Ibišević: Uz pravi pristup nema problema

"Iz iskustva znamo da je Kipar opasna ekipa koja se mora poštovati i respektovati", istakao je u Nikoziji Vedad Ibišević, fudbalski reprezentativac BiH.

Fudbal 30.08.2017 | 08:15
Ibišević: Uz pravi pristup nema problema
"Ovdje je prije svega najbitniji naš pristup igri. Iz iskustva znamo da je Kipar opasna ekipa koja se mora poštovati i respektovati. No, kako sam rekao, ako naš pristup bude pravi neće biti nikakvih problema protiv Kipra", istakao je Vedad Ibišević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Naglašava, ”kvalitet individualni i ekipni imamo”.

”Ponoviću još jednom, najbitniji je pristup, to jeste da utakmicu odigramo dobro kao ekipa”, poručio je u Nikoziji u razgovoru sa reporterom agencije Anadolija, Ibišević.

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Belgija je prva sa 16 bodova, četiri više od Grčke i pet u odnosu na BiH, dok je Kipar sakupio sedam, Estonija četiri. Gibraltar je bez bodova. Iako se, kaže, ne voli baviti kalkulacijama vjeruje da BiH, poslije nastupa u Brazilu 2014., dva puta zaredom može igrati na Mundijalu.

”Nisam baš najbolji što se tiče matematičkih proračuna. Svaku utakmicu moramo igrati za sebe i pokušati osvojiti maksimalan broj bodova. To kako će drugi odigrati vidjećemo. Moramo vjerovati u sebe do kraja, jer ako ne budemo vjerovali to nema nikakvog smisla”, smatra Ibišević.

Sa njemačkom Hertom u ovoj sezoni igraće na tri fronta. Tim iz Berlina ima značajne ambicije u Ligi Evrope, šampionatu i Kupu Njemačke.

”Počela je sezona i u Njemačkoj, s tim da igramo i Ligu Evrope. Očekujemo nezgodniju sezonu nego što su bile prethodne dvije. U Bundesligi želimo biti u top 10. Cilj je da osiguramo sredinu tabele, ali i da prođemo grupnu fazu u Evropi. To je realno”, rekao je Ibišević.

Izvor: Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar