Tomas i dalje povređen - Kavsi odustaju od trejda?!

Najveći i najznaćajniji trejd leta između Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa mogao bi da bude otkazan, prenosi Adrijan Vojnarovski.  Možda se ne desi trejd Irving-Tomas? ESPN javlja da u Klivlendu još uvek procenjuju da li će pristati na trejd sa Bostonom pošto Ajzeja Tomas ima određenih problema sa kukom.

Košarka 27.08.2017 | 09:30
Tomas i dalje povređen - Kavsi odustaju od trejda?!
Posle šokantnog zahteva za trejd od strane Kajrija Irvinga, Kavsi su dugo vagali i na kraju odlučili da 'Uncle Drewa' pošalju u Masačusets, u zamenu za Ajzeu Tomasa, Džeju Kraudera, Anta Žižića i zaštićenog pika prve runde na narednom draftu.

Međutim, novinar ESPN, najupućeniji i najpouzdaniji kada su u pitanju dešavanja u NBA ligi, saznaje da Tomas i dalje ima problema sa povredom kuka, zbog koje je morao da završi prošlu sezonu ranije, odnosno da nije uspeo da prođe lekarske preglede u Ohaju. 

"Situacija je veoma osetljiva", prenosi Voj stav uprave vicešampiona sveta, dok postoji opcija da se ceo posao otkaže. 

Takođe, postoji mogućnost i da Klivlend izvrši dodatni pritisak na Boston, posle saznanja o zdravlju jednog od najboljih plejeva lige, kako bi eventualno dobili prava na još nekog pika Seltiksa, pre svega jer je Deni Ejndž, generalni menadžer Kelta, kao jedan od glavnih razloga za trejdovanje Ajzee naveo upravo povrede. 

S druge strane, Kajri će lekarske preglede u Masačusetsu obaviti tokom dana.

Činilo se da je sve završeno oko najveće "razmene" u NBA ovog leta, ali možda se na kraju ne desi trejd Ajzeja Tomas, Džej Krauder i Ante Žižić za Kajrija Irvinga.

ESPN javlja da je Ajzeja Tomas u petak išao na lekarske preglede, a Klivlend ima strah zbog njegovog povređenog kuka i da zbog toga još uvek razmišljaju da li će pristati na ovu razmenu, pa trejd još uvek može da bude poništen.

"Situacija je veoma delikatna", citira ESPN jednog od svojih izvora.

Ajzeja Tomas je povredu kuka zaradio u finalu Istočne konferencije, upravo protiv Klivlenda (koju su Kavsi i dobili), a doktori u Bostonu su tada odlučili da mu operacija nije neophodna i da će odmor biti dovoljan u procesu oporavka.

Od tada je prošlo mnogo, a Tomas još nije počeo ni da trči...

Navijači Bostona su već počeli da po društvenim mrežama dele fotografije i video-snimke spaljenih dresova Ajzeje Tomasa, koji se nije mnogo ni pitao u ovom trejdu, a videćemo da li će se pokajati zbog tog postupka.

Podsetimo da je Kajri Irving zatražio trejd, pa ukoliko ne dođe do dogovora sa Bostonom - videćemo koje će se ekipe javiti i ponuditi "bolji dil".

Prethodno se Denver spominjao kao solucija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar