Kakav odnos ima kraljevski par?

Iako britanski kraljevski par nikada nećete vidjeti u intimnim trenucima, to ne znači da između njih nema ljubavi. Kraljica Elizabeta i princ Filip u braku su 70 godina, a svoju ljubav započeli su u ranoj mladosti, kada je Elizabeti II bilo 13 godina.

Svijet 14.01.2018 | 18:22
Kakav odnos ima kraljevski par?
Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju Peti Vud i Blanka Kob analizirale su za jedan britanski list odnos kraljice Elizabete II i njenog supruga princa Filipa.

Posmatrajući njihov govor tijela, došle su do zanimljivih zaključaka.

Dugogodišnji supružnici rijetko javno pokazuju bliskost, ali mali gestovi ukazuju na to da su i dalje prilično posvećeni jedno drugom.

Par je u decembru 2017. proslavio 70 godina braka, ali se njihova međusobna privrženost do sada nije mijenjala.

Vud i Kob ističu da se na njihovim zajedničkim fotografijama jasno vidi prinčevo obožavanje kraljice. Istovremeno, kraljica zbog svog važnog statusa i titule koju decenijama nosi osjeća potrebu za nezavisnošću, što princ Filip poštuje.

Zato u javnim nastupima uvijek možemo da vidimo kako hodaju jedno iza drugog, ona preuzima vođstvo, hoda malo ispred njega, ali nikada ne previše ispred. Isto tako se na svim istorijskim snimcima može vidjeti kako 96-godišnjak stalno gleda u kraljicu, kako bi se uvjerio da je sve u redu.

Ali, ono što ukazuje na to da i danas, nakon toliko godina provedenih u bračnoj zajednici, nisu dosadili jedno drugom jesu česti privatni razgovori koje vode tokom javnih pojavljivanja.

(tportal)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svedska

14.01.2018 20:13

Ova sotona jos uvijek ziva.

ODGOVORITE