Vukotić u Bijeljini: Đukića čeka veliki izazov!

Bivši fudbaler Partizana Momčilo Vukotić kaže da je Turnir prijateljstva sjajna prilika da mladi igrači pokažu kvalitet i uporede se sa vršnjacima iz regiona.

Fudbal 12.06.2017 | 12:00
Vukotić u Bijeljini: Đukića čeka veliki izazov!
"Ideja za ovaj turnir i sve što je urađeno je izvanredno. Svaki put mi evocira uspomene i podseti na moje fudbalske početke... Ovo je sjajna prilika za momke da pokažu kvalitet u konkurenciji vršnjaka iz celog regiona i da se uporede sa njima, ali i da se druže i stiču dragocena prijateljstva", rekao je Vukotić, navodi se na sajtu turnira.

Vukotić, počasni predsednik Omladinske škole Partizana, rekao je danas da je "dupla kruna" koju su crno-belih osvojili ove godine veliki uspeh.

"Značaj tog rezultata će se ogledati i kroz dodatni motiv za našu decu da još kvalitetnije rade i očekuju šansu u prvom timu. To je veoma važno da bismo produžili kontinuitet dobrih rezultata", rekao je Vukotić.

Vukotić je tokom sezone često isticao značaj Leonarda i Uroša Đurđevića za igru Partizana.

"S obzirom na učinak i kvalitet potpuno je jasno da su njih dvojica bili veoma bitan faktor igre Partizana. Imati prvog strelca lige je velika stvar, a imati prvu dvojicu je ogromna prednost", rekao je Vukotić.

Partizan u novu sezonu kreće sa novim trenerom. Marko Nikolić je otišao, a na kormilo se vratio Miroslav Djukić.

"Marko Nikolić je napravio dobru selekciju i sada je pitanje šta će biti tokom prelaznog roka. Đukić je već radio u Partizanu, ima iskustva, a čeka ga veliki izazov, pre svega kroz evropske kvalifikacije. Očekujem da Partizan pokuša da ostvari bar plasman u Ligu Evrope", rekao je Vukotić.

Vukotić je naveo da će rezultat Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona u velikoj meri zavisiti od žreba.

"Partizan je u grupi favorita i mislim da ima šanse da prođe prve prepreke. U svakom slučaju i eventualni plasman u grupnu fazu Lige Evrope bi bio velika stvar za klub u igrače", istakao je Vukotić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar