Bilić: Nisam u kategoriji najvećih trenera

Hrvatski trener Slaven Bilić rekao je da za sada ne namerava da se vrati fudbalu pošto mu je potreban odmor, preneli su britanski mediji.

Fudbal 27.12.2017 | 08:00
Bilić: Nisam u kategoriji najvećih trenera
Vest Hem je prošlog meseca, posle skoro dve i po godine, otpustio Bilića zbog loših rezultata. Britanski mediji naveli su da je nekoliko klubova zainteresovano za Bilića, medju kojima i Midlsbro, koji je sinoć otpustio trenera Garija Monka. Navodno je za Bilića zainteresovan i Fudbalski savez Škotske.

Upitan da li je zainteresovan za ponude koje trenutno ima, Bilić je rekao: "Znam moju poziciju na trenerskoj mapi".

"Mogu malo da sačekam, da se malo odmorim, ali svestan sam da nisam u kategoriji najvećih trenera koji mogu da ugase telefon i da čekaju godinu dana, a zatim ponovo da ga uključe i da kažu da su spremni, da su se vratili", rekao je Bilić.

"Ako iskrsne nešto dobro, najmanje što mogu da uradim jeste da razmotrim predlog, pošto mi već nedostaje posao, u venama mi je. Ali, takodje mi je potreban odmor", dodao je bivši hrvatski selektor.

Bilić je rekao da si ga zvali brojni klubovi i naveo da bi voleo posao u Engleskoj, ali da će o novom poslu odlučiti na osnovu projekta koji mu budu predstavili čelnici zainteresovanog kluba. Takodje je rekao da nije zainteresovan za posao u nekoj reprezentaciji.

"Dugo godina sam radio u mladoj selekciji Hrvatske. Baš sam uživao, bio sam selektor moje zemlje i od toga nema veće časti. Naravno, tu ima i mnogo odgovornosti i pritiska, ali sve to mi je mnogo pomoglo. Tada sam bio zaista mlad. Nikad ne reci nikad, ali uživam u svakodnevnom poslu, kao trener u klubu", rekao je Bilić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar