Evo zašto je Borusija veća i od NAJVEĆIH klubova!

Nećemo napisati da je Dario imao sreću u nesreći što je igrao za Borusiju Dortmund, jer sreća nema ništa sa načinom na koji se razmišlja u tom klubu.

Fudbal 02.08.2017 | 09:00
Evo zašto je Borusija veća i od NAJVEĆIH klubova!
Dario Skuderi samo je jedan od mnogih mladih i talentovanih fudbalera, kojima je karijera prerano završena zbog užasnih povreda.

Zapravio, karijera ovog momka iz italijanskog gradića Paterna, rođenog 26. maja 1998. godine, nije ni počela, a već je bila okončana.

Sa svega 18 godina, Skuderi je doživeo težak, mučan prelom kolena na utakmici UEFA Lige šampiona za mlade igrače, dok je branio boje Borusije iz Dortmunda protiv Legije iz Varšave.

Onima koji su imali hrabrosti da odgledaju snimak bilo je jasno da će Italijan teško ponovo igrati fudbal, a kasnije su se te slutnje i obistinile.

Međutim, za razliku od velikog broja mladih sportista koje je prerana povreda udaljila od profesije o kojoj su sanjali, a neke ostavila i na margini društva i vratila u težak život iz kog su želeli da pobegnu upravo baveći se sportom, Skuderijev slučaj razlikuje se u toliko što je u kobnom trenutku nosio boje velikog kluba kakav je Borusija Dortmund.

Nećemo napisati da je to bila sreća u nesreći, jer odluka ljudi iz Dortmunda nema nikakve veze sa srećom.

Borusija je saopštila da će pokriti sve Darijove troškove studija i pomoći mu da se dokaže i ostvari u nekim drugim sferama života, nakon što je morao da prihvati da se neće baviti fudbalom.

O tome smo već pisali, ovo se polako pretvara u feljton - Fudbalski KLUB Borusija Dortmund.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar