Suaresu stradalo koljeno, pauza do pet sedmica!

Fudbaler Barselone Luis Suares odsustvovaće do pet nedelja sa terena zbog povrede desnog kolena, saopštio je danas Fudbalski savez Urugvaja.  Novi, težak udarac za Barselonu! Barselonu šibaju vetrovi ovih dana. . .

Fudbal 18.08.2017 | 19:00
Suaresu stradalo koljeno, pauza do pet sedmica!
Suares se povredio  u 85. minutu druge utakmice Superkupa Španije, u kojoj je njegova ekipa izgubila od Real Madrida sa 0:2. Real je ukupnim rezultatom 5:1 osvojio Superkup.

Urugvajski fudbaler će odsustvovati do pet nedelja sa terena i propustiće utakmice u španskom prvenstvu protiv Betisa, Alavesa, Espanjola i Hetafea. Suares neće igrati ni utakmicu prvog kola Lige šampona, 12. ili 13. septembra.

On će, takođe, zbog povrede propustiti i dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje će Urugvaj 31. avgusta u Montevideu igrati protiv Argentine i 5. septembra protiv Paragvaja u Asunsionu.

Otišao je Nemjar, raspala se udarna snaga Barselone. Usledila je šamarčina od koje bride obrazi - ubedljiv poraz u dvomeču španskog Superkupa od Real Madrida (ukupni 5:1).

Liverpul ne da Felipea Kutinja. Borusija iz Dortmunda ne da Osmana Dembelea.

Hej, navijači Barselone - nije kraj.

Najnovija vest iz katalonskog kluba je da će Luis Suarez odsustvovati MESEC dana sa terena zbog povrede kolena koju je zadobio u sredu uveče u revanšu Superkupa na stadionu "Santjago Bernabeu".

Ovu vest potvrdio je Urugvajski fudbalski savez, navodeći da Suarez neće moći da igra za svoju zemlju u mečevima protiv Argentine (31. avgusta) i Paragvaja (5. septembra) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Procenjeno vreme oporavka Suareza je četiri do pet nedelja", dodaje se u saopštenju.

Ovome treba dodati da je na istoj utakmici povređen i stub odbrane Đerar Pike (zamenio ga je Nelson Semedo u drugom poluvremenu), a na spisku povređenih su i Tomas Vermalen i Rafinja Alkantara.

Svi oni su pod znakom pitanja za prvu utakmicu u novoj sezoni Primere, protiv Betisa u nedelju, 20. avgusta.

Pristalicama katalonskog kluba pod hitno je potrebna neka lepa vest...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar