Danas sjednica o integracijama BiH

Predsjedništvo BiH trebalo bi da danas razmatra izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Bosna i Hercegovina 23.08.2017 | 07:57
Danas sjednica o integracijama BiH
Dnevnim redom sjednice Predsjedništva BiH planirano je i razmatranje izvještaja o realizaciji aktivnosti vezanih za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/.

Predviđeno je, takođe, razmatranje prijedloga niza odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više sporazuma ili protokola između BiH i njenih institucija i drugih međunarodnih institucija i organa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Biće riječi i o više prijedloga odluka o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za niz međunarodnih sporazuma, memoranduma ili amandmana u sferi bankarstva, bezbjednosti, prekogranične saradnje, kulturne i naučne saradnje.

Predsjedništvo BiH trebalo bi da odobri zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Agencije za promociju stranih ulaganja u BiH i ProMeksiko, kao i Protokola o bilateralnoj saradnji između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije.

Planirano je i donošenje odluka o ratifikaciji Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji, Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Poljske o vojnoj saradnji i Ugovora o finansiranju /Bolnice u Republici Srpskoj – B/ između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke.

Nakon sjednice, koja je zakazana za 14.00 časova, biće objavljeno saopštenje.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

BOBA

23.08.2017 06:08

NIKOGA VIŠE NE INTERESUJE ŠTA ONI DONOSE. LIJEPO SE DRUŽE NIŠTA NE KAŽU U RASKOŠI ŽIVE NE MOĆNI SU DA IŠTA U RADE KAKO KAŽU ALI SU OPET TU DA ZABAVE NAROD.NI DESTINACIJA DUBAJI NIJE IM DO KOLJENA.

ODGOVORITE
Name

100

23.08.2017 06:32

Ja bi umro od stida kad bi morao ovako sjest za jedan sto i kao predstavljat jedan narod u jednoj državi . Zar nemoze bit jedan predsjednik svim narodima. Banda ostoplerska nezavadzajte narod radite nešto .

Name

Srbin

23.08.2017 09:02

Ne ide , nek svako ima svog Predsjednika i to je jedino ispravno meni ne odgovara Predsjednik niti jednog drugog naroda osim Srbin i sto da se lazemo i biramo svoje zlo i svak svoje korektno.

Name

Re Srbin

23.08.2017 09:50

Može samo nemojte pretjerivati...

Name

Rjesenje

23.08.2017 07:23

Najbolji sistem je da svi biramo jednog predsjednika. Npr.Jedan mandat Srbin drugi mandat Bosnjak i treci Hrvat ili obrnuto. Kad se bira Srbin svi gradjani BiH biraju Srbina.Sledeci Bosnjak i svi u BiH biraju Bosnjaka isto tako i Hrvata kad dodje na red.Mislim da je ovo najbolje rjesenje i mirna Bosna.U ovo sve bi trebalo ukomponovati i onog-a koji ne pripada ni jednom od ovih naroda,jer svi imamo pravo da biramo i da budemo birani.

ODGOVORITE
Name

BOSNA

23.08.2017 08:28

Ispravano

Name

nista ne diraj

23.08.2017 09:00

Nista ne dirati ionako smo sve zaj.. nema YU nema BiH ovako smo stalno ko tri macke narogusene nema mjesanja svak na svoju stranu kad nismo ocuvali zemlju koju smo imali hajmo rzalaza

Name

Re.

23.08.2017 09:44

Ko god zeli da ide na svoju stranu,nek ide sretno mu bilo.U Bosni bi ostali oni koji je vole i koji mogu zajedno zivjeti.