Najvredniji ruski brend je Sberbank

Sberbank je jedini ruski brend koji se nalazi u Top 25 najvrednijih bankarskih brendova u svijetu, a shodno godišnjem rejtingu instituta Brand Finance. Institut Brand Finance je vodeći svjetski nezavisni institut za evaluaciju poslovnih strategija sa sjedištem u Londonu.

Svijet 06.02.2018 | 14:36
Najvredniji ruski brend je Sberbank
Sberbank je proglašena najvrednijim ruskim brendom u globalnom Brand Finance 500 poretku. Vrijednost Sberbank brenda je porasla za 27.5% tokom prošle godine.

“Visoka pozicija koju naš brend zauzima u ovom međunarodnom poretku je veliko priznanje za naš cjelokupan tim i potvrda kvaliteta naših usluga. Nova strategija razvoja naše grupacije do 2020. godine uključuje dalje povećanje fleksibilnosti, brzine i orijentacije prema klijentu uvodeći nove tehnologije”, izjavio je ovim povodom Herman Gref, direktor i predsjednik Uprave Sberbank Rusija.

“Ove godine je Sberbank dostigla nevjerovatne rezultate u pogledu vrijednosti brenda i snage istoga. Prednosti brenda su još više prepoznate kao vrijedne povjerenja, a isto je zaključeno na osnovu odlične ocjene u studiji koja je bazirana na broju depozita klijenata. Tehnološke firme zadiru u sektor finansijskih usluga, ali ipak pozicija Sberbank brenda pruža čvrstu osnovu da se banka prilagodi novonastaloj situaciji i nastavi sa vrhunskim rezultatima”, komentarisao je David Haigh, predsjednik Uprave i osnivač Brand Finance plc.
 
“Sberbank je još jednom pokazala svoj međunarodni značaj. Vrijednost brenda je ojačana aktivnom politikom inovacijama, smjelim i pragmatičnim pristupom i sposobnošću pažljivog upravljanja rizicima, kompetentnim oblikovanjem kreditnog portfolija i transformacijom u jedan od najsavremenijih i visoko razvijenih ekosistema u globalnom bankarskom okruženju,” izjavio je Alexey Kovylov, predsjednik Uprave Ruskog saveza komunikacijskih agencija.
Rejting se može pogledati na internet stranici Brand Finance:https://brandfinance.com.

(
BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Samo

06.02.2018 14:42

Nek zaposle nekog od Dodikovog bliznjeg okruzenja pa da im uveca prihod 113%

ODGOVORITE