Srnić: Zaslužili smo veću podršku!

"Znam da će nas protiv Arsenala bodriti preko 50. 000 ljudi, ali bih voleo da vidim ispunjene tribine i u Kupu Srbije i Superligi", iskren je vezista crveno-belih.

Fudbal 10.10.2017 | 14:00
Srnić: Zaslužili smo veću podršku!
Neumorni prvotimac Crvene zvezde Slavoljub Srnić smatra da bi pristalica srpskog vicešampiona mora da bude znatno više na takozvanim malim utakmicama, što bi sigurno predstavljalo dodatni motiv za njega i njegove saigrače da još bolje odrade postavljene zadatke.

Crveno-bele sada očekuje izuzetno naporan period, jer će do kraja oktobra imati čak šest utakmica, od kojih čak pet u Ljutice Bogdana.

„Nadam se da će ovo biti Zvezdin oktobar. Utakmice na našem stadionu prilika su za još veću podršku. Zaslužili smo. Znam da će nas protiv Arsenala bodriti preko 50.000 ljudi, ali bih voleo da vidim ispunjene tribine i u Kupu Srbije i Superligi“, iskren je bio Srnić za Žurnal.

Utakmica sa Dinamom iz Vranja (sreda, 18.00) predstavljaće početak paklenog niza utakmica do kraja meseca, a to su mečevi sa Mačvom (14. oktobar), Arsenalom (19. oktobar), Mladosti iz Lučana (22. oktobar), Spartakom (25. oktobar) i Zemunom (29. oktobar).

„Idealno bi bilo da pobedimo sve utakmice, takav rasplet bi nam olakšao nastavak borbe u svim takmičenjima. Sa druge strane, ni sve pobede ne bi smele da nas opuste. Slede veoma važne utakmice i u novembru i decembru. Borba za bodove na šampionskom putu, utakmice sa Kelnom i BATE Borisovim za ulazak u šesnaestinu finala Lige Evrope”.

Uspesi Crvene zvezde u ovoj sezoni su već izuzetno veliki, ali crveno-beli će tek imati proliku da ostvare istorijske rezultate. Eventualnim plasmanom u 1/16 finala izabranici Vladana Milojevića bi postali prvi tim u istoriji Lige Evrope kojem je uspelo da to učini od prvog kola kvalifikacija.

„Ne želim da pričam mnogo unapred, ali verujem u ovaj kolektiv. Objektivno, malo ko je osim samih igrača i stručnog štaba verovao da ćemo ostvariti i dosadašnje rezultate, ipak, tu smo gde smo. Prešli smo neverovatan put dosad, imamo kvalitet i za naredni korak, a činjenica da bismo bili prvi koji su uspeli u tome dodatni je motiv”, rekao je Srnić.

Crvena zvezda se nakon dva odigrana kola u Ligi Evrope nalazi na drugom mestu iza londonskog Arsenala sa četiri osvojena boda, a naredne dve utakmice u grupi H odigraće upravo protiv Tobdžija na stadionu Rajko Mitić 19. oktobra, odnosno Emirejtsu 2. novembra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar