Domar sa učenicom imao seks-aferu

Nesvakidašnji skandal trese Centar srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru. Pedesetjednogodišnji Josip Đ. suspendovan posle suočavanja sa optužbama

Republika Srpska 17.01.2018 | 11:45
Domar sa učenicom imao seks-aferu
Pedesetjednogodišnji Josip Đ., domar u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru, suspendovan je posle suočavanja sa teškim optužbama, da se pod krovom te vaspitno-obrazovne ustanove, navodno, upustio u seksualnu avanturu sa 16-godišnjom učenicom te škole.

Da skandal bude veći, kako "Novosti" saznaju, dosadašnja istraga u koje su se uključili policija, tužilaštvo i škola, pokazala je da nedopuštena "bliskost" školskog kućnog majstora i učenice drugog razreda ekonomske škole za posledicu imala i to da kontrolni testovi za mnoge učenike ne budu tajna. Domar je učenici dostavljao kontrolne testove, jer je bio zadužen za njihovo kopiranje u svojoj kancelariji, u kojoj su se njih dvoje uglavnom i sastajali.

Mirela Milijaš, direktorka škole, kaže da su u ovoj ustanovi zaprepašćeni saznanjima koja su isplivala na videlo pred sam polugodišnji raspust.

- Nakon što ga je saslušala policija, suočeni sa njegovom izjavom i drugim saznanjima, odmah smo suspendovali našeg radnika. On nije želeo da priča na temu da li je imao intimne odnose sa maloletnom učenicom, tvrdeći da mu je sve to, navodno, montirano. Međutim, priznanje da je, kako je rekao, učenici dao samo jedan kontrolni test, bilo je dovoljno za njegovu hitnu suspenziju - rekla je, za "Novosti", direktorka Milijaš.

Ona nam je potvrdila da je o svemu upoznata od sada već bivšeg momka učenice Ivana Šlapaka, koji je slučaj prijavio i prnjavorskoj policiji.

- Upoznali smo se pre četiri meseca, nakon što me je "startovala" putem "Fejsbuka", u vreme mog rada u Švedskoj. Želeo sam da joj pomognem pošto mi se, kao dete rastavljenih roditelja, žalila na teške životne uslove. Dao sam joj pare da bi mogla da putuje do škole, kupio telefon. Međutim, upravo putem tog telefona i "Fejsbuka" saznao sam da je, sem još veza, istovremeno održavala i intimnu vezu sa domarem Josipom. Priznala mi je da je sa njim imala i intimne odnose, a on joj je, zauzvrat, davao kontrolne testove. Putem viber grupe oni su bili dostupni i mnogim drugim učenicima - priča, za "Novosti" , Ivan.

"STARI JO"

OSIM škole i njenih roditelja, sa teško kompromitujućim porukama i golišavim fotografijama koje su učenica i domar Josip razmenjivali pod pseudonimom "Stari Jo", upoznao sam i policiju. Duboko sam uveren da ona nije jedina žrtva bludnog domara, i želim da se više to nikome ne ponovi - kaže Ivan, koji je pomenuti sadržaj na uvid dao i reporteru "Novosti".

(Večernje novosti)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

007

17.01.2018 13:27

I za bolest je potrbno dvoje.

ODGOVORITE
Name

Zoran

17.01.2018 15:29

kurvanje tretirati Zakonom krivicno kako ljude tako i zene. Smanjice se za bar 50% ubistva

Name

Re Zoran

17.01.2018 17:21

A sta, zene nisu ljudi? ("kako ljude tako i zene" ????)

Name

nestranacki moralno

17.01.2018 15:28

A sta ceka nazovi direktorka. Normalno bi bilo da da ostavku.

ODGOVORITE
Name

Hm

18.01.2018 07:28

Što nazovi direktorka? I što ona da podnosi ostavku je'l zato što nije znala ono što svi kriju (kurvaluk). Ona je direktor i organizue nastavu itd. u školi, nije UDBA,OZNA itd. Malo si prebacio-la u želji da se kadiduješ za direktora, naivno i vidjeno toliko puta.

Name

Re NESTRANACKI...

18.01.2018 07:30

I moralno bi bilo da ti budes novi direktor xaxa, naivno.

Name

i moralno i normalno

18.01.2018 19:44

Pa to je necuveno za obrazovno-vaspitnu ustanovu. Bilo bi i normalno i moralno da direktor podnese ostavku.

Name

Radovanka

17.01.2018 20:28

A gdje je sad nasa cuvena ombudsmanka za djecu Nada Grahovac. Kad se nesto desi nigdje je nema, ali zato zna putovati po inostranstvu i zemlji na nas racun iako ne zna beknutni engleski, ali doduse i na nasem jeziku stalno okrece istih 10 recenica, a da nista konkretno ne kaze, a jos manje uradi. Zna i primati platu ombudsmana godinu dana iako joj mandat jos proljetos istekao i kupiti honorare po kojekavnim nazovi radnim grupama. Zna i zaposliti sina svog rodjenog brata kao svog licnog vozaca i dati mu sluzbeno auto, a on jedva srednju skolu zavrsio, ali zato da vidis kako juri po banja luci i voza svoju familiju.

ODGOVORITE
Name

osvjestite se

18.01.2018 19:56

Vjerovatno je na celu kolektiva stranacki imenovan direktor. Kakvu skolu ocekivati sa takvim imenovanjima stranackih podobnika.

ODGOVORITE