Debitant iz Mrkonjića: Pored Saše je sve lakše!

Mislili smo da će biti mnogo gore, kad ono. . . ! "Jako je teško da se sve uklopi u dva, tri dana. Ali, uz selektorovo iskustvo, igračko i selektorsko, verujem da su igrači sve to prisvojili jako brzo", slaže utiske mladi igrača Bilbaa. . .

Košarka 25.11.2017 | 12:15
Debitant iz Mrkonjića: Pored Saše je sve lakše!
Ako je Ivan Paunić ostavio najbolji utisak među povratnicima u nacionalni tim, a Marko Simonović i Miroslav Raduljica među starosedeocima, onda je Dejan Todorović obeležio grupu debitanata na startu kvalifikacija za Svetski kup u Kini. 

Mladi košarkaš Bilbaoa odradio je veliki deo posla tokom prvog dela utakmice, kada je Srbija napravila seriju kojom je slomila Austriju, a i u nastavku utakmice uticao je da svojom energijom i željom pogura tim do pobede. Iako je, kako sam kaže, bilo malo treme

"Prvih nekoliko minuta bilo je malo treme. Teško mi je bilo da se priviknem i na atmosferu i da igram u Pioniru. Kasnije je sve išlo mnogo lakše. Ono što je najvažnije, što je selektor i naglasio - pobedili smo. Bilo je jako važno za nas da pobedimo, sada lakše možemo da se okrenemo ka utakmici s Gruzijom", ističe Dejan Todorović.

Pitali smo Dejana da nam otkrije kako je tim reagovao na prvu utakmicu, pobedu i ceo ambijent u dvorani Aleksandar Nikolić?

"Jako je teško da se sve uklopi u dva, tri dana. Ali, uz selektorovo iskustvo, igračko i selektorsko, verujem da su igrači sve to prisvojili jako brzo. Mi smo svi očekivali da će to dosta lošije da izgleda, ali bilo je dobro. Pretežno odbrambeno, onda smo iskreirali i napad, što nam je pošlo za rukom".

Pored sebe je imao iskusnije kajle, igrače koji su se trudili da svoje znanje prenesu na mlađe...

"Ja sam i ranije imao tu priliku da igram pored starijih, velikih igrača. Malo je bilo neobično zato što smo se prvi put okupili, ali vidi se da su sve to veliki igrači. Može se mnogo od njih naučiti. Mogu nam dosta pomoći i moramo to da iskoristimo".

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar