Kraljica rekla svoje: Kralj je...

Britanski princ Čarls preskočen u naslednom nizu za kraljevski tron. Biograf Larkomb: Odnos princa sa ocem debelo je narušen.

Svijet 11.08.2017 | 12:34
Kraljica rekla svoje: Kralj je...
Potres u britanskoj kraljevskoj porodici! Kraljica Elizabeta Druga (91) je zvanično, prema pisanju britanskih medija, imenovala svog unuka, princa Vilijama (35) i njegovu suprugu Kejt Midlton za sledećeg kralja i kraljicu Velike Britanije. Činjenica da je preskočila sina princa Čarlsa (68) ustalasala je Ostrvo.

Pojedini mediji su pisali: "Izvini, Čarlse!

"Njeno veličanstvo je spoznalo da su Vilijam i Kejt budućnost Britanije. Ona je provela 65 godina trudeći se da kuća Vindzor preživi i smatra da njih dvoje imaju energiju i medijski kvalitet da nastave taj posao u modernom svetu. Kraljica Elizabeta uvek je činila ono što je, dugoročno, najbolje za monarhiju, a takav je slučaj i sada", kazao je medijima neimenovani insajder u Bakingemskoj palati.

Britanska štampa posle ove "bombe" piše da je "posle tolike drame oko kraljevske porodice tokom proteklih decenija, kraljica zaključila da monarhija više ne uživa ugled niti ima moć koje je nekad imala". U njenim očima, Vilijam i Kejt su dvoje ljudi koji mogu da preokrenu imidž britanske krune. Odluka, inače, koincidira sa 20. godišnjicom smrti ledi Dajane, prve Čarlsove supruge i majke princa Vilijama:

"Ova kraljičina odluka, nažalost, negativno će uticati na odnos princa Vilijama sa ocem princom Čarlsom. Zanimljivo je da Kamilu Parker Bouls (70), koja je kraljičina snaja proteklih 12 godina, nimalo nije nasekirala ova odluka. Naprotiv, ona je potajno oduševljena tim potezom vladarke. Njoj je i previše drame koju je trpela oko sebe i tereta na leđima za dva života, a ne za jedan. Čarlsa je, međutim, zaista zadesila tužna sudbina, jer će ga istorija pamtiti kao čoveka koji je najduže čekao na krunu, da bi se na kraju ispostavilo da je sve bilo uzaludno", ocenjuje Dankan Larkomb, kraljevski biograf.

I posle nedavnog petodnevnog boravka princa Vilijama i Kejt Midlton u Berlinu, koji je organizovao Forin ofis, list "Zidojče cajtung" je opisao par kao "tajno oružje njenog veličanstva" koje su Bakingemska palata i London poslali u "diplomatsku misiju da ublaže strahovanja zemalja članica EU posle glasanja o izlasku Britanije iz Unije". London je, ocenili su nemački mediji, poslao "novu generaciju u ofanzivu šarma", a ne princa Čarlsa i Kamilu.

ELIZABETA ČARLSU NALOŽILA RAZVOD?

Kraljica Elizabeta Druga, naložila je, navodno, sinu, princu Čarlsu i pokojnoj Dajani, da se razvedu. "Ledi Di nikad nije htela da okonča svoj brak, uprkos turbulencijama, ali joj je odluka o njegovom trajanju uzeta iz ruku", svedočio je za medije njen bivši batler Pol Barel. Dajana, navodno, nije htela da joj sinovi Vilijam i Hari odrastaju u nekompletnoj porodici, jer je i sama kroz to prošla.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kejt podsjeca na Dajanu

11.08.2017 14:04

Nabice Vilijamu vrlo brzo rogove, kao sto je i Dajana Carlsu.

ODGOVORITE