SP - Kalkulacije: Šampion svijeta na putu Srbije!

Reprezentacija Srbija drugi je favorit E grupe na Svetskom prvenstvu u Rusiji i predviđa joj se plasman u osminu finala, smatraju američki ESPN i "Yahoo".

Fudbal 04.12.2017 | 22:30
SP - Kalkulacije: Šampion svijeta na putu Srbije!
ESPN veliku prednost daje Brazilu u odnosu na ostale iz grupe, potom Srbiji daje veće šanse od Švajcarske i Kostarike, a kao igrača koji bi mogao da bude iznenađenje turnira ožnačava vezistu Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Još dalje je otišao "Yahoo" koji predviđa čak i ishod mečeva, smatra da će Srbija da pobedi Kostariku 2:0, potom remizira bez golova sa Švajcarskom, a potom izgubi od Brazila 1:0. 

ESPN i "Yahoo" već su konstruisali duel Srbije i Nemačke u osmini finala i trijumf branioca svetske titule 2:0. 

Obe medijske kuće složne su u oceni da će Brazil na kraju postati prvak sveta.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija, ukršta se grupom F u kojoj se nalaze reprezentacije Nemačke, Meksika, Švedske i Južne Koreje.

Ukoliko bi se obistinile prognoze ESPN i "Yahoo" "Orlovi" bi kao drugi prošli grupu i u tom slučaju najverovatnije bi išla na aktuelnog šampiona sveta – Nemačku.

Srbija je pre osam godina pobedila "Pancere" u grupi, kada je pobedonosni gol postigao Lane Jovanović, dok je penal Podolskom odbranio Vladimir Stojković.

Kada bi "Orlovi" nekim slučajem prošli u četvrtfinale, protivnik našoj selekciji bio bi bolji iz duela, u kojem bi se sastali pobednik grupe H i drugoplasirana selekcija grupe G.

Kada je reč o kalkulacijama, Srbija i Hrvatska ne mogu da se sastanu do polufinala, ali šanse za tako nešto su veoma male.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar