Otkrivena četiri lica iz Pakistana

Na Međunarodnom željezničkom graničnom prelazu Bijeljina otkrivena su četiri lica afroazijskog porijekla u ilegalnom prelasku granice, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina 03.07.2017 | 14:00
Otkrivena četiri lica iz Pakistana
Službenici Jedinice graničnog prelaza otkrili su u subotu, 1. jula, lica koja nisu posjedovala identifikacione dokumente, a koja su izjavila da dolaze iz Pakistana, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U skladu sa Sporazumom o readmisiji, strani državljani su predati službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Službenici Jedinice granične policije Gorica danas su spriječili nezakonit promet 40 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, koji je otkriven kontrolom automobila marke "sitroen", registarskih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali G.P.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, duvan je privremeno oduzet, a protiv G.P. biće podnesen izvještaj zbog sumnje za nezakonit promet akciznih proizvoda.

Na graničnom prelazu Rača juče je prilikom ulaska u BiH oduzeto putničko vozilo "mercedes", registarskih oznaka BiH, nakon što su uočene prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali P.C.

Prema nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini, lice i vozilo biće predati službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske.

Na graničnom prelazu Orašje juče je uhapšena državljanka BiH S.H. koju potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela prevara. S.H. je predata službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, na graničnom prelazu Gradiška lišena je slobode državljanka BiH i Norveške B.T.K. jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krađe. Ona je predata službenicima Sudske policije Gradiška.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar