Milan napreduje, Donaruma se kaje!

Montela ubedio oca, Rajola sleteo u Milano! Mladi golman bi mogao da potpiše do kraja meseca!

Fudbal 23.06.2017 | 11:15
Milan napreduje, Donaruma se kaje!
Španska Marka jvalja da je Real Madrid napravio usmeni dogovor sa menadžerimaKilijana Mbapea i Đanluiđija Donarume, ali iz Italije stižu drugačije vesti.

Milan i Donaruma su opet zagrejani za pregovore. Kao što ste mogli jutros da pročitate, trener Vinćenco Montela je bio u poseti Donaruminoj porodici u Kastelamare di Stabiji. Zadržao se oko dva sata u razgovoru sa Alfonsom Donarumom, ocem mladog golmana. I predočio mu da je Điđo centar projekta u Milanu, da je planiran kao kapiten i stub Milana u narednim godinama i da svi u klubu žele da ga zadrže.

Porodica je prenela Monteli stav da nikada nisu želeli da Điđo ode iz Milana, da mladi golman voli klub i da želi da ostane. Iznenađeni su medijskim pritiskom i količinom mržnje koju su navijače na razne načine ispoljili prema Donarume posle odluke da odbije novi ugovor. Na Montelino pitanje šta se promenilo poslednjih nedelja, otac je rekao da je sve bilo prepušteno Minu Rajoli i da nisu očekivali sve ovo što se izdešavalo prethodnih dana...  Porodica je potvrdila Monteli da Donaruma ima želju da ostane u Milanu.

U međuvremenu se Donaruma poverio saigračima iz mlade reprezentacije na EP u Poljskoj. On je tužan zbog svega što se dešava, videlo se juče protiv Češke da mu koncentracija nije na najvišem nivou i očigledno je da ga pogađa sve što se dešava. Italijanski mediji su dobili infromacije iz italijanskog kampa da je Donaruma očajan.

„Nisam uradio ništa. Nikada nisma rekao da želim da napustim Milan. Zašto ljudi rade ovo? Zašto me masakriraju?“, rekao je mladi golman sigračima.

Iz Poljske se vratio Enco Rajola, rođak i prvi saradnik Mina Rajole. On je otišao na dan u Poljsku kako bi razgovarao sa Donarumom i potom doputovao u Milano gde ima zadatak da organizuje novi sastanak Mina Rajole i Milanovog generalnog direktora MarkaFasonea. Dakle, neku poruku nosi od Donarume...

Zvanično, novi pregovori nisu počeli, ali situacije postaje sve bolja za Milan. Do pre nekoliko dana je izgledalo da je sve gotovo i da Milan ostaje bez golmana. Sada, kako vreme prolazi, stižu sve pozitivniji signali da Milan napreduje. Porodica želi da Điđoostane, on želi nove pregovore, ostaje najteži deo posla - da se smekša Mino Rajola.

Ako golman i njegova porodica nadvladaju autoritet Rajole, već do kraja meseca bi moglo da dođe do potpisivanja novog ugovora između Donarume i Milana. Čeka se kraj EP za mlade u Poljskoj kako bi se Donaruma vratio u Italiji konačno rekao svoj stav.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar