Porošenku treba odsjeći ruku

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko crpi novac iz državnog budžeta pomoću fiktivnih ugovora za snabdijevanje oružanih snaga, izjavila je na televiziji "Njuz 1" poslanica Vrhovne rade Julija Timošenko.

Svijet 14.10.2017 | 19:28
Porošenku treba odsjeći ruku
Timošenkova se požalila da se Porošenko ponaša "krajnje cinično" kada se, dok ruča sa vojnicima, hvali kako se ukusno kuva u njegovoj kući, a pri tome pere ogromna sredstva iz budžeta navodno za potrebe vojske.

Ona je takođe komentarisala izjavu predsjednika o borbi protiv korupcije. On je nedavno obećao da će "otkinuti ruke" krivcima za podmićivanje u Ministarstvu odbrane.

Timošenkova smatra da bi Porošenko, prije svega, trebalo da odsječe ruku samom sebi.

"Kada sam čula da će on odsjeći ruke svim korumpiranim zvaničnicima u vojsci, pomislila sam kako će on bez ruku nastaviti da pravi takve ugovor"“, naglasila je ona.

"Možda je on kao zmaj iz bajke, kojem kada odrube jednu glavu na njenom mjestu izraste druga glava. Tako je i kod nas sa rukama odsječenim za korupciju. Prvo mora predsjedniku da se odsječe ruka", izjavila je poslanica.

Timošenkova je ranije saopštila da će 2019. godine učestvovati na predsjedničkim izborima u Ukrajini kako bi "zemlju postavila na noge".

Izvor: Sputnjik

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zoran

15.10.2017 04:04

Ovu koda su školovali u SzP.

ODGOVORITE
Name

Da

15.10.2017 06:17

Zena je u pravu !!! Ukrajinski Presjednik nista nije ostvario da se moze pohvalit . ili da ga drugi pohvale. Strasno smece od coveka. Jadan Ukrajinski Narod samo neka obecanja a od toga nista. Njga treba pred Sud da odgovara za sve prevare . LOPUZA JEDNA. Na kraju bjezi negdje na Zapad. Ukraino vladst vam je smece. Braco mila opametite se.

ODGOVORITE
Name

Kako

15.10.2017 07:55

Kako nije,ostvario isto kao Dodik,toliko da mu ne mora ni cukun-cukun-cukun unuče raditi!

Name

re

15.10.2017 10:21

Ma žena je nesto a la naša Vesna Pešic.

Name

Neđo.18.Oktobar.2017

18.10.2017 16:16

Timošenko je napustila,Ukrainu zato štoje krala.Sudili su joj zaradi krđe.Ništa nije bolja od,Porošenka.Porošenko je napravijo rato u,Ukraini.Njega podržava,Amerika.Ameri su mislili da uzmu,Krim dabi napravili bazu kao na,Kosovu da lakše kontrolišu,Rusiju.Zato su uveli sancije,Rusiji zaradi,Krima.Nije Nato Alijansa nego,Nato pljačkaši.Niti je Porošenko niti je,Timošenkova.Oboje su lopovi.

ODGOVORITE