LŠ - Slišković: Možemo da pariramo Mariboru!

Trener Zrinjskog Blaž Slišković zadovoljan je rezultatom žrijeba kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, koji je njegovom timu dodijelio slovenački Maribor.  Zahovič: Zrinjski? Nećemo dopustiti iznenađenje! Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič djelimično zadovoljan rezultatom žrijeba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji je slovenačkom timu dodijelio šampiona Bosne i Hercegovine.

Fudbal 19.06.2017 | 19:15
LŠ - Slišković: Možemo da pariramo Mariboru!
Žrijebom u Nionu, "plemići" su izvukli Maribor, koji ih je prije tri sezone eliminisao iz elitnog evropskog takmičenja.

S obzirom da je prethodnim "rezanjem" mogao da izvuče škotski Seltik, poljsku Legiju, Malme iz Švedske, Maribor, Legiju iz Varšave, norveški Rozenborg i Hafnafjordur iz Islanda odnosno da je bio nepovlašten u žrijebu, strateg Mostaraca Blaž Slišković je zadovoljan dobijenim protivnikom.

"Dobili smo što smo priželjkivali. Maribor je kvalitetan rival i protivnik s kojim se Zrinjski već susretao u pretkolima. Zrinjski se pokazao kao jedan tim koji može parirati Mariboru", rekao je Slišković, a prenijeli federalni mediji.

Prema njegovim riječima, pokušaće skupiti što više informacija o njihovoj ekipi i što bolje se upoznati s kvalitetima Maribora. "Pripremićemo se tako da idemo odigrati ravnopravno".

Popularni Baka se dotakao i priprema njegove ekipe na Kupresu i izrazio nadu da će biti dovoljno vremena da uigra najbolji tim za predstojeće utakmice.

"Tek smo tri ili četiri dana na pripremama. Ima nekoliko mladih igrača koji su se odlično uklopili, iznenađujuće pozitivno. Tek smo na početku, pa ćemo kroz narednih petnaestak dana iskristalizovati 18 do 20 igrača jer nas je 27 ili 28 sada. Vjerujem da će mladi znati iskoristiti priliku jer moramo podmladiti ekipu i vjerujem da će to biti na zavidnom kvalitetu".

Zahovič: Zrinjski? Nećemo dopustiti iznenađenje! Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič djelimično zadovoljan rezultatom žrijeba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji je slovenačkom timu dodijelio šampiona Bosne i Hercegovine.

Strateg "plemića" Blaž Slišković je i priželjkivao Slovence jer smatra da im Zrinjski može parirati na terenu, dok je Zahovič nešto skeptičniji, ali uvjeren u prolaz svog tima.

"Težak protivnik, predstavnici iz bivše Jugoslavije uvijek u svojim ekipama imaju velike igrače. Ipak, nosimo lijepe uspomene od prije tri sezone u svakom smislu i radujemo se unaprijed što ćemo ponovo vidjeti svoje sportske prijatelje. Od 2014. godine Zrinjski je naš prijateljski klub s kojim održavamo džentlmenske odnose. Njihovi navijači znaju da naprave pravu fudbalsku atmosferu i vjerujem da će biti dobra utakmica u Mostaru. Poštujemo protivnika, ali teren je nešto drugo. Učinićemo sve da se dobro pripremimo i nećemo dopustiti iznenađenje", rekao je nekadašnji fudbaler Partizana.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar