Među 8 najboljih masera svijeta

Banjalučanin Miroslav Škorić, profesionalni fizioterapeut, početkom juna je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u masažama u Kopenhagenu u Danskoj.

Republika Srpska 02.07.2017 | 10:38
Među 8 najboljih masera svijeta
"Na prvenstvo sam se prijavio nakon što sam na sajtu Svjetske maserske asocijacije vidio da se održava Svjetsko prvenstvo i da se na njega prijavilo preko 85 masera iz 30 zemalja", kazao je Škorić.

Kako kaže, takmičili su se u pet kategorija, u švedskoj masaži, wellness masažama, azijskoj masaži, masaži u stolicama i slobodni stil masiranja.

"Takmičio sam se u kategoriji švedske masaže, i tu sam po odlukama sudija osvojio srebrnu medalju, sudije su odlučile da me s pozivnicom pošalju i u veliko finale, nakon čega su me uvrstili u osam najboljih masera na Svjetskom prvenstvu", pojasnio je Škorić i dodao da se plasman odnosi na sve kategorije masaža.

Prema njegovim riječima, sudije su bile iz sedam zemalja, Danske, Engleske, Amerike, Belgije, Maroka, Mađarske i Njemačke. Na prvenstvu, kaže Škorić, svi učesnici su imali obavezno testiranje iz oblasti anatomije, fiziologije, patologije i istorije masaže.

"U veliko finale je trebalo da ide samo jedan kandidat, ali su sudije odlučile da i ja zaslužujem da idem u finale, jer sam, prema njihovom mišljenju, jedan od najboljih", pojasnio je Škorić.

Za prvenstvo se, kako kaže, pripremao u Beogradu i Banjaluci. Pripreme su trajale dva mjeseca, pomogao mu je profesor doktor Slobodan Nikolić.

"Veliku podršku sam imao od svoje porodice i Marija Krnetića, koji je išao na takmičenje sa mnom", naglasio je on. Ono što karakteriše švedsku masažu su dugi pokreti koji klize preko mišića, i ona je napravljena za otklanjanje stresa, umora i kod raznih povreda mišića.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

02.07.2017 19:28

BRAVO MAJSTORE....BRAVO

ODGOVORITE
Name

XLX

02.07.2017 22:26

A radio u kalderi kod mice čičića za platu od 600 km,i jos ona glupaca marija ćurkovic(direktorica i ljubavnica mićina)se istresala i izivljavala na njemu,Miroslav je jako pozitivan i ok lik,neka si uspio u zivotu i rijesio se onih budala u kalderi...

ODGOVORITE
Name

Xnx

03.07.2017 01:36

i ovakvu ljudsku velicinu je Marija ćurkovic dir u hotelu Kaldera otjerala sa posla,momak je radio kod Miće Čičića u kalderi za 600 km i to kad dobije svaki treci mjesec,al ga je mićina ljubavnica ćurkovićka otjerala jer je znao vise od nje i osjecala se glupača ugrozenom,samo napred care,najjači si...

ODGOVORITE
Name

Kuki

03.07.2017 01:53

Svaka čast, samo naprijed. Lijepo je čuti ovako nešto. Kad se poveže naporan rad, nova saznanja, učenje I napredak, rezultati su neizbježni. Dobar primjer za mnoge koji od drugih očekuju da riješe njihovu egzistenciju. Sa srećom.

ODGOVORITE