolom“, uverava Mladen Krstajić.

Srpski selektor očekuje tešku utakmicu s Marokancima i sipa komplimente na njihov račun.

„Očekujem da igrači daju maksimum i da neke stvari koje smo radili od ponedeljka na treninzima ispune na terenu. Maroko nije naivan, čim je učesnik Mundijala. U kvalifikacijama nisu primili gol, igraju čvrsto i agresivno, zaslužuju pažnju. Imaju kvalitet, ali ga imamo i mi tako da se nadam najboljem“, poručio je Krstajić.

Što se tiče tima koji će početi utakmicu s Marokom, očekuje se da Ivanovićevo mesto kraj desne aut-linije zauzme Dušan Basta. Tandem centarhalfova činiće Matija Nastasić i Nikola Maksimović, koji je propustio prethodnu azijsku turneju zbog povrede. Leva strana je rezervisana za novog kapitena Kolarova.



Premijerligaški duet Nemanja Matić i Luka Milivojević vodiće računa o bedemu Srbije i večeras u Torinu, dok će udarnu trojku iza probuđenog golgetera Fulama Aleksandra Mitrovića činiti Kostić, Ljajić i Tadić. Njih trojica ne mogu da se pohvale preterano dobrom formom u poslednje vreme, pa će biti zanimljivo videti kako će se snaći večeras protiv afričke selekcije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar