Mektić: Oni su "Srpska nečast"

Formiranje paravojnih formacija mene podsjeća na početak rata. Ovako je počelo 1991. godine, kada su se počele pojavljivati razne paravojne formacije na koje se stavljali istaknuti kriminalci. Od takvih je sve počelo. Je li treba da nam se to ponovi?, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, komentarišući članove 'Srbske časti', koje je nazvao "Srpska nečast".

Republika Srpska 16.01.2018 | 11:57
Mektić: Oni su "Srpska nečast"
Mektić je na konferenciji za novinare govorio o pripadnicima Srbske časti koji su se pojavili na defileu prilikom proslave Dana RS. Nakon njihovog pojavljivanja u Banjaluci pokrenula se lavina komentara da se radi o paravojnoj formaciji.

"Ima li ekstremista u FBiH, pitala me novinarka RTRS-a. Rekao sam da ima. O tome sam govorio. Pa kada ja to nisam govorio transparentno o terorizmu? Ima ga svugdje, ali ovo je sada aktuelno i o tome ću sada govoriti. Ovo je opasno što se manifestovalo oko Srbske časti", kazao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH je kazao da je Srbska čast paravojna i parabezbjednosna formacija.

"To je opasno jer se pojavljuju na ovakav način. Neprihvatljiva je tvrdnja o humanitarnoj organizaciji. Imamo raznih humanitarnih akcija, ali nisam vidio da se oblače u nejelitnije ratne uniforme, da se prikazuju sa opremom i naoružanjem koje služi isključivo za likvidaciju u toku vojnih dejstava", izjavio je Mektić.

Mektić je kazao da humanitarci ne oblače ratne uniforme i ne nose oružje.

"Na RTRS-u je nedavno bila humanitarna večer gdje se putem telefona. Bili su tu predsjednik RS, premijerka i ostali... I niko nije bio u vojnoj uniformi. Zašto nisu i oni obukli vojne uniforme, zašto se nisu istetovirali i nabildali i pokazivali oružje?", kazao je Mektić.

On je kazao da je ovo pokušaj da se obmani narod i građani.

"Kako oni sami ističu, nisu registrovani kao nikakva organizacija, a pokušavaju da izvuku priču na humanitarnoj osnovi. U suštini, najorganizavaniji su kao kriminalna organizacija. Za to postoje dokumenti. Postoji ime, prezime - kažnjavan za ovo i ono djelo. To su krivična djela nasilništva, razbojništva, reketiranja, ucjenjivanja i kao narko dileri. Kakve droga i humanitarna aktivnost imaju veze? Po čemu je to zajedničko. Takvi su u uniformama Srbske časti koji su osuđivani pravosnažnim kaznama kao narko dileri", istakao je Mektić.

On je postavio pitanje: "Za koga su napravljene paravojne formacije? Kome i kakvu poruku treba da pošalju? Da li će nabildani, istetovirani, steroidom našpricani pojedinci uspostavljati red ovdje? Uniforma je da bi negdje uspostavio red, eliminisao neku prijetnju itd. Kome to oni stavljaju do znanja i kome pokazuju?"

Mektić je kazao da su članovi Srbske časti okupirali jedan kafić u Banjaluci prije defilea 9. januara te pitao zašto se institucije RS nisu ogradile od Srbske časti.

"U jednom kafiću, prije nego će izaći na paradu, zaposjeli su čitav kafić. To je bio strah i trepet, samo što nisu počeli legitimisati ljude. Kakve to veze ima sa insitucijama RS? Zašto se institucije RS ne ograde od takvih pojava? Oni su ih čak i pozvali, pokušali da ih podvedu pod Veterane RS."

Dodik smatra da je ovo poruka SNSD-a i vlasti u RS.

"Ko ne bude s ovom vlašću, biće njihov problem. Je li to znači? Ovo je eskadron za Srbe. E neće moći. Takva priča neće proći. Je li to znači da ko se ne povinuje ili pokaže bilo kakav otpor ili kritiku prema ovoj vlasti u RS, imaće problema sa eskadronom ovim, koji ne prezaju od fantomki. Šta znači uniformisana osoba sa oružjem i fantomakama. Šta oni znače? Je li to humanitarac?", pitao je Mektić.

On je kazao da postoje dva odgovora na ovaj izazov.

"Jedan je da se suprotstavimo putem legalnih institucija na bilo kojem nivou ili drugi da krenemo i mi u formiranje paravojnih orgnaizacihja pomoću kojih ćemo se braniti od ovih kriminalaca i lopova."

"Jutros sam čuo da je određen broj osoba iz FBiH pozvao SDA da formira iste ovakve organizacije koji će se suprostaviti i braniti narod. Isto nelegalne, paravojne, da ih naoružaju, pa da i oni imaju svoje 'humanitarce', 1991. i uvod u onako kako je bilo. Kada dođe do sukoba, njih nema, oni su u sasvim drugoj misiji krađe i pljačke. Što ovi nabildani nisu bili u ratu?", kazao je Mektić.

"Čim je rat stao 1995. prostitucija, droga i to 'humanitarna' organizacija koja je učestovala u defileu povodom dana RS. Sa takvim osobma i kriminalcima ne želim da pravim RS i gradim RS. Želim da sa običnim čovjekom gradim RS. Znate ko je ovaj? I on je humanitarac. Kad je Bilbija rekao ima Bošnjake koji su davali doprinose, ovo vam je iz Sanskog mosta, taj Bošnjak koji je vrlo blizak s njim, izvjesni Ćulum, osuđivan. Nema za šta ga ne vezuju", kazao je Mektić.

"Onda ćete vidjeti i našeg humanitarca, vrlo blizak Srbskoj časti. Da ne ispanem da pričam, jesu li to humanitarci? Ovo je srbska nečast. Želim da raskrinkam ovdje ko su lopovi. Šta ima kriminal u ovoj priči? Pokušaj da se to zataška. Korektno je reći učinili smo glupost, osramotili i Dan RS, narod i sve. Šta će ljudi misliti o srpskom narodu sada kada je vijest otišla u svijet, ko smo i šta smo mi?

S ovim srpski narod nema ništa. Šta znači ova fantomka? Ovo automatsko oružje sa znakom Srbske časti? Jelli ovo ima ikakve veze sa humanitarnim radom? Je li treba još nekakvih dokaza, šta treba da iznosim operativne podatke? To ćemo dostaviti nadležnom Tužilaštvu", naveo je Mektić .

"Pet godina osuđen zbog droge pravosnažnom presudom i 30 mjeseci zatvora. Da li ja izmišljam? Mene će tužiti zbog ovoga, neka me tuže. Ne želim da budem dio ove priče. Želim regularne državne institucije i vladavinu prava. Ne bojte se, ako im budemo pustili, prvo će zakucati na moja vrata, ali će doći i vama. Ko je siguran od ovih 'humanitaraca'?

Da ne bude da Mektić priča i izmišlja, evo kakav odnos imaju prema Aleksandru Vučiću u Srbiji. Evo ih u Gospodskoj ulici u Banjaluci, šamaraju ljude ulicom, trebate bježati u haustore. Ovaj pognute glave je Igor Dodik, sin Milorada Dodika. Ponovo kažem, 1991. godina, sjećate se ubistava ovdje po Sarajevu i kako je poslije kretalo. Njima treba sukob, a njih poslije nema. Oni sad drže puške, uzimaju gedore, šarafcigere, demontiraju i nose", kazao je Mektić.



(BN/N1)

Komentari / 136

Ostavite komentar
Name

Mektic

16.01.2018 11:05

Mektic novi Tito... Legenda.

ODGOVORITE
Name

boro

16.01.2018 12:19

Sve sam ubjeđeniji da je jedan obični portir u tom ministarstvu , sve zna , a ništa se nepita .

Name

Zeljko

16.01.2018 12:23

Meketicu ko te .... postojimo I postojacemo.

Name

Da se zna

16.01.2018 12:43

Ministre hapsi sto prije te kriminalce. Sva je Bosna uz tebe. Ako treba da te branimo, branit ćemo. Samo hapsi dok nije kasno.

Name

Meltic

16.01.2018 12:47

Svaka čast Mekticu.

Name

Kako Rojters javlja.

16.01.2018 12:55

Čika Dragane, brzo će oktobar i izbori a onda će ova nejač iz SzP pobjeći u duboku ilegalu kad ih narod kazni za podaničku politiku koju vode.

Name

Iskreni

16.01.2018 13:17

Gospodine Mekticu, mislim da je dosta i tvoga brbljanja, ni jedan slucaj nikad nisi ni rijesio noti utvrdio, a mnogo puta se pojavljujes sa netacnim Informacijama, moj savjet vam je da se povucete sa javne Scene, ne brukajte Srpski Narod sa vasim lupetanjem.

Name

Malo čudno

16.01.2018 13:21

Srbska čast , Ivanović hmmmm kome smeta sve Srpsko kome i zašto koka kola i bakingem ??? More bit slučajno a more biti ........

Name

P

16.01.2018 13:47

Rijetko pošten političar u RS.Da imamo više ovakvih, ne bi bili baš mafijaška država kao sad!

Name

Rere

16.01.2018 14:00

Ne podrzavam ekstremizam ni na jednoj strani,ali se ne sjecam Mektica da je ovako zestoko mahao sa slikama raznoraznih Arapa, vehabija,mudzahedina,isl. Jadno od tebe Mekticu!!! Izgubio si od mnogih simpatije koje si imao!

Name

info

16.01.2018 15:12

Žurnala, odnosi na predsjednika Srbske časti Bojana Stojkovića, potpredsjednika Srbske časti za Srbiju Dušana Belesina, šefa za sigurnost i protokol ljudstva Srbske časti Mirka Đurđevića, te "glavnog čovjeka za menadžment" Srbske časti Sašu Arsića.

Name

re za P

16.01.2018 16:02

U pravu si to za mafijaška al si fulo za to država.

Name

DJIKAN

16.01.2018 17:34

Ovi humanitarci su na krivoj adresi,pitam se da li njihovoj zoni odgovornosti pripada Kosovo i Metohija,nešto nevidim da su dole aktivni.ne mogu vjerovati da su ljudima toliko isprani mozgovi da ne prepoznaju o kakvim je bitangama i klovnovima riječ.

Name

Bakira

16.01.2018 17:58

Svaka cast N1 i ministru Mekticu

Name

Vidi

16.01.2018 18:04

Srbin,pravi,ratovao sam.Cisto krvni.I sad sta,e moja Srbadijo glupa,odvesce nas Dodik ibu rat i na prosjacki stap,i sve je to blizu.Ne treba ju bam ovakvi,ni tada kad sam ratovao,ni sada u miru.Nikad.I ne bojim se.Nikad.Odreci se puka Republika Srpska a da ovi marsiraju,pa dokle?Imamo sve sluzbe,od civilne zatite do specijalne policije,pa kome treba ova paravojska,da stiti moju djecu.Jedno je viska,ili policija i ostalu ili ovi,sam razmislite kako ce izgledati kada budete prijevljivali lopovluk ovim

Name

Maja

16.01.2018 19:07

E Mektiću, pa ti stalno hapsiš, skupljaš dokaze, a ništa. Uhvatio si se za vašarsku grupu a u Sarajevu ti prave paravojne formacije, tajna služba bakirova, kako to ne vidiš. Vraćaju se teroristi, ubice, opet ne vidiš. Nemoj nas molim te spašavati od grupe pijanih , nadobudnih kriminalaca već od prave opasnosti. Čuo, rekla, kazala, to ministar. Narode opameti se, mi smo Republika, svi političari su prolazni i nažalost rade samo za sebe. Nama se nameće hipoteka "paravojnih organizacija", baš me briga za Dodika i ostale. To se radi da eto i republika ima svoje, kad federacija ima decenijama i nikom ništa. Ovo je neviđžena glupost.

Name

Borac

16.01.2018 20:12

Majo, jasno je da ti je Mile dao više nego što zaslužuješ ali zapamti, ja sam proveo u ratu preko četiri i po godine i stvrno mi ga je dosta, ali ovakve spodobe nisu bile u rovu. Mektić upozorava na mnoge nepravilnosti i nudi dokaze ali tužilaštvo koje je pod kontrolom tvoga Ronhila neće da dozvoli da se hapse i procesuiraju. Smatram da si dovoljno pametna da vidiš da su Mile, Čović, Izetbegović, Lagundđija i radončić u sprezi kada je tužilaštvo u pitanju. Ako si suviše stranački ostrašćena ,nemogu ti pomoći.

Name

Re

16.01.2018 20:57

Nivo kljusine

Name

Re da SE zna

16.01.2018 20:59

Mislis na federaciju poly bosne i te tvoje polovine dio hrvata bosnjo hocemol hapsit teroriste

Name

Vuk

16.01.2018 21:52

Ministre hapsi bandu vojsk i policija mora da postoji i trazi veca ovlastenja za policiju.Ovi su reketasi utjerivaci dugova kakva crna cast.Gdje su bili u odbrambeno otadzbinskom ratu koja jedinica navedite svi su punoljetni i tada bili.Bili po srbiji i teretanama.

Name

baks

16.01.2018 23:25

Jedini castan i iskren politicar. Bilo bi jako bezobrazno od szp-a da mu ne da kandidaturu za predsjednika, a svi znamo da nece. Koriste vas gospodine Mekticu, a poslije ce da vas bace kao staru krpu, jer im takvi ne trebate... oni vise vole muljatore, a ne lajavce. Cuvajte se, bog vam pomogao.

Name

Srpska cast

17.01.2018 08:00

Republiku Srpsku je stvorio i izgradio obican i posten covjek, koji je dao i svoje najmilije, i svoj zivot. Ovo su tipicni ratni profiteri, i zbog ovakvih smo i nadrljali u ratu i poslije rata.

Name

Лија

17.01.2018 13:22

Ајде да признамо да у ово вријеме није потребно парадирање било кога у униформама, а да није дио легалног војног и полицијског система у овој назови држави. Али, господине министре, до сада нити један пут нисте коментарисали и оволико осуђивали, парадирање зелених беретки и патриотске лиге, у униформама, на мјесту злочина над војницима ЈНА у Добровољачкој улици. Дали је могуће, да мислите да је свима нама пријатно доћи на помен, а иза леђа гледати оне који су учествовали у ликвидацији голобрадих младића, наших сународника. Свима нама је помало јасан циљ ваше медијске презентације и помпе око ових из СРПСКЕ ЧАСТИ. Зар се не сјећате, 1991/1992 годину, кад је у Сарајеву, мјера патриотизма био јука празина,бајрамовић исмет зв. ћело, делалић рамиз зв. ћело, и ини који су у то вријеме имали дебео криминални досије. Рамиз делалић је пуцао у милиционера Кадрић Ћамила, који је обезбјеђивао садашњу зграду предсједништва, и тешко га ранио, бајрамовић исмет је пуштен из затвора Зеница гдје је издржавао затворску казну од 11. година за разбојништва и силовања, и одмах је постао припадник тадашње управе ДБ-а за обезбјеђење личности, машући службеном легитимацијом РСУП_а БиХ, из службеног возила. О јуки празини, је илузорно било шта писати, јер његов досије неби стао у три тома.

Name

re

17.01.2018 19:02

Mekticu ti se meni kao politicar pocinjes svidjati. SDS ne volim ali ti si CAR. Svaka cast.

Name

mm

16.01.2018 11:07

Pratijo sam izlaganje gospodina ima podrsku za svaku izgovorenu rec.

ODGOVORITE
Name

Re Mekticu,

16.01.2018 12:25

Vidi ti se ,da si visoko hrvatsko obrazovan ,najpametnije bi ti bilo 'da ti kolinda ponudi mesto ministra ;tamo ti je mesto njihovo si lleko pio.

Name

Julija

16.01.2018 13:40

Pa Narode Srpski pa šta Vam još treba koji dokaz da je to sljam do slikama koji bi da lovi u mutnom.Bravo Mekticu samo istina ona je od boga.To je jedna mala grupa ljudi koja je instruirana i ciljano poslana da stvara strah i nered.Tesko bogu s nama kakvi smo.

Name

Re Yulia

16.01.2018 13:52

To se se moras prituziti u zagreb ,tamo je mektic dobio diplomu.

Name

RE MM

16.01.2018 15:41

JEST ZESTOK SAMO NIJE TAKAV BIO KAD SU VUCICA NAPALI A DODIK GA BOLI ..PO STRANOM NALOGU

Name

rob

16.01.2018 21:25

koliko puta treba nekima objasniti da ovaj časni čovjek ne hapsi, SIPA samo prikuplja dokaze, a nalog izdaje sud, vi kojima to treba crtati ste ostrašćeni bajini botovi. postavljam pitanje, da li bi Salihović još bio glavni tužilac da ovaj čovjek nije prodrmao javnost i VSTS, pa nebi, bio bi i sada navedeni glavni. je li sramota priznati da ovaj čovjek nešto radi, pa mogao je i on da prima platu a da ništa ne radi kao većina preko 50% što ništa ne radi, samo na kraju mjeseca ide na bankomat. razmišlja li iko kuda nas vodi nerad, poltronski mentalitet, laž, lopovluk, pljačka, reketiranje. podsjećam, pa imamo mi potomke koji će se stiditi za naše ponašanje???

Name

Dalaj Lama

17.01.2018 09:22

Podrzavam komentar koji je uputio BORAC i slazem se sa njegovim komentarom. Upravo tako je bilo i prije rata a za vrijeme rata nista od takvih. Ne zelim nikog da vrijedjam i ja sam pripadnik VRS i Srpskog korpusa kao nacije. Definitivno ovo REPUBLICI SRPSKOJ ne treba nego se iza toga kriju sopstvenicki interesi za jednog covjeka koji godinama terorise narod a ovo je kruna njegove drskosti. Narode PAMET U GLAVU i ne daj se prevariti jer ste vi tvorci REPUBLIKE SRPSKE a ne neki nabildani i istetovirani bajini halfovi

Name

Dalaj Lama

17.01.2018 09:22

Podrzavam komentar koji je uputio BORAC i slazem se sa njegovim komentarom. Upravo tako je bilo i prije rata a za vrijeme rata nista od takvih. Ne zelim nikog da vrijedjam i ja sam pripadnik VRS i Srpskog korpusa kao nacije. Definitivno ovo REPUBLICI SRPSKOJ ne treba nego se iza toga kriju sopstvenicki interesi za jednog covjeka koji godinama terorise narod a ovo je kruna njegove drskosti. Narode PAMET U GLAVU i ne daj se prevariti jer ste vi tvorci REPUBLIKE SRPSKE a ne neki nabildani i istetovirani bajini halfovi

Name

Dalaj Lama

17.01.2018 09:22

Podrzavam komentar koji je uputio BORAC i slazem se sa njegovim komentarom. Upravo tako je bilo i prije rata a za vrijeme rata nista od takvih. Ne zelim nikog da vrijedjam i ja sam pripadnik VRS i Srpskog korpusa kao nacije. Definitivno ovo REPUBLICI SRPSKOJ ne treba nego se iza toga kriju sopstvenicki interesi za jednog covjeka koji godinama terorise narod a ovo je kruna njegove drskosti. Narode PAMET U GLAVU i ne daj se prevariti jer ste vi tvorci REPUBLIKE SRPSKE a ne neki nabildani i istetovirani bajini halfovi

Name

Haris

16.01.2018 11:08

Mektić kad priča istinu onda je izdajica Srpskog naroda tužno ali istinito.

ODGOVORITE
Name

глас народа

16.01.2018 12:59

Наравно да је издајник кад напада српске организације које до сада ни један инцидент нити било шта нису направиле а ви у федерацији што гајите арапе и увозите турке и што имате ко зна колико кампова за обуку терориста то ништа,тиме се нико не бави?!

Name

ГЛАС НАРОДА

16.01.2018 13:24

Ово су највећи терористи у БиХ и на Балкану! Одмах Сипа да похапси тај олош!

Name

Julija

16.01.2018 14:53

E moj RE YULIA jado jadovane uključi mozak kad komentarises. Kakve veze ima Zagreb sa mojim komentarom.

Name

re

16.01.2018 15:23

Bravo “MEKTA”! Mekticu care! Odi ti i kod nas pa ako ima kakvih grupa da ih odma raščerečimo! Mi Bošnjsci smo za to da nema nikakvih para-para što uzimaju naše pare.... pozzz svim iskrenim ljudima koji vole istinu a ne laz!

Name

Re Hare,

16.01.2018 16:27

kakav mektic,kakvi bakraci ; on jos nije ni vidio srbina .

Name

mm

17.01.2018 03:21

Evo otrkoveno ja sam hrvat nisam biro takav sam se rodijo to nisam mogo birat.ali mogu birat rijeci po odgoju i kulturi volim sve ljude istinite koji vole moji bosnu ona je i moja. I tvoja i nasa svi imamo pravo ma. Nasu bosnu svi ce mo umrijet ali bsna nece zato ajmo svi skupa u njoj uzivati. A svi politicari nek se zabave sami o sebi i nekim bog uzme svoj porez svima.Pozdrav svima.Zoka.

Name

De

16.01.2018 11:10

U drugu ruku uzmi sliku od "Zelembaca" bez gaca pa zbori .

ODGOVORITE
Name

True

16.01.2018 12:45

Mi prvo da se pozabavimo svojim problemima! Zašto se dobre ideje daju u ruke budalama pa ih ovi unište?!

Name

Julija

16.01.2018 13:49

Imam utisak da 90 posto ovih što pišu na portalu su zadrti nacionalisti i sovinisti. Svaka čast korektnim ljudima koji iznose realno mišljenje i apsolutno je nebitno odakle su.Pa zar je mjerilo čovjeka odakle je i kako se moli bogu ne nego je mjerilo njegova ljudskost i samo se tako ljudi mjere.Budimo ljudi i ništa više ni manje.Ima ljudi i ima nade za ovu zemlju.Jedan od takvih je i Mektic bio je dokazani borac a ne pobjegulja i funjara ali mu to ne smeta da bude čovjek i borac za dobro svakog čovjeka ove zemlje.Ko priziva ponovo rat dabogda mu u kući bio.Opet bi bilo najviše po sirotinji.

Name

simo

16.01.2018 21:36

bravo za Juliju, Vi ste razumna osoba i izgleda da nam treba što više razumnih, a ne ostrašćenih, pogotovu onih koji nisu ni vidjeli rata, i vjerovatno bi pobjegli od svog naroda kao i njihov idol Ronhil i onaj što se slika sa onim poltronom Vukotićem. onaj iz Laktaša. mnogo je poltorna i nečasnih ljudi, predstavljaju se kao Srbi, a ne poštuju riječi blagopočivšeg Patrijarha Pavla i njegove riječi "budimo ljudi", to je izgleda najteže???

Name

007 Bond

16.01.2018 11:11

Ови из ,,Србске части'' су најавили тужбу против Мектића због клевета и лажи.

ODGOVORITE
Name

re

16.01.2018 11:40

I treba.sto ne pokaze slike sa kim se on sliko.sa teroristom koji je ubijo srbe.fuj.

Name

re nazovi oo7

16.01.2018 15:28

Ne lupetaj majke ti!!!! Žurnala, odnosi na predsjednika Srbske časti Bojana Stojkovića, potpredsjednika Srbske časti za Srbiju Dušana Belesina, šefa za sigurnost i protokol ljudstva Srbske časti Mirka Đurđevića, te "glavnog čovjeka za menadžment" Srbske časti Sašu Arsića.

Name

Miami Beatch

16.01.2018 11:12

Vrijeme je takvo. Vrijeme negativne selekcije. Na vlasti su kriumcari, sverceri i ostali. Kada se bude afirmisao progres, razvoj, znanje i odgovornost nece biti ovakvih parahumanitaraca.

ODGOVORITE
Name

borac

16.01.2018 13:25

Dali ce to kod nas zazivjeti??????????

Name

popara

16.01.2018 11:13

"Ima li ekstremista u FBiH, pitala me novinarka RTRS-a. Rekao sam da ima. Trebala je pitati ....jesu li ti teroristi vidjeni u sali Federacije BiH...

ODGOVORITE
Name

re POPARA

16.01.2018 15:31

Trebala je pitati i jesu li bili u paradi na dan drzave? Jadne li RS ko joj paradira?!

Name

Loko

16.01.2018 11:13

Dragane KRALJU!!! Nema tog naroda na svijetu koji bi se ponosio ovakvim ljudima. To su najlošiji među nama. Kriminalci, secikese i ubice. Jadan je narod kome su ovi najveće patriote. Dragane puna podeška na svemu što radite, budite istrajni.

ODGOVORITE
Name

Boki

16.01.2018 11:13

Tako je Mektiću.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

16.01.2018 11:13

Dobro je više, Mektiću! Idi hapsi hodžu koji, na nekoliko km od tvoje kancelarije, poziva na uništenje RS.

ODGOVORITE
Name

boli istina

16.01.2018 11:45

Ha, boli istina, ili su ovi ekstremisti tvoj ponos? Prije bi rekao ovo drugo

Name

Brzi

16.01.2018 12:23

Ako ti je to argument, jebi ga, zasr'o si i šefa i stanicu, sramota me ovakvih srba. Ako bi sutra "puklo", takvi k'o ti i ovi "nečastni", prvi bi pobjegli. Mnogo smo se muslimanima zadužili, ne bi volio biti kada se počnu svetiti!

Name

MB

16.01.2018 11:18

To Mekta hrabar,neustrasiv, posten ne plasi se nikog, i zato ga niko ne voli.

ODGOVORITE
Name

HAHAHE

16.01.2018 12:41

HRABAR, POŠTEN :D

Name

nije hrabar vec

16.01.2018 20:21

otkacen..

Name

Dragutin

16.01.2018 11:19

Kakva je to drzava BIH ako se tako uopste moze i nazvati kada strijepi od nekoliko nabildovanih momaka sjetimo se onog teroriste u Sarajevu od prije nekoliko godina ispred americke ambasade kada je mlatarao sam samcat sa kalasnjikovom a SIPA I specijalne jedinice vire iza coska.Bruka sveopsta i ocemu Mektic uopste i prica a ne prica o otvorenim pozivima na rat od strane Bosnjaka Imama iz dzamija Bosnjackih politicara itd.Neka ode malo u Maocu Osve I Bocinju gdje funkcionise paralelna vlast.Mektic nema dokaza za svje tvrdnje vec je to sve usmjereno protiv Dodika.Sto se nije pojavio na dan republike kad je toliki patriota...

ODGOVORITE
Name

Ne tupi

16.01.2018 11:31

Grupa tih nabildovanih u sprezi sa korumpiranim političarima je ubila Zorana Đinđića.

Name

ma nemoj

16.01.2018 11:48

Aaaa da nije mogao malo i prošetati kroz Višegrad, Romaniju i Srebrenicu gdje se četnici ničega ne libe, nego javno prave parade i hodaji cestom!!! Pogledaj frajeru malo u svoji stranu... Mektic je najbolji ministar sigurnosti do sad... progoni sve redom, a nekim to neide u prilog...

Name

Peki

16.01.2018 11:50

Danas su upravo teroristi ubili ivanovica to srbi ne rade srbin se samo bori casno za svoju slobodu.

Name

Damir

16.01.2018 12:18

Pa, debilno je prizivati se na Sipu i institucije sistema, a Srbi su i zadnji atom dali da sve na na državnom nivou potkopaju i obesvrijedne. Drugo, polufili ste za Rusima. Evo Rusi prave Miletu privatnu vojsku. On na vlasti mora ostati il ovi 'manekeni' ima da prave 'humanitarne'

Name

PEKI

16.01.2018 13:17

Ukosovu sju danasserbski teroristi ubjili ivanovic.

Name

Aaaa

16.01.2018 14:15

"Grupa tih nabildovanih u sprezi sa korumpiranim političarima je ubila Zorana Đinđića." Nemoj tako qme po nabildovanima, jes' vidio ti kak'e Mektić ima mišiće, ha?

Name

re DRAGUTIN

16.01.2018 15:35

Jesil ti maaajke ti toliko glup? Procitaj to sto si napisao i de sad sam sebi repliciraj!

Name

@re Damir

16.01.2018 19:30

Dodik može ostati na vlasti jedino ko Crnogorski scenario. uz pomoč rusa i belaja, zato ih je i organizovao a od svojih 11.5 mil koliko uzima godišnje za svoj kabinet ima od čega da ih finansira..

Name

Respekt

16.01.2018 11:19

Ja imam respekt prema ovom čovjeku , a pošto sam doživijo ovo što On priča Ja mu i vjerujem ! Naučio sam se vjerovati u ono što vidim svojim očima a ne ono što mi priča debilčina Vukotić ! Pozz ljudi i dobro razmislite prije nego što Vas uvuku ...., mene više neće Ja sam svoju školu izučio .

ODGOVORITE
Name

Julija

16.01.2018 15:01

E moj PEKI nemoj mjesat babe i žabe. Kakve ima veze konferencija za štampu Mektica i ubistvo Olivera Ivanovica pojasni mi.Pa pošto si načeo tu temu koja nije predmet naših komentara isto bi te molio da ne trčiš pred rudu. Treba sačekat i vidjeces da će se akobogda pronaći izvrsioci tog ubistva nevinog čovjeka. Možda se iznenadis ko su izvrsioci a još važnije nalogodavci. Žurba je dzavolji posao.

Name

Kako Rojters javlja.

16.01.2018 11:19

I jesu li to ti dokazi koje si najavljivao. Ovo su sve fotografije koje su do sad objavljene 100 puta.... Kakav cirkusant i klovn...

ODGOVORITE
Name

Respekt

16.01.2018 11:32

Da si pročito tekst do kraja vidio bih da čovjek pita ....,"Šta treba još ... da iznosim operativne podatke , to ćemo dostaviti Tužilaštvu " .

Name

Savjet

16.01.2018 11:34

Ako ti se ne sviđa promjeni kanal , pređi na drugi portal , hajde nešto raditi , popij ljekove za smirenje , itd , mogućnosti su ti raznolike...

Name

miko

16.01.2018 11:38

Kakvi strasni dokazi..sve sto je procito iz novina a nesto je i "cuo"kakva sirovina.

Name

Revis

16.01.2018 11:58

A kakve bi to ti dokaze? da vidis kako tuku i ubijaju. tada je vec kasno kretenu. Ako ti nisu dovoljne slike nabildanih gorila u vojnim uniformama, i dokazi da su sve presudjeni kriminalci. Nek ti je bog na pomoci.

Name

Re

16.01.2018 12:22

Sami spinovi id strane Mektica,,,ko da je narod glup.

Name

Kako TAS javlja

16.01.2018 16:46

Na internetu možete naći hiljade ovakvih slika i reći da su to dokazi. Ovo je specijalni rat koji se vodi protiv jednog entiteta i jedan narod hoće opet da preglasavaju. I prije kada su Srbi preglasavani, bilo je izdajnika, a sada ih ima daleko više. Teško Bogu s nama kakvi smo. Mektić=Lazović.

Name

Simke

16.01.2018 11:29

Drago mi je gos.Mekticu da vas "gospoda"iz fedracije BIH podrzavaju onda se lako mogu odluciti na cijoj cu strani biti i ko mi je prijatelj a ko nije.

ODGOVORITE
Name

sam sebi

16.01.2018 11:54

Si neptrijatelj kad tako razmisljas.

Name

Julija

16.01.2018 15:13

Bože moj kad ovo sve čitam ne mogu da ne izgovorom ove riječi DAJ BOŽE DA SE SRBI SLOŽE. Pa šta Vam je ljudi koliko možete biti stranački zasljepljeni.Pa jeli ijedna stranka važnija od ljudi.Pa nije Mektic marsovac nego srbin kao svi Vi što ga pljujete i dokazani borac za RS.Pa dozvolite se više pameti.Hocemo li pravit RS po mjeri čovjeka ili RS jednog čovjeka. E tu je razlika između Mektica i nekih drugih.Absolutno me ne zanima njegovo političko uvjerenje nego ono što on radi i zastupa a to je čestitost i radinost a to su osobine svih čestitku Srba.

Name

Hh

16.01.2018 18:55

respekt ministre titova skola.

Name

Za CARA

16.01.2018 11:29

Mektiću , care svaka ti je na mjestu , vraćaš vjeru ljudima da postoji još poštenih i karakternih ljudi , pa makar bili i političari,

ODGOVORITE
Name

miko

16.01.2018 12:00

Mekticu,sta bi sa dokazima o atentatu na Vucica..pojela maca. dvije godine nista a imaju i slike i imena ali? da je to uradio neko iz srpske davno bi bio objesen..jak si ti srbin i jos jaci ministar.

Name

bbbb

16.01.2018 14:17

"Mekticu,sta bi sa dokazima o atentatu na Vucica..." Čemu žurba, par godina gore-dole, čo'jek se bavi gorućim temama.

Name

re miko

16.01.2018 21:53

Kada ćeš da shvatiš da gospodim Mektić je samo jedna karika u lancu koji treba da provede istragu, on svoj posao radi časno i sa dobrom namjerom, ali nije on tužilaštvo i sud, sve je korumpirano, pa izgleda i ti što ovako komentarišeš???

Name

Moj Mektiću

16.01.2018 11:33

Po tebi su srbi 1991. organizovali paravojne jedinice i započeli rat. Kada nešto spominješ onda to moraš jasno da definišeš. Ono što je strašno jeste što Mektić nije ni svjestan kakvu štetu nanosi srbima. Riješi ministre ko je htio da ubije Vučića u Srebrenici pa se onda bavi sa ovim paunovima što se slikaju u uniformama zbog Instagrama.

ODGOVORITE
Name

revoke

16.01.2018 12:56

Zna se ko je htjeo i imaju svi dokazi i snimci,ali tuzilastvo BiH ne radi nista,a znamo da ih Mektic kritikuje svaki dan. Ne moze Mektic podizati optuznice.To isto tuzilastvo ne reaguje na pandoru i 2 milijarde utaje poreza,kao sto ne radi nista po pitanju zlocina nad Srbima. A takodje obustavi istragu za bobar banku,banku srpske, kad se povuce odluka o referndumu o radu.suda BiH. I zadnjem idiotu bi trebalo biti jasno o cemu se ovde radi.

Name

Blunt

16.01.2018 13:48

Pa zar nisu?

Name

Simke

16.01.2018 11:33

Drago mi je gos.Mekticu da vas "gospoda"iz fedracije BIH podrzavaju onda se lako mogu odluciti na cijoj cu strani biti i ko mi je prijatelj a ko nije.

ODGOVORITE
Name

jedan

16.01.2018 11:34

Samo napred gagi....hapsi bandu...

ODGOVORITE
Name

re jedan

16.01.2018 16:07

Olosu

Name

Ilijana

16.01.2018 11:49

Jedan od tih slobodno hoda i reketira po Teslicu.Pavlovic reketira casnog covjeka Kusica i mnoge.

ODGOVORITE
Name

Milan Doboj

16.01.2018 11:55

Mekticu daj dokaze ako imas i zatvaraj bagru, ukoliko nemas onda se trebas poklopiti usima i dati ostavku. Vratiti se u Prnjavor i cuvati ovce. Covjece ovo sto ti pricas je jako opasna stvar i unosis nemir medju nas obicne gradjane. Skidam ti kapu ako imas informacije i spreman si ih objaviti ali ako nemas i pricas ovakve nebuloze onda si obicni pajac i cirkusant.

ODGOVORITE
Name

Aaaa

16.01.2018 14:05

Pa dao je Mekta dokaze. Nekoliko slika. Zar nije dosta, 'oćeš još jednu? Pa dobićeš, još jednu, samo sutra, dok Mekta izreže iz novina.

Name

re milan

16.01.2018 21:59

pa nisi valjda toliko nepismen, morao bi da znaš da se operativni podatci ne objavljuju, oni su za tužilaštvo, malo sačekaj vidjet ćemo ko radi, gospodin Mektić časno se bori, šta si ti uradio, samo pametuješ, imaš korist od režima??

Name

K

16.01.2018 12:03

Svaka cast Mekticusto se boris za sve nas.Mene cudi kako se niko neoglasava iz Srbije a dobro se zna ividi kosu ti bildovani iodklesu.

ODGOVORITE
Name

BOBA

16.01.2018 12:11

NEKA SE SVI POŠTENI ISTINSKI OBRAZOVANI LJUDI ZAPITAJU ŠTA IM VRIJEDI DIPLOMA KAD OVAKVI PALE I ŽARE.SVAKA ČAST MEKTIĆU NEKO MORA ZAŠTITITI OVAJ NAROD OD OVAKVIH SRBA KOJI NISU BILI NIKO I NIŠTA A NA OSNOVU KRIMINALNIH ODVRATNIH DOSIJEJA DOLAZE KOD VRHA VLASTI ŠTA REĆI .NIJE VALJDA DA PROKLETI NOVAC SVE TOLERIŠE.ŽELIM OD SRCA SVE NAJBOLJE SVIM POŠTENIM LJUDIMA NIJE BITNO KOJE SU NACIJE.

ODGOVORITE
Name

Tako Je

16.01.2018 13:17

Naša tragedija što su nam na vlasti ljudi najgoreg morala koji se bave pljačkom države,pa su dopustili da se razvije kriminal i sve kriminalce registriju i u zamjenu za kazne koje bi dobili da je normalna država, oni ih regrutuju za svoje ciljeve ostanka na vlasti.Oni su ti koji imaju zadatak da u toku kampanje i izbornog dana rade za vladajuću stranku i u sllučaju da vlast izgubi izbore nedozvole da se izvrši normalna smjena vlasti.Ova vlast ovakvim postupcima daje poruku normalnim školovanim ljudima da im nije mjesto u Republici Srpskoj i da je ovo država kriminala.Te poruke u kakvim državama živimo šalju i onim neukim kojima se neke stvari moraju objasniti preko serija ta TV.Tako vam autori serija"Ubice moga oca" i "Meso" kažu da je u realnosti gore stanje o sprezi državnih moćnika u organizovanog kriminala.Ljudi sa pravim i relwvamtmim diplomama i omladino koja želi da se obrazuje pakujte se i napustite ove prostore i idite tamo gdje ćete se baviti poslom za koji ste se školovali i za taj rad biti pristojno plaćeni.

Name

Zvornik

16.01.2018 12:40

Mekticu Srbineeeeee Bosna je uztebe...

ODGOVORITE
Name

Aco

16.01.2018 12:42

Mekticu prosetaj malo pored dzamije Kralja Fahta u Sar...pa ces vidjeti sta je extremizam...

ODGOVORITE
Name

Leo

16.01.2018 12:52

Cuj izjave zaposjeli kafic...siju strah i trepet...ma daj ne lupaj gluposti...sta ako su bili na defileu dana RS,nisu bili direktni ucesnici,a sta reci sto se niko nije pojavio iz SZP na defileu...cast Jerinicu i koji je jedini rekao da postuje odluke Skupstine RS, joj nazalos al cete ovaj put biti pometeni na izborima...nigdje vas nece biti s rakvom retorikom i pricom

ODGOVORITE
Name

Hm

16.01.2018 14:11

Daj Leo, nemoj da kvariš žurku, ovde Mektić na izborima uzima apsolutnu većinu. Ovde, velim. E sad, druga je stvar što je to u realnosti apsolutna većina od ispodcenzusne manjine.

Name

Mirko

16.01.2018 13:15

Dok ubijaju Srbe po Kosovu i Zvorniku ti pricas price.Nikad kod nas Srba nece nece nestati Divjaka Bogicevica Brankovica.U oktobru ces druze u penziju da cuvas ovcice.

ODGOVORITE
Name

Peki

16.01.2018 19:36

Mekticu srbine bosnjaci su uz tebe

Name

Borac

16.01.2018 13:20

Dodikova cast a srbska govna su oni poznati su mi takvi likovi iz rata ali ih se nisam plasio pa ni ovi sad iskreni borci se vec organizuju nema frke.

ODGOVORITE
Name

007 BOND

16.01.2018 13:21

Сипа треба одмах похапсити те криминалце!

ODGOVORITE
Name

mislim

16.01.2018 13:24

Pojavljuju se djubrad koja podrzavaju krimose ali komenari kazu da su ipak rijetki.

ODGOVORITE
Name

istina Zehrudin’s

16.01.2018 13:48

Moj narode balkana jel vidite sta se desava zar mozete kriminalce stavljati da su necuja cast to je zalosno vi morate onog aleksu iz trebinja i onog oficira iz gorazda oni su pravi branioci opstanka ocuvanja naroda lopov krade prvi gdje ne odgovara kad ti nestane onda krade samog sebe zar ne vidite da ti politicari njih docode da sakriju sebe pozdrav za postene bez rzalike na naciju i vjeru lopov je lopov.

ODGOVORITE
Name

Janko

16.01.2018 13:48

Nisam nikad podrzavao Mektica,ali definitivno osim nekih gramatickih ispada lici mi na ok tipa.Sto on rekao kakva srbska cast oni su skup dileja koji kad bi doslo do rata negdje u beogradu po splavovima propagirali srpstvo.Mala korekcija mekticu umjesto srbska cast treba da se zovu srpska casna podla rulja.Dovoljno.

ODGOVORITE
Name

Pravi Veteran VRS

16.01.2018 14:26

Podrska Mektiću, čovjek je u pravu! Pravi srpski ratnici su radnici, seljaci posteni koji ce uvjek uzeti pusku kad bude ugrozeno Srpstvo a ne kad Dodik ratni profiter i liferant bude rekao da bi se pokrili njegovi lopovluci i pljačka! A Vukotic se dobro okoristio igrajući uz Dodika ovu igru a ovim krimosima i ove nečasti samo fale šleperi i alat za obijanje, baš podsjećaju na neke vikend ratnike iz 90'ih! Vi koji to ne vidite ili ne mislite svojom glavom ili ste na režimskim jaslama.

ODGOVORITE
Name

Julija

16.01.2018 15:16

Svaka čast VETERAN RS nemam šta dodat niti oduzet.

Name

re pravi veteran

16.01.2018 16:59

Svaka čast.Kao veteran sa 44 mjeseca ratišta isto mislim.A ove veterane uopšte ne priznajem,kad im vidim odbor u Gacku uhvati me muka

Name

ja

16.01.2018 14:45

Ti su obična budala...ko te posla tamo..

ODGOVORITE
Name

re za ja

16.01.2018 16:56

A ti si obični Dodikov lizoguz

Name

pop

16.01.2018 15:05

Je li se ti zelenasi i narko dileri finansiraju iz fonda solidarnosti.na sve lice samo na humanitarce ne.nabildani tetovirani kriminalci koji bih podvili rep cim bi prva puska opalila.sramota za presjednika sto se slika sa njima umjesto da se slika sa ratnim vojnim invalidima i pomogne im kao sto rade njegova braca Hrvati on podrzaje nekakve tetovirane naoruzane humanutarce i dovodi ih u skupstinu a siroti narod istinski humanitarci uplacuju po 1 KM za lijecenje bolesne djece.presjednik sa njima zastrasuje narod to je poena svega ovoga

ODGOVORITE
Name

Djunta bl

16.01.2018 15:08

Na Kosovu ubijaju srbe, ne u Banja Luci. Što ne idu tamo da brane srpsku čast?

ODGOVORITE
Name

RadOvan

16.01.2018 15:18

Srbska slast za pljackom srbskog novca

ODGOVORITE
Name

mrgud

16.01.2018 16:55

ČUVAJ GLAVU MINISTRE - IMA BUDALA I U PO DANA !

ODGOVORITE
Name

boli istina

16.01.2018 17:02

Znaci da Mektic priznaje ko je kriv za rat! Dok kaze da su se takve paravojne jedinice ‘91. formirale i izazvale rat.

ODGOVORITE
Name

Pravda

16.01.2018 19:05

respekt ministre titova skola.

Name

Marko

16.01.2018 18:31

Podsjeca me na fil "BALKNSKI ŠPIJUN" !

ODGOVORITE
Name

Povratnik

16.01.2018 18:43

Kada sam se poslije rata vratio u Dolinu Neretve i kada sam u prodavnici tražio da kupim hljeb, prodavačica mi je rekla da tu mogu kupiti i dobiti samo kruh. Današnja tvoja konferencija me podsjetila na taj dan, jer si uporno narodu nudio kruh umjesto hljeba.

ODGOVORITE
Name

Miki BL

16.01.2018 18:54

Bravo, to je prava Srpska NE-Cast.! Hvala Gospodine Mekticu na Rijecima i Upozorenju. Samo Ostro ,sa svim paraformacijama!!

ODGOVORITE
Name

Goran Visegrad

16.01.2018 18:56

Normalno je: Dodik da dadne Ostavku odmah.

ODGOVORITE
Name

GLUPI NAROD

16.01.2018 18:57

Ne mogu da vjerujem dokle ide naša glupost i šta treba da se desi da bi ovom blesavom narodu došlo iz g..... u glavu.

ODGOVORITE
Name

Prof.

16.01.2018 19:06

Mektiću tebi svaka čast,samo gdje je Vukota da te podrži-jedino Čavić ima petlju! Sram da ih bude što su te samog pustili da se boriš! Samo naprijed guraj!

ODGOVORITE
Name

mido

16.01.2018 19:12

Mektic,najcestitiji covjek u bih.glasao bih da bude predsjednik r srpske.dragane car si, al si usamljen,nazalost.

ODGOVORITE
Name

Prv

16.01.2018 20:59

Mektiću ti si Srpska čast ,nema gorih ljudi od ovih iz Prnjavora.

ODGOVORITE
Name

Quiq

16.01.2018 21:23

Nabildani, istetovirani, usmrkani steroidima prepadaju narod.Mekticu kralj si.Niko me ne može nasmijat kao ti.Na tvojoj sam strani.

ODGOVORITE
Name

Crepoljsko

17.01.2018 07:34

Mekta je u pravu.Svi ovi kriminalci su okupljeni i ustrojeni da bi sutra kad dodju izbori,premlacivali Srbe.Pored njih,tu ce biti ii razne sekjuriti grupe,u Banjaluci,Zvorniku,Foci,Prijedoru,Trebinju i Bijeljini.Cilj njihov bice ZASTRASIVANJE I PREMLACIVANJE.

ODGOVORITE
Name

ре црепољско

17.01.2018 13:31

То се бојо плаши да неће успјети доћи на мјесто министра пољопривреде.

Name

mirko

17.01.2018 07:47

funjaro...

ODGOVORITE
Name

Sikter

17.01.2018 11:13

A ti si degenerik, lazov i kriminalac. Sredice tebe dodo majmune.

ODGOVORITE
Name

re

17.01.2018 13:38

Koliko te plaća baja da prijetiš ovde, ti prijetiš i svakom časnom čovjeku i budućim našim potomcima. vodi dodika kući.

Name

007

17.01.2018 13:16

Podrska za gospodina Mektica. svaka ti cast.

ODGOVORITE
Name

Freelancer

17.01.2018 18:11

Lakrdija i SDS-a i SNSD-a. Samo nam mediji mažu oči glupostima. Narod masovno ode u Zapadnu Evropu, a oni se uhvatili pričati gluposti. Fuj

ODGOVORITE