Šarović za novi put BiH i Srbije

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će članovi Savjeta ministara prilikom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Vlade Srbije razgovarati o transportnoj i drugoj infrastrukturi, ekonomskim pitanjima i trgovini.

Bosna i Hercegovina 05.09.2017 | 15:36
Šarović za novi put BiH i Srbije
"Zagovornik sam razvoja transportne i svake druge infrastrukture jer je to prepreka dinamičnijem razvoju ekonomskih odnosa i trgovine. Očekujem da će međusobna razmjena u narednoj godini dostići dvije milijarde KM", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On kaže da bi Vučićeva posjeta trebalo da bude prekretnica, za novi put u odnosima BiH i Srbije.

Vučić dolazi u dvodnevnu posjetu BiH 7. i 8. septembra.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ime

05.09.2017 17:24

Sarovic, mektic, pandurevic kad bi osnovali svoju stranku razvalili bi na izborima. Jedini politicari iz BiH Srbskog dijela koji ne vezu čamce za bilo koga. Nego rade onako kako treba. Za dobrobit svih nas. Federacija je desna noga . RS je lijeva . I samo sa te dvije noge moze se naprijed. Ko to ne konta nek popuši ono između.

ODGOVORITE
Name

Sale

06.09.2017 02:53

Svaka ti čast na komentaru ljudino !!!

Name

kosta

05.09.2017 20:04

A sto sad promjeni ideju o novom putu svile? bas mu je super zamisao bila da nam plasira kinesku robu koja je losa kopija zapadne robe. to je bas super bilo sa kinezima oni su nasa buducnost i perspektiva kao i turci i njihova proizvodnja. nasim kreditima koje dobijamo od MMF treba i dalje da podsticemo kinesku privredu kao i tursku i ostale...

ODGOVORITE