"Žrtve" lokalnih moćnika

Deložacija Banjalučanke Sanje Popović i njene majke iz stana u kojem su 44 godine u banjalučkom naselju Starčevica, koja je bila zakazana za danas, otkazana je, a vlasnice tvrde da su žrtve "lokalnih moćnika i korumpiranog sudstva".

Republika Srpska 03.07.2017 | 14:15
"Žrtve" lokalnih moćnika
Stan od 93 kvadrata vrijedan oko 150.000 KM, prodat je na licitaciji Osnovnog suda Banja Luka za samo oko 30.000 maraka.

Svemu je prethodila presuda Okružnog suda Banja Luka po kojoj su Popovići morali da plate 9.000 KM za ulaganja čovjeku koji je u njihovom stanu živio nekoliko godina poslije rata. Pošto troškovi nisu plaćeni, narasle su kamate, te je iznos gotovo uduplan, a vlasnice su izgubile pravo na svoj stan.

Podršku ovoj banjalučkoj porodici danas je dao Slobodan Popović (PDP) koji je jutros pozivao građane da dođu na zakazano mjesto i svojim prisustvom "onemoguće deložaciju".

- Deložacija je otkazana i kupljeno je vrijeme u kojem treba na pravni način poništiti kompletan postupak u kojem je prekršeno toliko pravnih normi, koje ne bi učinio ni student Pravnog fakulteta. Očigledno je da se radi o sprezi mafijaša, sudija i advokata. Neslužbeno sam saznao da protiv sudije, koja je donijela presudu, postoji prijava Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, zbog niza kršenja pravnih normi u različitim postupcima. Toliko o vladavini prava i pravnoj državi u apsurdistanu i boljem dijelu BiH - napisao je Popović na svom Facebook profilu.

(Faktor)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

03.07.2017 12:47

VRLO BRZO ĆE DOĆI DAN KADA ĆE NAS DELOŽIRATI IZ REPUBLIKE SRPSKE. DODIK I SNSD-E, PRODALI SU SVE NA LICITACIJI KOJA JE ODRŽANA (DATUM ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJEN) U GRADU NEPOZNATOM, I MORAĆEMO DA SE SELIMO ALI KUD I KAMO NI TO NE ZNAMO::::!!!!!????

ODGOVORITE
Name

Branislav

03.07.2017 12:54

Od raznih tzv.,,Tajkuna",obočan građanini se ne može osjrčati siguran u Rep.Srpskoj.Kada druge nacie se vračaju na ovo područje,sudovi obično u njihovu korist presuđuju i nema nikakve naknade troškova.U ovom slučaju moralo se platiti osobi koja je bezpravno ušla u tuđi stan.Sramota je za sudstvo i ovakve sudije.Treba im zabraniti rad jer ne štite pravdu i stanovništvo.Posle ovoga bar ja neču vjerovati zakonu i sudstvu Rep.Srpske.Gubi se svaki smisao života na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

pitanje

03.07.2017 15:07

Jel ovo Sanja Stefani pjevačica i pravnica?

ODGOVORITE
Name

BL

03.07.2017 17:05

IZGLEDA DA JESTE, MALO SAM GUGLAO... DA LI NEKO IMA BIOGRAFIJU ILI ZNA NEŠTO O NJOJ.... ŠTO JE POBJEGLA IZ B LUKE I KO JE ONA

Name

VRS

04.07.2017 12:56

POBJEGLA KAO I VEĆINA DEZETERA, DA PJEVA PO BEOGRADU, NA SIGURNOM, PA SE VRATILA KAD JE RAT PROŠAO I ONDA IZBACI IZ KUĆE GENERALA VRS KOJI JE KRVARIO PO RATIŠTU KAO I SVI OSTALI DOMOLJUBI...KAKO SI ZASLUŽILA TAKO TI SE I VRATILO..

Name

100%

03.07.2017 19:45

Kako reče Ministar Krečenje i Novi Namještaj????!!!? u Pravosuđe,A za ove dosadašnje korumpirane Muzičare Frizere i kojekakve Koje se slikaju golišave po kancelarijama ,u Tunjice Foču ,Zenicu tamo im je mjesto.

ODGOVORITE
Name

Patuljak

04.07.2017 13:05

Nije mi jasno kada su srbi iz RS protjerivali srbe i to u Beograd??? Nešto tu malo smrdi, ne smije sud baš tako lako i bez dobrog razloga dati nečiju nekretninu na prodaju...

ODGOVORITE