Pakleni planovi Bijele kuće

Ruski medijski analitičar Juri Krupnov tvrdi da će američki predsednik Donald Tramp započeti oduzimanje devizne imovine ruskim oligarsima 2. febuara naredne godine.

Svijet 14.10.2017 | 21:32
Pakleni planovi Bijele kuće
"Već 2. februara sledeće godine, šest nedelja pre predsedničkih izbora u Rusiji, SAD će započeti demonstracionu eksproprijaciju bogatstva skrivenog u inostranstvu od strane naših oligarha i zvaničnika. Suma je značajna. Prema nekim procenama, od 1 do 2 milijarde dolara", tvrdi Kruponov.

Na pitanje odakle mu tačan datum i da li je njegov izvor CIA, Krupnov kaže:

"Pa, vrlo je lako izračunati. Ne morate da budete CIA. Setite se, 2. avgusta, Tramp je potpisao američki zakon "o borbi protiv protivnika Amerike putem sankcija"? Prema ovom zakonu, državni sekretar, odeljenje Trezora SAD, šef Nacionalne obaveštajne službe imaju 180 dana da podnesu izveštaj Kongresu o najvećim ruskim privrednika koji su u vezi s Kremljom, ukazujući na veličinu i izvore njihovih prihoda, informacije o porodičnim sredstvima (uključujući žene, braću i sestre, roditelje i decu), kao i informacije o njihovim poslovnim kontaktima sa stranim kompanijama. Krajnji rok za podnošenje izveštaja ističe  2. februara. Njegovo objavljivanje će sigurno dati zeleno svetlo za početak "lova na blago" skriveno u ofšor kompanijama ruskih vlasnika. Sve je jednostavno i jasno. U skladu sa zakonom. Inače, zašto pripremati izveštaj?"


Juri Krupnov

Krupnov kaže da će se Kongres pobrinuti da Tramp ne "zaboravi" da to učini 

"Kongres prati rad predsednika. Još krajem septembra, dva poznata senatora rusofoba - republkanac Džon Makkein i demokrata Ben Kardin javno su apelovali na Trampa sa zahtevom da počne u punoj snazi da sprovodi nove sankcije 2. avgusta. I tada je američki predsednik hitno postavio kustose za anti-ruske sankcije. Verujte da će ga podsetiti i ovog puta", završava Krupnov.

Izvor: balkans.kp.ru

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

cajka

14.10.2017 19:48

Možda je zato i ovog našeg uhvatila panika , ko zna šta je on prihvatio da uradi do 2, februara .

ODGOVORITE
Name

Re

14.10.2017 20:29

Kad covjek oboli öd teske mrznje prema svom narodu svom presedniku svojoj RS tesko njemu.

Name

rere

14.10.2017 21:48

Tvom predsedniku.

Name

Re Re

15.10.2017 00:08

Prvo dodik nije narod,drugo nije ni RS i trece ako je tvoj presednik nije od nas mnogih. Zar tu treba neka mrznja da se kaze ako neko ne valja i da taj isti radi protiv naroda kojeg predstavlja i da taj nije Republika Srpska vec samo jedan olos. Tvoj presednik moj nije niti ce ikad biti. A ne mrzim ga vec zalim.

Name

Turboskara

15.10.2017 06:21

Kad covjek teskp oboli od sljepoce prema svome napacenpm prevarenom unistenom u pojam ubijom svome narodu i to nevido kad Jednog svercera za vreme rata prevaranta manipulatora krimosa pljackasa svoga naroda naziva predcednikom i velicaga.Kad vidi Rs pokradenu bez ekonomije privrede zdravstva prosvete kulture zatvoreni fabrika banaka stecajeva prezaduzena od boga i mmf i to nevidi jao njemu.A Rusi nek amerima vrate istom mjerom.

Name

Da se zna

15.10.2017 06:47

Srbin sam ali to nešto nije moj predsjednik nego spodoba za deset dozivotnih robija,Slaviću kad ode na bilo koji način.

Name

Re

15.10.2017 07:53

Koji zeleni na portalu.kakav je bio zlocinac alija pa ste ga podrzavali.kakav je kakir pa ga podrzavate.vi ste jedna stoka I nista vise.

Name

Ре -ре

14.10.2017 21:01

Поведи га кучи кад толико га волиш.

ODGOVORITE
Name

Q

15.10.2017 06:19

Sve će RUDONJA uraditi samo da zadovolji TRAMPU.

Name

RS

15.10.2017 09:58

Svi su nasi samo jasi niko nista nevalja kako koji dolazi sve gori.

ODGOVORITE