Top 10 srpskih transfera - moj je život pozajmica...!

Samo je Nemanja Gudelj prešao za obeštećenje.

Fudbal 01.02.2018 | 21:15
Top 10 srpskih transfera - moj je život pozajmica...!
Iako je u najjačim ligama Evrope završen juče, zimski prelazni rok u Srbiji traje do 11. februara, pa naši klubovi imaju još nedelju i po dana fore da se pojačaju za proleće. 

Kada je reč o srpskim internacionalcima koji nastupaju u najjačim ligama, nekolicina je promenila klubove ove zime, a ono što na prvi pogled upada u oči je da su mnogi razrešili statuse poslednjeg dana prelaznog roka i da su gotovo svi otišli na pozajmice. Niko nije ostvario skupocen transfer, možda samoNemanja Gudelj, ali je pitanje da li je kineski Gvangdžou platio više od 5.000.000 evra za njegov dolazak iz Tjenđina.

Neki su poput Marka Grujića (Kardif) otišli da uče i stiču iskustvo u engleskom fudbalu, a neki, kao recimo Lazar Marković (Anderleht), da pokušaju da ožive učmalu klupsku karijeru.

Aleksandar Mitrović se spasio iz kandži Rafe Beniteza tako što je otišao rang niže u Fulam, a njegov spasilac je zemljak Slaviša Jokanović koji veruje da Smederevac može da mu pomogne da vrate premijerligaški fudbal na Krejven Kotidž posle četiri godine.

Najskuplju pozajmicu kompletirao je reprezentativac Nikola Maksimović za čiji je dolazak Spartak iz Moskve platio Napoliju 800.000 evra.

Neven Subotić je posle raskida ugovora sa Borusijom iz Dortmunda prešao u Sent Etjen, a na pozajmice do kraja sezone otišli su i Vukašin Jovanović (Eibar), Jagoš Vuković (Verona), Mihailo Ristić (Sparta Prag) iFilip Đuričić (Benevento).

Spomenimo i da je pomalo zaboravljeni Slobodan Medojević ove zime kao slobodan igrač prešao iz Ajntrahta u Darmštad, kao i bivši reprezentativac Filip Mladenović koji je u istom aranžmanu prešao iz Standarda u Lehiju iz Gdanjska.

TOP 10 SRPSKIH TRANSFERA JANUARA 2018. godine:

Lazar Marković, iz Liverpula u Anderleht, pozajmica
Nikola Maksimović, iz Napolija u Spartak Moskvu, pozajmica za 800.000 evra
Aleksandar Mitrović, iz Njukasla u Fulam, pozajmica
Nemanja Gudelj, iz Tjenđina u Gvangdžou, 5.000.000
Marko Grujić, iz Liverpula u Kardif, pozajmica
Vukašin Jovanović, iz Bordoa u Eibar, pozajmica
Neven Subotić, iz Borusije u Sent Etjen, slobodan igrač
Jagoš Vuković, iz Olimpijakosa u Veronu, pozajmica
Mihailo Ristić, iz Krasnodara u Spartu Prag, pozajmica
Filip Đuričić, iz Sampdorije u Benevento, pozajmica 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar