SP: Hrvati bez Badelja, Grcima desetkovana odbrana!

Povrede stvaraju glavobolju selektorima Hrvatske i Grčke uoči dvomeča baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 08.11.2017 | 18:00
SP: Hrvati bez Badelja, Grcima desetkovana odbrana!
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić neće moći da računa na vezistu Fiorentine Milana Badelja, koji je povredio butni mišić protekle nedelje u Seriji A.

Potvrđeno je da će Badelj propustiti oba duela Hrvatske sa Grčkom u borbi za plasman na Mundijal 2018. u Rusiji.

Osim toga, neizvestan je i nastup ključnog napadača Marija Mandžukića, koji je proteklog vikenda osetio bol u zadnjoj loži. 

Pregledom je utvrđeno da nema strukturalnih oštećenja, ali je pitanje da li će napadač Juventusa biti 100 odsto spreman za veliki napor predstojećeg vikenda. 

S druge strane, veliki problem ima i selektor Grčke Mihael Skibe, jer posle Kostasa Manolasa (suspenzija) i Petrosa Mantalosa (prednji ukršteni ligament), možda neće moći da računa ni na trećeg štopera Sokratisa Papastatopulosa. 

Defanzivac Borusije Dortmund se povredio u derbiju sa Bajernom prošlog vikenda, morao je da napusti teren već u 42. minutu utakmice. 

Papastatopulos ima problema sa skočnim zglobom, pa je zbog toga Skibe pozvao nova dva defanzivca za dvomeč sa Hrvatskom, Mariosa Oikonomua iz SPAL i Dimitrisa Koloveciosa iz Panatinaikosa. 

Prva utakmica između Hrvatske i Grčke na programu je u četvrtak na zagrebačkom Maksimiru, a revanš je tri dana kasnije u Pireju na "Jorgos Karaiskakisu". 

U preostalim mečevima baraža sastaju se Severna Irska – Švajcarska (četvrtak), Švedska – Italija (petak) i Danska – Irska (subota).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar