Papa brine zbog “cjepkanja“ Evrope

Vatikanski glavni sekretar Pjetro Parolin izjavio je da je "cjepkanje" Evrope jedna od briga pape Franje, dok se Španija suočava sa pokušajem odvajanja Katalonije.

Svijet 28.10.2017 | 20:43
Papa brine zbog “cjepkanja“ Evrope
Pjetro Parolin, drugi po redu u hijerarhiji papske države, govorio je na konferenciji koju je organizovao Savez evropskih katoličkih biskupa (COMECE).

"Rezultat prošlogodišnjeg britanskog referenduma i tendencija cjepkanju koja preplavljuje kontinent, podstakla je Svetog Oca da razmotri hitnu potrebu sveobuhvatnog promišljanja Evrope", rekao je Parolin u jučerašnjem obraćanju koje je Vatikan danas objavio, prenela je Hina.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

GANDI

28.10.2017 18:54

Hehe.Zar Pape nebi trebao najbolje znati da postoji Vaga pravde u Svemiru u Prorodi itd...Ipak 99% mislim da se radi o Parama.Treba neko financirat te zlatne Stolice za njihove Guzowe.Eh da vas vidi Jesus kako Zivite skromno.

ODGOVORITE
Name

Dje nece

28.10.2017 19:41

Rusi se jezuitska carevina.A lova njihova.E dje nece biti zabrinut.Kako nije bio zabrinut kad je Juga rokana.

ODGOVORITE
Name

Citluk Sahibija

28.10.2017 21:20

jadni Sveti oce,opasti ce vam kosa od silne brige za EU,i njihovih lopovluka,i djavoli ne idu u crikvu i ne mole se bogu,tlace raju isto ko u BiH,a Vi Sveti oce primate u goste Herceglopova velikog rejtinga.Iako sam skrusen mnogo sam razocaran vasim nekada postupcima.Vi morate paziti dobro koga primate,jer ovakvi lazu i kradu dok vas u oci gledaju bez imalo stida,a da znas,isti doticni crkve nije vidio od kako se rodio.Bija je komunista i Titov pionircic pjetlic jos ko beba.Sad je po Australiji , kupi priloge od pobjegulja svog sistema za osiguranje nove pobjede na izborima, pa ce do Novog Zelanda ubrati kamate ,jedine mu Drzave i podijeliti sa ostalim domoljupcima...Ameeeen,idite u miruuuuu

Name

Neđo.31.Oktobar.2017

31.10.2017 17:51

Kada su,Yugu rušili tada su ploskali i veselili se.Pape tražiliste gledajte.Kod nas se reče igra mečka pred čičinom kućo.Odgovor je ćute deco doće i pred našu.Raspada se,EU.Nadam se daće brzo doći kraj i njoj*******

Name

Poslednji kineski car

29.10.2017 05:12

Sad su kao zabrinuti,a Vatikan je rasturio Jugoslaviju, SSSR , pola Evrope i svijeta. Ne bi me iznenadilo da i u slučaju Katalonije nisu upetljani. Vatikan država. Gdje jedna crkva može imati državu?

ODGOVORITE
Name

Patrijarh

29.10.2017 13:11

Ajde bas ga zabole.....

ODGOVORITE