Grad sa najboljim kvalitetom života

Glavni grad Austrije, Beč, po deveti put, "krunisan" je kao metropola sa najboljim kvalitetom života u svetu, dok se najnekvalitetnije živi u Bagdadu.

Putovanja 21.03.2018 | 11:23
Grad sa najboljim kvalitetom života
Međunarodna konsultantska agencija "Merser" došla je, deveti put zaredom, do zaključka da se Beču najbolje živi i to bolje nego, u drugoplasiranom Cirihu ili trećeplasiranim Oklendu i Minhenu.

"Beč uverava pre svega zbog bezbednosti, odličnog gradskog prevoza, šarolikosti kulturnih i zabavnih ustanova“, navodi se u saopštenju "Mersera“.

Među prvih deset gradova, kao i prošle godine, većinom se nalaze evropski gradovi.

Od mesta šest do deset se nalaze Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen, Bazel, a na petom mestu je Vankuver i desetom Sidnej.

Grad sa najlošijim kvalitetom života, kao i prethodnih godina je Bagdad.

Studija poredi već dve decenije godišnje 231 velika grada na osnovu 39 kriterijuma iz ugla zaposlenih koji su iz druge zemlje upućeni na rad u taj grad.

Među kriterijumima su politički, socijalni, ekonomski, ekološki aspekti, ali i ponuda u oblasti zdravstva i obrazovanja.

Sa najvišom ocenom je "Merser" u Beču ocenio kvalitet vode, medicinsku negu, javni prevoz, škole, kanalizacioni sistem, kao i raznovrstan kulturni život, i ponuda za provođenje slobodnog vremena.

U skoro svim kategorijama je Beč dobio maksimalan broj bodova.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar