LE: Klubovi iz BiH ciljaju drugo kolo kvalifikacija!

Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg danas igraju revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Glasajte u anketi ko će izboriti plasman u drugo kolo.

Fudbal 06.07.2017 | 13:15
LE: Klubovi iz BiH ciljaju drugo kolo kvalifikacija!
Bh. predstavnici u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg pokušaće danas u revanš utakmicama prvog kola kvalifikacija izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

Najbolji rezultat nakon prvih mečeva ima aktuelni osvajač Kupa BiH Široki Brijeg, koji je pred svojim navijačima na "Pecari" golovima Ivana Krstanovića slavio protiv Ordabasija 2:0.

U dalekom Kazahstanu Širokobriježani će od 17 časova pokušati sačuvati dva gola prednosti, a direktan prenos možete pratiti na zvaničnoj stranici kluba iz Hercegovine.

Fudbaleri Željezničara su u Podgoricu otputovali u dobrom raspoloženju, s obzirom na pozitivan rezultat s "Grbavice" (1:0). Gol prednosti sarajevskim "plavim" osigurao je njihov najbolji strijelac, Ivan Lendrić.

Revanš duel sa Zetom igra se večeras na stadionu "Pod Goricom" od 20:30, uz direktan prenos na Face TV.

Jedini bh. predstavnik koji drugi meč kvalifikacija dočekuje s rezultatskim minusom je Sarajevo. 

"Bordo" tim pokušaće na "Koševu" stići i prestići gol minusa iz Moldavije. Zarja je u prvom meču slavila 2:1, pa bi i minimalan trijumf bez primljenog gola timu Mehmeda Janjoša donio prolaz u drugo kolo kvalifikacija.

Duel Sarajevo - Zarja počinje u 20 časova, a prenos možete pratiti direktno na Areni Sport 1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar