Emotivni Borjan: Pobjeda za navijače, ženu i sina!

Golman Crvene zvezde Milan Borjan nije krio suze posle neverovatnog uspeha njegovog kluba i plasmana u Ligu Evrope.  Ovako je Borjan uveo Zvezdu u Ligu Evope! Golman Crvene zvezde Milan Borjan istakao se u revanš meču protiv ekipe Krasnodara fantastičnom intervencijom u 90. minutu.

Fudbal 25.08.2017 | 10:45
Emotivni Borjan: Pobjeda za navijače, ženu i sina!
Izabranici Vladan Milojevića plasirali su se, posle deset godina, u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su u Beogradu, u revanš utakmici plej-ofa, pobedili ruski Krasnodar sa 2:1.

"Ne zna šta da kažem, želeo bih ovu pobedu da posvetim navijačima, svojoj ženi i svom sinu. Naravno, verujem u ovu ekipu, verujem u ovog trenera, ceo stručni štab, kao što nama navijači veruju nama, tako smo i mi verovali . Ovo je istorijski momenat za Srbiju, za klub, za navijače. Lep osećaj, tu smo mi i cela ekipa je danas odradila nestvaran posao, pokazali smo koliko smo veliki klub i vratili ono što treba Crvenoj zvezdi i Srbiji, celom našem narodu", rekao je sjajni golman crveno-belh. 

Sudija Tobijas Štile donosio je neobjašnjive odluke, a Borjan smatra da je na kraju najbitnija pobeda tima. 

"Nije nije bio penal, baš sam video kako je loptu gurnuo a nije pipnuo igrača i mislim da je sudija tu veliku grešku napravio, ali pobedili smo, prošli smo, idemo dalje. Suđenje ne bih da komentarišem, najbitnije je da smo pobedili i prošli. 

Ekipa Krasnodara smanjila je vođstvo Zvezde u 86 minutu iz penala. 

"Svašta je proslo kroz glavu kada je svirao penal, ja ne mogu da opišem, noge su mi malo otkazale. Posle primljenog gola je trebalo samo da dignemo glavu i probamo da se odbranimo i damo još jedan gol u poslednjih deset minuta i to je to". 

Žreb za grupnu fazu obaviće se u petak od 13 časova u Monaku. 

"Nebitno ko nam dođe u grupnoj fazi, pokazali smo da možemo da igramo sa bilo kim, videćemo sutra ko će da ispadne, sada se koncentrišemo na derbi i to je to".

Ovako je Borjan uveo Zvezdu u Ligu Evope! Golman Crvene zvezde Milan Borjan istakao se u revanš meču protiv ekipe Krasnodara fantastičnom intervencijom u 90. minutu.

Reprezentativac Kanade, jedan je od najnovijih pojačanja beogradskog kluba, koji je već nekoliko puta dokazao da je stub ekipe Vladana Milojevića.

Ipak, u jednoj od najvažniih i istorisjkih noći za crveno-bele neverovatnom odbranom spasio je Crvenu zvezdu, koja se konačnim rezultatom posle deset godina plasirala u Ligu Evrope.

Srpski tim imao je velikih 2:0 sve do 86. minutu kada je prednost domaćina smanjio Grankvist iz penala. S obzirom na rezultat u prvom susretu, u Rusiji, u kom je Krasnodar slavio sa 3:2, crveno-beli u Beogradu, nikako nisu smeli da prime gol. 

Sudija je produžio meč na šest minut, a tim iz Rusije imao je stopostotnu priliku u 91. minutu, ali je Borjan odbranio šut Grankvista i izbacio loptu u korner.



Zvezda se ukupnim rezultatom 4:4 plasirala u grupnu fazu, a svakako treba istaći da je ceo tim odigrao sjajan meč.

Crveno-beli su poveli golom Nemanje Radonjića u sedmom minutu, a vođstvo je udvostručio Gelor Kanga u 46. minutu.

Neumorni Gabonac povukao je loptu sa sredine terena, stigao do nekih 35 metara iskosa i poslao neverovatan projeklit u dalji ugao gola Sinicina za pravu erupciju krcate Marakane.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar