Tumarao sam po Liverpulu i tražio način da se ubijem!

Priča o bivšem defanzivcu Barnlija Klarku Karlajlu. . .

Fudbal 26.10.2017 | 20:00
Tumarao sam po Liverpulu i tražio način da se ubijem!
Profesionalni sport često zna da bude izuzetno surov, pa tako nalazimo primere različitih problema sa kojima se sportisti susreću. Posebno fudbaleri. Jer, što je više novca u džepu, to su i problemi dublji. Tako nam sa Ostrva dolazi priča o Klarku Karlajlu, bivšem defanzivcu Premijer lige, čoveku koji je igrao za Barnli, Lids i KPR.

On se bori(o) sa depresijom i imao velike probleme. U jednom momentu prošlog meseca je nestao, policija je tragala za njim i pronašla ga živog i zdravog u Liverpulu.

Sada je prvi put progovorio o tome.

"Tumarao sam po Liverpulu pokušavajući da nađem odgovoran način da umrem. Da neću potresti nekoga ko se tu bude zatekao, one koji bi trebalo da mi pruže pomoć. Da nikoga neću istraumatizovati", rekao je Karlajl za BBC Radio 5.

Onda je nastavio.

"Mislim da me je to i spasilo jer sam video mnogo mogućnosti da se ubijem, ali sam shvatio da bi najbolje bilo da učinim tiho u jednom od napuštenih skladišta gde moje telo nikada ne bi bilo pronađeno", rekao je bivši premijerligaški fudbaler.

Inače, on je 2014. godine proveo šest sedmica u psihijatrijskoj ustanovi nakon što ga je udario kamion tokom samoubilačkog pokušaja.

Kao epilog svega, Karlajl je osnovao Fondaciju koja pomaže ljudima sa mentalnim poblemima, ali i onima koji imaju probleme sa drogom i alkoholom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar