Kalinić: Gudurić je imao mnogo pitanja o Fenerbahčeu

"Dešava se da igramo tri utakmice nedeljno, putujemo, a onda protivnik igra protiv nas kao da mu je poslednja utakmica u životu. I imaju sedam ili devet dana da se spreme za nas", kaže Nikola.

Košarka 11.10.2017 | 13:30
Kalinić: Gudurić je imao mnogo pitanja o Fenerbahčeu
Nikola Kalinić se još oporavlja od povrede koja ga je odvojila od Evropskog prvenstva, a u razgovoru za Eurohups ističe da će mu biti potrebno još dve do tri nedelje oporavka.

"Povreda je malo komplikovanija nego što smo mislili. Radimo sve što treba, nadam se da ću za dve do tri sedmice biti spreman da igram", rekao je Kalinić.

Kako mu se čini novi tim Fenerbahčea?

"Menadžent kluba je odradio svoj deo posla, sada je na nama da pokažemo koliko vredimo. Stigli su novi momci, potrebno je da se što pre uigramo i krenemo od početka sa dobrim igrama. Poznajem ovaj sistem, tu je Željko, znam kako sve funkcioniše".

U tim je stigao i Marko Gudurić, neko koga poznaješ jako dobro.

"Razgovarali smo, naravno. Igrali smo zajedno u reprezentaciji. Postavljao mi je mnogo pitanja, rekao sam mu da mora da bude strpljiv, da će i sam videti. Ne mora sve da zna pre nego što dođe, da ostavi nešto da bi se iznenadio kada dođe. On je mlad dečko, dobar momak, vredan je. Doprineće svojom kreativnošću, pogocima iz teških pozicija. Možda ne odmah, ali kako vreme bude odmicalo biće sve bolji", rekao je Kalinić i usput pohvalio rezultat reprezentacije Srbije na Evrobasketu.

U domaćem šampionatu protivnici će biti veoma naoštreni protiv Fenerbahčea.

"Dešava se da igramo tri utakmice nedeljno, putujemo, a onda protivnik igra protiv nas kao da mu je poslednja utakmica u životu. I imaju sedam ili devet dana da se spreme za nas. Ali, to je normalno. Mislim da ove sezone imamo i dublju rotaciju nego prošle sezone".

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar