Zemljotres odnio 61 život

Policija, vojska i hitne službe su u trci sa vremenom da bi uspeli da spasu preživjele, nakon razornog zemljotresa u Meksiku, koji je za sada odnio 61 život.

Svijet 09.09.2017 | 10:05
Zemljotres odnio 61 život
Jug Meksika je najteže pogođen, a spasioci traže preživjele u ruševinama kuća, crkava i škola, razorenih u zemljotresu jačine 8.1 stepeni po Rihteru. Predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je 45 osoba izgubilo život u Oahaki, 12 u Kijapasu i četvoro u Tabasku - gdje je među mrtvima bilo i dvoje djece - međutim, kako kažu državni zvaničnici, mrtvih bi moglo da bude preko 80, piše AFP.

U međuvremenu, Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da bi uragan Katja, koji pogađa istok Meksika, mogao da izazove bujice i klizišta opasna po život, pogotovo u planinskim terenima.

Uragan je eskalirao u drugu kategoriju Zemljotres se osjetio 800 kilometara od epicentra, u prestonici Meksika - Meksiko Sitiju, gdje su mnogi stanovnici bježali iz svojih kuća u pidžamama, nakon što su čuli sirene koje upozoravaju na zemljotres.

Zemljotres se smatra najjačim u posljednjih 100 godina, jači čak i od razornog zemljotresa koji je razorio Meksiko Siti 1985. godine. Meksiko se nalazi na pet tektonskih ploča, što zemlju čini izuzetno pogodnom za zemljotrese.

Komentari / 0

Ostavite komentar