Basta: Glavni cilj Lacija je plasman u LŠ!

Srpski fudbaler Dušan Basta vratio se u odličnu formu posle dvomesečne pauze zbog povrede.

Fudbal 13.01.2018 | 17:00
Basta: Glavni cilj Lacija je plasman u LŠ!
Iskusni defanzivac je kvalitetnu igru krunisao asistencijom u pobedi ekipe Lacija protiv Spala sa 5:2.

Rimski tim trenutno zauzima četvrto mesto, a Basta je nedavno u dresu 'nebeskoplavih' stigao i do jubileja.

"Kada sam dolazio u Lacio, postavio sam sebi dva cilja – da osvojim trofej u Italiji i da odigram 100 utakmica za klub. Oba cilja sam ostvario u 2017. Uzevši u obzir i mnogo lepih stvari koje su mi se desile na privatnom planu, mogu slobodno da kažem da je 2017. najlepša godina u mom životu. Sada je vreme za nove ciljeve u 2018.", objasnio je srpski fudbaler.

Uz sve to, stiglo je priznanje i u vidu kapitenske trake na pojedinim utakmicama.

"Kapitensku traku sam nosio na dve utakmice u Ligi Evrope, kada nismo igrali u punom sastavu. Ali bez obzira na sve, to je bila velika čast za mene i zbog toga sam presrećan", rekao je Basta.

Lacio je u prvenstvu u jednom momentu vezao čak šest pobeda, a posebno impresivna bila je efikanost Rimljana, koji su postigli čak 21 gol.

U ovom trenutku, 'Lacijali' su u seriji od četiri meča bez poraza, a uz dve ubedljive pobede, uspeli su da sačuvaju mrežu protiv rivala u borbi za treće mesto, Intera.

"Ove godine igramo vrlo lep i ofanzivan fudbal i to su mnogi prepoznali i podržali. Najsrećniji su navijači koji uživaju u utakmicama sa mnogo golova. Sa druge strane se trudimo da što manje golova primamo. To je odlika velikih ekipa", smatra Basta.

Lacio je bez problema prošao u nokaut fazu Lige Evrope, gde ga čeka dvomeč sa rumunskim velikanom Steauom.

"Nadam se da ćemo proći dalje. Imamo dosta kvalitetnih igrača u ekipi i smatram da možemo da stignemo daleko na sva tri fronta. Očekuju nas i dve utakmice sa Milanom u polufinalu Kupa Italije", kaže Basta.

Bastina ekipa je trenutno na poziciji koja vodi u Ligu šampiona i srpski fudbaler smatra da njegov tim može da ostvari taj cilj.

"Glavni cilj u 2018. godini je plasman u Ligu šampiona. Na samom vrhu tabele se izdvojilo pet ekipa, koja se bore za četiri pozicije i iskreno se nadam da će Lacio biti među te četiri ekipe", zaključio je Basta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar