LŠ: Bivši Partizanovac ''potopio'' crno-bijele!

Vaterpolisti Partizana ubedljivo su izgubili na gostovanju Hanoveru u 5. kolu A grupe Lige šampiona – 16:6 (5:2, 4:0, 4:2, 3:2).  Partizan se porazom oprostio od 2017. godine.  Crno-beli izgubili u Nemačkoj, u petom kolu Lige šampiona.

Ostali sportovi 20.12.2017 | 20:45
LŠ: Bivši Partizanovac ''potopio'' crno-bijele!
Prvak Srbije zabeležio je i peti poraz u elitnom takmičenju i nalazi se na začelju A grupe, dok je Hanover ostvario drugi trijumf za četvrto mesto.

Najefikasniji na meču bio je bivši igrač crno-belih Aleksandar Radović sa šest golova, tri je dao Darko Brguljan, dok su se kod Partizana dva puta u listu strelaca upisali Djordje Vučinić i Aleksandar Andrejević.

U narednom kolu Lige šampiona Partizan dočekuje Barselonetu 13. januara sledeće godine.

Vaterpolisti Partizana porazom su završili naporan ciklus i otišli na kratku pauzu.

Šampioni Srbije doživeli su u utorak i peti neuspeh u isto toliko kola Lige šampiona, jer su u Nemačkoj već na poluvremenu gubili sedam golova razlike od domaćina.

HANOVER - PARTIZAN 16:6 (5:2, 4:0, 4:2, 3:2)

Ekipa Stefana Ćirića dobro je počela teško gostovanje, povela golom Aleksandra Andrejevića, ali je nekadašnji igrač crno-belih Predrag Jokić preokrenuo uzastopnim pogocima, a zajedno sa još jednim Crnogorcem, Draškom Brguljanom, doneo je Nemcima i prednost od 3:1.

Đorđe Lazić potom je nakratko održao Beograđane u igri, golom za 3:2, ali je tada počela serija pogodaka Hanovera i pobednik je bio brzo poznat.

Golove za crno-bele postigli su Đorđe Vučinić, Aleksandar Andrejević po dva, Filip Janković i Đorđe Lazić po jedan, a najefikasniji u Hanoveru bio je strelac šest golova Aleksandar Radović, član generacije koja je 2011. donela na Banjicu trofej Lige šampiona.

U narednom kolu Lige šampiona Partizan dočekuje Barselonetu 13. januara sledeće godine.

Hanover: Šenkel, Ćorušić, Bukovski 2, Ril 3, Brguljan 3, Radović 6, Jokić 2, Preus, Sekulić, Ban, Tkač, Vinkelhorst, Sučić. Trener: Zelef

Partizan: Rističević, Vučinić 2, F. Janković 1 , Lukić, Lazić 1, Tomić, M. Janković, Andrejević 2, Kasum, Radanović, Radonjić, Aksentijević, Belopavlović. Trener: Ćirić.

Igrač više: Hanover 6 (4), Partizan 6 (2). Peterci: Hanover 4 (4).

A grupa Lige šampiona, 5. kolo

Hanover - Partizan 16:6,
Barseloneta - Dinamo 7:7,
OŠC - Olimpijakos 6:10,
Breša - Jug, igra se kasnije.

Plasman: Olimpijakos 13, Dinamo 10, Jug (-1) 7, Breša (-1) 6, Barseloneta 6, OŠC 6, Hanovver 6, Partizan 0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar