ŠPA: Real sad za Barsom kaska "samo" 14 bodova!

Pobeda "kraljevskog kluba" u zaostaloj utakmici Primere.  Zizu, postoji i taj Lukas Vaskez! Realu zamirisalo na nevolju ali je došao do minus 14! Sve češće igrači sa klupe su bolji od Realovih startera!

Fudbal 21.02.2018 | 20:55
ŠPA: Real sad za Barsom kaska "samo" 14 bodova!
"Kocka" Zinedina Zidana se isplatila.

Francuski trener izostavio je Kristijana Ronalda sa spiska putnika za meč sa Leganesom, ali je uprkos odsustvu najboljeg strelca - Real upisao rutinsku pobedu u zaostalom meču Primere.

LEGANES - REAL MADRID 1:3 (1:3)

Nije delovalo da će biti tako lako kada je Bustinza u 6. minutu domaćina doveo u prednost, ali je odlični Lukas Vaskez opravdao poverenje Zidana i sa golom u 11, a onda i asistencijom u 29. minutu za Kazemira - prelomio susret na drugu stranu.

Serhio Ramos je u 90. minutu iz penala potvrdio pobedu.

Real je sada smanjio zaostatak za Barselonom na "samo" 14 bodova, ali utisak je da se šampion Španije predao od borbe za titulu i okreće se Ligi šampiona.

Real Madrid sada tačno zna u koliko je zaostatku u odnosu na Barselonu! Posle istog broja odigranih mečeva - minus 14! Kraljevići su konačno odigrali zaostali prvenstveni meč protiv gradskog rivala Leganesa i pobedom od 3:1 preuzeli treće mesto na tabeli.

Ali mnogo važnije od pobede je da je Zinedin Zidan dobio još jednog igrača o čijoj minutaži mora ozbiljno da razmisli. Posle Marka Asensija koji je protiv Pari Sen Žermena pokazao da zaslužuje prvu postavu, danas je zablistao i Lukas Vaksez. Istina, protiv Leganesa, ali ono što Vaskez pruža sa minimalnom minutažom u odnosu na Gareta Bejla je iznad svih očekivanja. Španac je sa golom i asistencijom bio junak preokreta nakon što je Leganes poveo i preporučio se Zidanu za ozbiljniju ulogu u završnici sezone.

Leganes je šokirao Real već u šestom minutu posle kornera i loših intervencija Kasilje i Tea Ernandeza. Poklon je iskoristio Bustinsa. Ali Real je vrlo brzo vratio stvari na svoje mesto. Vaskez je pogodio u 11. minutu na asistenciju Kazemira, a onda posle divne akcije vratio asistenciju Brazilcu u 29. minutu za preokret. Na kraju je kapiten Ramos iz penala u finišu potvrdio pobedu...

TABELA: Barselona 62, Atletiko M. 55, Real 48, Valensija 46, Sevilja 39, Viljareal 38, Eibar 35, Đirona 34, Betis 33, Hetafe 33, Selta 32, Leganes 29, Sosijedad 29, Atletik B. 28, Alaves 28, Espanjol 27, Levante 20, Las Palmas 18, Deportivo 17, Malaga 13.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar