Getlinov agent o doping skandalu: Izvini, Džastine!

Agent svetskog prvaka na 100 metara, Džastina Getlina Robert Vagner kaže da je sve u vezi sa novim doping skandalom samo "prazna priča".

Ostali sportovi 30.12.2017 | 10:30
Getlinov agent o doping skandalu: Izvini, Džastine!
Getlin je raskinuo saradnju sa trenerom Denisom Mičelom čim je čuo za informacije, a pored Mičela je u novom skandalu navodno učestvovao i sprinterov povremeni agent.

Ovo je treći doping skandal koji se vezuje za Getlinovo ime, neposredno ili posredno, a Vagner kaže da je nastao zbog pogrešnog tumačenja reči i njegove nepromišljenosti.

"Ne koristim i nisam koristio nedozvoljena sredstva. Bio sam šokiran saznanjem da je moj trener radio stvari koje imaju veze sa bilo čime od sadašnjih optužbi. Otpustio sam ga čim sam saznao za to", rekao je Getlin u sredu, prenosi Gardijan.

Denis Mičel je inače nekadašnji atletičar i tokom karijere je priznao da je koristio nedozvoljene supstance, a otkriven je kada je novinaru koji se lažno predstavio, ponudio takva sredstva. Vagner se oglasio i negira navode koje je izneo Dejli Telegraf.

"Sve je to prazna priča, nisam zaista ponudio ili dao supstance koji su novinari tražili, ali sam glupavo rekao da bih mogao da ih nabavim. Izvinjavam se gospodinu Getlinu i njegovom menadžmentu i porodici zbog toga što su izašle potpuno pogrešne informacije o njemu i izvinjvam se drugim sportistima na pogrešno protumačenim rečima", rekao je Vagner.

Američka Agencija protiv dopinga u sportu (USADA) kaže da istražuje čitav slučaj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar