Everton dovodi gomilu pojačanja!

Skoro sve pare od prodaje Lukakua na triling! Španski napadač stiže za male pare, blizu je i kapiten Ajaksa, želja je i nesuđeno pojačanje Mančester Juanjteda, a traži se i golman.

Fudbal 15.06.2017 | 09:00
Everton dovodi gomilu pojačanja!
Everton ne mora da čeka na prodaju Romelua Lukakua kako bi izašao na fudbalsku pijacu i počeo sa kupovinom pojačanja koja je zatražio Ronald Kuman. Izvesno je da će Karamele prodajom Belgijanca grznuti gomilu novca, ali će ga i uložiti u dovođenje novajlija...

Prvo pojačanje Karamela će biti španski napadač Sandro Ramirez iz Malage koji je već doputovao u Liverpul na završne pregovore.  Odbio je Njukasl, Valensiju i još neke klubove kako bi se preselio na Gudison Park. Njegov transfer će Karamele koštati samo 6.000.000 evra što je sića s obzirom na kupovnu moće premijerligaša. Ali, toliko iznosi otkupna klauzula...

Najveće pojačanje ovog leta bi trebalo da bude Kumanov zemljak Devi Klasen. Kapiten Ajaksa je imao odličnu sezonu, već dugo vremena se povezuje sa transferima u jaču ligu i sada je kucnuo čas. Kuman ga odlično poznaje i spreman je da svom bivšem klubu plati 30.000.000 evra za Klasena. Igrač će dobiti pet puta veću platu s obzirom da u Ajaksu trenutno zarađuje oko 1.000.000 evra po sezoni. 

Meta broj jedan za defanzivnu liniju je engleski reprezentativac Majkl Kin iz Barnlija koji je pre dolaska Viktora Lindelefa bio kandidat za prelazak na Old Traford. Barnli za njega traži između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Ako ne dovedu njega, meta je Maurisio Lemosiz Las Palmasa za kojeg Španci takođe traže 30.000.000 evra.

Na kraju, Everton će sigurno dobvesti i golmana pošto Kuman traži bolje rešenje od Stekelenburga i Roblesa koji su menjali prošle sezone. Prva meta je bio Pikford iz Sanderlenda, ali je on preksup. Želeli su i Džoa Harta, ali on hoće u Vest Hem.

Za dovođenje četiri pojačanja u svim linijama tima, Everton će praktično potrošiti ceo novac od prodaje Lukakua. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar