PL BiH - Sloboda: Napadački na Radnik!

Trener Slobode Vlado Jagodić najavio je napadačku i efikasnu igru Tuzlaka u subotnjoj utakmici protiv Radnika iz Bijeljine u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 29.07.2017 | 08:45
PL BiH - Sloboda: Napadački na Radnik!
Banjalučki stručnjak sa tuzlanske klupe Vlado Jagodić očekuje od svog tima da napadne Semberce i da na koncu osvoje prve bodove u novoj sezoni s obzirom da su u prvom kolu poraženi od Širokog Brijega.

"Očekujem efikasnost u subotu, jer mi smo ekipa koja to sigurno može pružiti, kako god da se postavimo, a već sam rekao da ne odstupam od načina kako ćemo igrati ove sezone,a to je napadački", rekao je Jagodić, koji nema kadrovskih problema.

"Imam jednu slatku brigu i mogu da promijenim dio tima koji nije zadovoljio u Širokom Brijegu, a nemam ni mnogo vremena da čekam. Mi sada imamo takav roster igrača, da onaj ko je u formi i ko pruža ono što se traži taj će igrati. Mogu najaviti neke promjene, a sve u cilju da napravimo pozitivan rezultat u susretu protiv Radnika koji tradiconalno donosi određenu neizvjesnost".

Jagodić je dodao i da Sloboda nema pravo da ne preuzme ulogu favorita.

"Dakle, oprez protiv Bijeljinaca, ali nemam pravo da ne preuzmemo ulogu favorita, pogotovo jer je otvaranje na 'Tušnju', što je jedan poseban pečat za ekipu koja sutra mora učiniti sve da svoje navijače kući vrati zadovoljne", podvukao je trener Tuzlaka.

Povratnik u crveno-crni tim Sulejman Krpić nada se takođe osvajanju tri boda protiv Radnika.

"Nama je bitno da osvojimo tri boda protiv jedne čvrste ekipe, a Radnik je u proteklim godinama pokazao da je čvrsta ekipa. Uvijek imamo s njima neki problem, ali nadam se da ih sutra neće biti i da će tri boda ostati na 'Tušnju'", rekao je Krpić.

Susret između Slobode i Radnika igra se u subotu na "Tušnju" s početkom u 19.30 časova.

Glavni sudija utakmice biće Goran Paradžik iz Ljubuškog, a pomagaće mu Bojan Maksimović iz Modriče i Mirza Demir iz Kaknja.

PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

U subotu:

Mladost - Željezničar (17:30, sudi: Ilija Živković - Orašje)
Vitez - Krupa (17:30, Miloš Gigović - Gradiška)
Sloboda - Radnik (19:30, Goran Paradžik - Ljubuški)
Zrinjski - Široki Brijeg (20:00, Tomislav Čuić - Tomislavgrad)

U nedjelju:

GOŠK - Borac (17:30, Irfan Peljto - Sarajevo)
Čelik - Sarajevo (19:30, Zoran Grbić - Prijedor)

TABELA: Široki Brijeg 3, Borac 3, Željezničar 3, Zrinjski 3, Mladost 3, Radnik 1, Krupa 1, Sarajevo 0, Vitez 0, Čelik 0, GOŠK 0, Sloboda 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar