Amerika da ne ostane u Siriji

Vojska SAD ne bi trebala da ostane u Siriji bez odobrenja vlasti u Damasku, jer bi se to moglo negativno odraziti na predstojeći Kongres nacionalnog dijaloga u Siriji, izjavio je specijalni ruski predstavnik za Siriju Aleksandar Lavrentijev.

Svijet 20.01.2018 | 15:23
Amerika da ne ostane u Siriji
On je novinarima u Sočiju rekao da je stav Moskve jasan po pitanju prisustva američkih trupa u Siriji i dodao da Rusija očekuje da SAD, kao stalni član Savjeta bezbjednosti UN, pošalje svog predstavnika u Soči, kao posmatrača.

Sličan stav o Siriji izrazio je i zamjenik iranskog ministra spoljnih poslova Husein DŽaberi Ansari, koji je izjavio da bi bilo kakva vojna operacija na teritoriji Sirije mogla da utiče na politički proces pronalaska rješenja u zemlji, prenosi "Sputnjik".

"Razvoj situacije, kao i bilo kakva vojna akcija na teritoriji Sirije bi, sasvim sigurno, mogli da utiču na kongres, bilo na negativan ili na pozitivan način. Želimo da garanti mira uzmu to u obzir i da stvore pozitivnu atmosferu", rekao je iranski zvaničnik.

Kongres u Sočiju biće održan 29. i 30. januara.

Izvor: Srna

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Bez Amerikanaca

20.01.2018 16:04

Mora da se salite.Ni rat ni mir se ne desavaju bez Amerikanaca.

ODGOVORITE
Name

НАТО + ЕУ = 4. Рајх

20.01.2018 16:47

Зато што Американци почну рат, па када отму дио и виде да не могу да отму све, онда потпишу мир. Послије Ватикана и Енглеза, највеће тло на свијету су Американци!

Name

Neđo.21.Januar.2018

21.01.2018 17:19

Svako rato dosada štoje vođeno u svetu,Amerikanci su izazvali,Irak,Libija,Sirija,Jugoslavija i rasturanje,Srbije.Toje maslo,Amerikanaca,Ukrajinski rat isto su,a,Amerikanci izazvali.Mislili su da zauzmu,Krim da postave bazu kao na,Kosovu.Rusiji su uveli sankcije samo zaradi,Krima.Ameri su mislili daje ,Rusija kao srbija pada je gazi kako oni to misle.Nadam se daću doživeti da će neko,Američko zlo zaustaviti.Napravili su zla i zločina više od hitlera.Ameri su jedna vrsta parazita i taj parazit mora neko iskoreniti.Podhitno moraju napustiti,Siriju jer nikaada neće biti mira.Tako moraju napustiti,Irak,Libiju i sve države štosu okupirali i oplaćkali..Neznam daliće svet videti kudaji vodi,Amerika i njihova prljava politika.

Name

Neđo.23.Januar.2018

23.01.2018 12:45

Amerika mora napustiti,Siriju jer je,Amerika ta koja je napravila rato,ne samo u,Siriji.Već sve države dosada štosu imale ratna dejstva,Amerika je upletena i politički i vono prisutna u svim državama.Ameriku ako svet ne ukroti,nezaboravite može doći do nuklearnog rata.

Name

Izraelac

20.01.2018 16:38

Ja stvarno ne znam zasto ovi amerikanci u Siriji i tim ostalim arapskim zemljama smetaju tim ljudima. Ti arapi po svom kuranu treba da zive na taj njihov muslimanski nacin , bez modernih tehnologija, televizora, farmerki, alkohola, mode, arhitekture, fakulteta i svega sto im je ovo moderno drustvo amerike donijelo. Za ovo sto ja govorim su se borili Talibani i to ima smisla, da zive kao u doba Muhameda bez oruzija koje dobijaju od Rusa.. stace im oruzije i to moderno kad to nema veze sa kuranom i sa njihovim nacinom vidjenja stvarnosti. Trebali su ih smjestiti u Rezervate i pustiti ih da mirno zive sa svojim zamotanim zenama. I sto Amerika birine o pravima njihovih zena? Nek ih cerece , kamenuju bicuju.. to nije nasa stvar...Sloboda svima !!! Amin

ODGOVORITE
Name

Fuj

20.01.2018 17:35

ameri, zlo nad zlom, jad, ubice, siledzije, davoli e to su ameri.

Name

Ameri

20.01.2018 17:42

sto brinu o arapima i pravima njihovij zena, kad hoće da zive kao plemena, neka se ameri zabave svojom amerikom.

Name

Izraelac

21.01.2018 21:22

Pa ameri brinu zato sto su Rusi jedni od prvih naoruzavali ta plemena sa modernim oruzijem ... a arapi se primili na tu pricu pa sad imaju kalasnjikov na grbu i na kuranu ...

Name

Kemo

20.01.2018 18:45

Nazalost rusi su se umijesali i spasili tog ludjaka i krvnika Asada.Da nije tako vec bi taj terorista lezo negdje u pijesku.Kad malo razmislis rusi su spasili jednog malog hitlera i kako sad ici dalje sa tim bolesnikom koji apsolutno neja nikakav legitimitet u toj napacenoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Zemljak

20.01.2018 22:05

Da budemo iskreni,ti nemas blage veze sta se desava u tvojoj mjesnoj zajednici a kamo li u Siriji.Imao sam komsiju Sirijca koji je Umro prosle godine(Alahrahmetile),on mi je rekao ovako:,,vi ste imali Tita mi imamo Asada,,.Hvala lijepo,maksuz selam.

Name

kemmooo

21.01.2018 00:47

Tebe je babo pijan pravijo sto te mama ne pobaci?

Name

re

21.01.2018 09:23

Rijesenje dole su slobodni "visestranacki" izbori.Ali na to niko tamo ni u bunilu ne pristaje ,izuzev tog ,kako ga zoves,malog Hitlera.