Modrić na stubu srama – Luka, sjećaš li se ičega?!

Svedočenje Luke Modrića na suđenju Zdravku Mamiću i njegovim partnerima razbesneo je hrvatske navijače koji su se s njim obračunali na društvenim mrežama.

Fudbal 16.06.2017 | 21:10
Modrić na stubu srama – Luka, sjećaš li se ičega?!
Kako prenosi 'index.hr', kapiten reprezentacije Hrvatske i vezista madridskog Reala našao se na udaru najvatrenijih navijačkih grupa pošto je svedočio u korist braće Mamić i njihovih saradnika, odnosno delimično promenio prvobitnu izjavu, često ističući da se ne seća ključnih detalja u vezi sa celim slučajem.

Navijači su upravo tu njegovu 'zaboravnost', koja je uključivala i zaboravljanje meča kada je debitovao za Hrvatsku, iskoristili kako bi ga napali putem društvenih mreža.

Najoštriji su bili Zadrani, pošto se u četvrti Voštarnica osvanuli grafiti, poput, 'Luka Mamić', 'kurvo Mamićeva' i to na napuštenom hotelu 'Iž', gde je jedan od najboljih vezista sveta boravio kao izbeglica tokom rata na Balkanu devedesetih godina prošlgog veka.



Na spomenutom hotelu našao se i transparent, sa porukom – 'Luka, sećaćeš se ovog dana".

Istovremeno, u Mostaru je precrtan grafit koji obeležava sezonu u kojoj je Modrić igrao za Zrinjski, uz nekoliko pogrdnih reči, dok su pripadnici splitske Torcide istakli da je problem u hrvatskom društvu.

"Za verbalni delikt zatvor; za davanje lažnog iskaza i saučesništva u pljački – kapitenska traka reprezentacije. Dok je sistem vrednosti ovako postavljen, borba ne prestaje. Sramota hrvatske države nisu momci koji vređaju političare i napadaju mafiju, već je sramota pravne države što Luka Modrić šeta slobodan i bez optužnice. Dokažite nam da ulica nije jedino rešenje".

Naravno, bilo je i šaljivih – počev od predstavljanja u Realu sa "ne sećam se" umesto njegovog imena na dresu, a tu je i sjajna montaža i parodija na film 'Memento', u kom glavni protagonista tetovira važne stvari na svom telu kako ih ne bi zaboravio.

Prema optužnici USKOK (Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala), po kojoj se u Osijeku sudi trenutanom savetniku Dinama Zdravku Mamiću i ostalima, spomenuti novac, odnosno polovna odštete od Modrićevog transfera neosnovano je isplaćena iz Dinama, jer je obeštećenje u celosti pripadalo maksimirskom klubu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar