Земљотрес однио 61 живот

Полиција, војска и хитне службе су у трци са временом да би успели да спасу преживјеле, након разорног земљотреса у Мексику, који је за сада однио 61 живот.

Свијет 09.09.2017 | 10:05
Земљотрес однио 61 живот
Југ Мексика је најтеже погођен, а спасиоци траже преживјеле у рушевинама кућа, цркава и школа, разорених у земљотресу јачине 8.1 степени по Рихтеру. Предсједник Мексика Енрике Пења Нијето саопштио је да је 45 особа изгубило живот у Оахаки, 12 у Кијапасу и четворо у Табаску - гдје је међу мртвима било и двоје дјеце - међутим, како кажу државни званичници, мртвих би могло да буде преко 80, пише АФП.

У међувремену, Национални центар за урагане САД саопштио је да би ураган Катја, који погађа исток Мексика, могао да изазове бујице и клизишта опасна по живот, поготово у планинским теренима.

Ураган је ескалирао у другу категорију Земљотрес се осјетио 800 километара од епицентра, у престоници Мексика - Мексико Ситију, гдје су многи становници бјежали из својих кућа у пиџамама, након што су чули сирене које упозоравају на земљотрес.

Земљотрес се сматра најјачим у посљедњих 100 година, јачи чак и од разорног земљотреса који је разорио Мексико Сити 1985. године. Мексико се налази на пет тектонских плоча, што земљу чини изузетно погодном за земљотресе.

Коментари / 0

Оставите коментар