Tijelo pronađeno na šinama

Detektivi iz britanske policije tragaju za osobom osumnjičenom za ubistvo, nakon što je na šinama pronađeno beživotno tijelo muškarca.

Bosna i Hercegovina 08.11.2017 | 13:32
Tijelo pronađeno na šinama
Kako Avaz saznaje, žrtva je Samir Draganović iz Ključa, iz BiH.

Naime, iako prvobitno smrt nije bila sumnjiva, tragovi su policiju odveli u drugom smjeru. Prvobitno su smatrali da se radi o nesreći, ali se ovaj slučaj sada tretira kao ubistvo.

Drama je počela na stanici „Nokholt“, a nastavljena na pruzi oko 21.30. Čovjek koji ga je progonio potom se vratio na stanicu. Tijelo je ležalo na pruzi dva i po sata, dok ga nije primijetio mašinovođa na jednoj od linija.

- Policija je obaviještena da čovek leži na pruzi pet minuta iza ponoći, u ponedjeljak. Mađinovođa je rekao da se tijelo nalazi na šinama u blizini stanice - objavila je londonska policija.

Početni uviđaj nije otkrio ništa sumnjivo, naveli su u policiji, ali su potom otkriveni novi detalji.

- Zbog toga je pokrenuta istraga o ubistvu. Inspektori vjeruju da je malo nakon 21.30 žrtva bježala od progonitelja. Potjera je nastavljena na šinama. Nedugo zatim, drugi muškarac se vratio na platformu i napustio stanicu - objavili su iz policije.

Naglasili su da je porodici pružena stručna medicinska pomoć.

- Tek će obdukcija utvrditi na koji način je nastupila smrt - zaključili su policijski zvaničnici.

Danas je porodica pored šina ostavila cvijeće i zastavu Bosne i Hercegovine na kojoj je pisala dirljiva poruka za nesrećno stradalog.

- Za mog brata, Samira. Riječi ne mogu opisati bol koju osjećam. Izgubio sam brata i prijatelja. Ti si prava inspiracija, falićeš nam. Volim te, Sim - pisalo je.

Stanica „Nokholt“ se nalazi na seoskoj lokaciji tako da nije bilo svjedoka ovog događaja.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar