Republika Srpska - faktičko stanje

Dragan Čović, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić prave probleme u BiH, a kada ode jedan, otići će i ostala trojica, ocenio je geopolitički analitičar Blagoje Grahovac za "Fejs" televiziju.  

Bosna i Hercegovina 22.10.2017 | 20:37
Republika Srpska - faktičko stanje
“Građani svojim glasovima treba da uklone na izborima pomenutu četvoricu političkih lidera koji huškaju narode jedne na druge”, dodao je Grahovac, navodeći da je ubeđen da neće biti rata u BiH.

"Danas su svi naučili lekciju. Niko u BiH ne može da mobiliše nijednu brigadu", tvrdi Grahovac.

On je podvukao da postoji jedna ključna greška bošnjačkog korpusa. 

"Republika Srpska je faktičko stanje. Potpuno je pogrešno sada govoriti da li je nastala na genocidu ili ne. Svaka priča o genocidnom nastanku, Dodiku daje vjetar u leđa. To je faktičko stanje i to treba prihvatiti", jasan je Grahovac.

Istovremeno, Grahovac kaže da kada bi bošnjački korpus razvlastio Izetbegovića, odmah bi nakon pet dana bio razvlašćen i Milorad Dodik.



FACE TV/BN televizija

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

glupe priče

22.10.2017 19:34

Rat je završen prije 22 godine a Dejtonski sporazum je i sad pravosnažan. Glupe vatrene priče o politici služe kako niko ne bi imao volje da misli o svojoj sopstvenoj ekonomiji, infrastrukturi i o svim ostalim mogućim vođenjima brige prema sebi samima.

ODGOVORITE
Name

re

23.10.2017 09:41

Čovjek je u pravu 1000%,a onaj ko podržava Dodika,Bakira,Čovića i Radojčića ili glasa za njih se svrstava na stranu kriminala. Sve dok ovaj četverac bude na vlasti od te ekonomije o kojoj pričaš nema ništa.

Name

СРБ

23.10.2017 10:10

Граховац је НАТО лобиста. Дакле, ради за истог господара као и НАТО окупациони намјесници које критикује. И шта је смисао цијеле представе? Привид демократије и различитих мишљења. Да народ каже "Човјек је у праву 1000%" а не схвати да подржава човјека који заговара наставак истог обрасца који нас је довео у ово стање. Добро дошли у западни систем демократије: Можеш да изнесеш мишљење на медијима, али само ако је оно у складу са интересима истинских господара овог простора и већине ове планете.

Name

re srb

23.10.2017 14:42

Da li je moguće da 1000 godina Srbi imaju iste neprijatelje? Od postanka Srpske države mi imamo nekakve neprijatele,a svo to vrijeme nas pljačkaju naše vođe. Dokle ćemo biti kukavice koje gledaju svoje vođe kako kradu i lagati da su nam drugi krivi?

Name

СРБ

23.10.2017 21:27

Ти изгледа не познајеш србску историју. У којој су Срби имали непријатеље на западу (Млетачка република, Аустроугарска, Њемачка, НАТО, а већ хиљадама година Рим одн. Ватикан) али и на истоку (Ромејско ["Византија"] и Османско царство). И сви су хтјели да нас покоре. И сви су пропали (или ће ускоро) а нас и даље има. Да, нас покрадају "наши", али ко их је довео на власт, дао им задатак да иза себе оставе "спаљену земљу"? Запад. То те окупационе намјесниме (можемо их назвати и јањичарима) не пере одговорност, чак супротно. Али ако не знамо ко стоји иза зла у коме се налазимо, мјењаћемо људе мислећи да ће нам бити боље а добијаћемо нове јањичаре.

Name

Re SRB

24.10.2017 07:02

Kada ćemo i kako se riješiti tih janjičara?

Name

ozbiljno

22.10.2017 19:49

Najveći protivnik RS-a medju Bosnjacima bio je Silajdzic. Silajdzic je davno nestao sa politicke scene jer su Bosnjaci skontali da od njegove price nema nista. Dodik jos uvijek na istom mjestu...

ODGOVORITE
Name

znam

22.10.2017 20:08

Za vrijeme njegovog mandata Dodik se otvoreno rugao: "Silajdžić je dobar za Republiku Srpsku jer iz njegove priče se vidi šta sve ne trebamo prihvatiti". Sadašnji političari iz sva 3 naroda i iz oba entiteta nisu ništa bolji od ranijih koji više nisu na vlasti nego su lukaviji od njih pa se takvo loše stanje u BiH i sad održava.

Name

Србин

23.10.2017 13:09

Срби су криви за све што им се дешава. Зато што смо мислили да можемо да живимо са муслиманима у истој држави, зато смо и страдали. Нема заједничког и мирног суживота са муслиманима, једноставно је тако, никога не мрзим, само говорим на време јер ће се све исто поновити када западу буде требало.

Name

Re

23.10.2017 13:37

I ko će tu cijenu da plati? Oni koji kažu da ne mogu ili oni Srbi koji svaki dan rade u federaciji? Rekao sam rade a ne Srbuju. Onaj ko hoće da radi i da zaradi ne Srbuje. Onaj koji hoće da Srbuju neće da rade. Čekaju da im se vaskrsne država ili velika Srbija.

Name

Velikan

22.10.2017 19:55

Jos jedan hercegovacki ekspert.Majko Bozija.

ODGOVORITE
Name

Danča

22.10.2017 21:49

Prosetaj selom odakle si...

ODGOVORITE
Name

BOBA

23.10.2017 12:15

SVE OD RIJEČI DO RIJEČI PRESLIKANE MOJE MISLI .SVAKA RIJEČ JE 100% ISTINA.ALI LJUDI ČUJU SAMO ONO ŠTO ŽELE A NE ONO ŠTO TREBA DA VIDE I ČUJU.NARODE IZBRIŠITE ONOGA KO NAM ISPIRA MOZAK TO JE ODLIČNO OBJASNIO GRAHOVAC.PROMJENIMO AMBIJENT U KOME ŽIVIMO BOLJE ĆE MO SE OSJEĆATI ,SRETNO.

ODGOVORITE
Name

UH

23.10.2017 12:30

DA DA UPRAVU JE OVAJ COVJEK OVU CETVORICU LOPOVA IZBACIT I STO POSTO CE BIT MIR U BOSNI A NE DODIK MOJA DRZAVA MOJA DRZAVA NEMA ON DRZAVE NA BOSANSKOJ TERITOIJI SAMO MOZE RACUNAT KAD SE OCIJEPI OD BOSNE A SVE DOK JE NA BIH SELISTU NEMA DODO SVOJE NISTA.

ODGOVORITE
Name

izraelac

24.10.2017 07:53

I jeste to problem sto je takvo fakticko stanje . Zato i kradu nemilice krasti jer znaju da nas niko zbog ekonomije ukinuti nece. Pa i ako bankrotira narod ipak nece propasti drzava jer drzavi drze tajkuni . Al ako tajkuni propadnu propada i drzava.

ODGOVORITE